Milaan

Proef wat Milaan lekker maakt

Onze local Alessia: “Dompel je onder in ‘Dolce Milano’, prima donna op mode en designgebied. Maar ook beroemd om het lekkere eten, de trendy clubs en de levendige sfeer. Ah, la vita è bella!”

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer op een bijzonder adresje
  • ‘s Ochtends een lekker ontbijt
  • Eén welkomstaperitief (in Milaan is ‘aperitivo’ de trend)
  • 5 gangen diner inclusief wijn in een Milanees restaurant bekend bij insiders waar alleen met lokale producten gekookt wordt
  • Smakelijke foodtour met local
  • Mooi 5 gangen diner op basis van verse producten in knus restaurant
  • Lijst met tips van Alessia

 

De beleving:
Milaan is een heerlijke stad om te winkelen. Al shoppende in de Via Monte Napoleone, de Via della Spiga, de Via Sant’Andrea en de Via Borgospeso zal iedere shopliefhebber zijn hart ophalen. Maar ook de gourmands komen aan hun trekken! In de etalages liggen de meest verrukkelijke etenswaren uitgestald: verse pasta, ham die op je tong smelt, grote Parmezaanse kazen, olijven en andere hapjes voor bij het aperitief. En het aperitief – in Milaan ‘aperitivo’ – is een dagelijkse gewoonte waar je op en top van geniet.

Dag 1
Je logeert op een kleinschalig adresje met maar 4 kamers in de wijk Garibaldi. Sfeervol met een unieke ligging en 3 minuten van het station.
Je start met een ‘aperitivo’ en dan is het tijd om de stad in te gaan naar het restaurant dat op loopafstand is.
Het is een biologisch restaurant. De chef-kok werkt met zorgvuldig geselecteerde, lokale producten. Het is gevestigd in een voormalig stationsgebouw en heeft een strakke inrichting. Er worden vooral lichte gerechten bereid. Ratana heeft ook een indrukwekkende collectie heerlijke wijnen, zoals je kunt zien aan de wandrekken met flessen, voornamelijk uit Lombardije, aangevuld met de beste wijnen uit Piemonte.

Dag 2
Vandaag smul je eerst van het heerlijke ontbijt. Op zaterdag is er de markt van Papiniano waar je ‘goedkoop’ kunt shoppen, niet alleen kleding maar ook Italiaanse etenswaren en andere leuke hebbedingetjes! Maar eerst staat er een wandeling met een local op het programma. Om 10:00 uur verzamel je je (eventuel met anderen, maximaal 12 personen) en ontdek je de historische Brera wijk van Milaan en proef je ijs, ham, vleesballetjes, aubergines (melanzana), pizza, et cetera bij locals. En daarna hoef je niet meer te lunchen en is het heerlijk shoppen!
Met de tips van Alessia vermaak je je volop in Milaan en voel je je even Milanees.

Voor het diner van vanavond is het leuk om naar de levendige wijk Navigli te gaan. In een rustig straatje is een klein, knus restaurantje voor insiders. Hier wordt alleen met verse producten gewerkt. Wij vonden het heel verrassend! Er wordt een 5-gangen menu geserveerd waar je zelf de wijn bij kiest.

Dag 3
Ook vandaag begin je met een lekker ontbijt en afhankelijk van het tijdstip van de terugreis kun je nog even gaan shoppen

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2- persoons kamer en bedraagt ± € 380,- per persoon. Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Marieke

    Mijn zoon en ik hebben een heerlijke reis gehad. We hebben echt heel erg genoten van de restaurants die waren uitgezocht. De eerste avond zijn we naar restaurant geweest in de Renisante en dat was ook erg lekker, wel wat duur dus hebben we niet veel gerechten genomen. Dank voor de goede organisatie.