Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Ribera del Duero...

Ontdek de wijnen van Ribera del Duero

Ten noorden van Madrid ligt de wijnstreek Ribera de Duero. De wijngaarden strekken zich uit in de vallei langs de oever van de rivier de Duero en liggen op zo’n 700 m hoogte. Dit, samen met het extreem zonnige klimaat, zorgt ervoor dat hier topwijnen gemaakt worden die wereldwijd geroemd worden.

Vanaf 877,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 11/03/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 4 dagen | Spanje

Tijdens deze wijnreis verblijf je in Peñafiel, een mooi klein stadje met een oud kasteel dat boven de stad uitsteekt. Het hotel is gevestigd in een markant historisch monument waar vroeger graan bewaard en gemalen werd. De prachtige panden zijn met zorg gerestaureerd en de kamers zijn uiterst ruim en comfortabel. Er is een spa (tegen betaling), een heerlijke tuin met terrassen en een goed restaurant waar naast mooie gerechten ook heerlijke wijnen worden geserveerd. Deze reis is mogelijk in de maanden januari t/m juli en september t/m december.

Dag 1: Rustiek diner met krachtige wijnen

Op de eerste dag word je in de middag verwacht. Mocht je vliegen naar Madrid, dan is het vanaf Madrid 2 uurtjes rijden.
In de avond wordt het diner geserveerd in het sfeervolle restaurant van het hotel. Hier worden gerechten bereid volgens de goede rustieke traditie. Bij de gerechten worden mooie, krachtige wijnen geserveerd vol rijp fruit en met finesse en elegantie.

Dag 2: Wijnproeven bij een topproducent, lichte lunch en diner met mooie wijnen

Na het ontbijt heb je een afspraak bij een top Ribera Producent op circa 15 minuten rijden vanaf Peñafiel. Dit is een jong en succesvol project, waarbij het domein de Pago status heeft, Grand Cru status als het ware maar dan op nationaal niveau. De hoogste status die een wijnbedrijf in Spanje kan verkrijgen. Na de rondleiding volgt – als een light lunch – een proeverij van de signatuurwijnen met verfijnde gerechtjes.

Na de lunch ga je terug naar het hotel om te relaxen of om het stadje Peñafiel te verkennen.
Het diner vindt plaats in een charmant lokaal restaurant aan de oever van de rivier de Duero. Het ligt op loopafstand van het hotel. Hier wordt volgens de goede Castilliaanse keuken gekookt met nadruk op de ingrediënten uit de regio. Natuurlijk proef je ook hier weer heerlijke wijnenp

Dag 3: Opnieuw proeven bij een topwijnhuis met lunch

Je wordt aan het einde van de morgen bij een top wijnhuis verwacht, weer in een heel andere stijl. Het betreft een moderne bodega, ontworpen met respect voor de omringende natuur. Het wijnhuis heeft een van de beste restaurants van de omgeving dus na de rondleiding en proeverij hebben we een tafeltje gereserveerd en word je verrast door een tastingmenu met wijnen van het huis. De rode wijnen zijn hier iets fruitiger en frisser dan bij andere wijnhuizen zodat ze heel goed matchen bij de lunch. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 4: Nog een laatste proeverij met lunch

Na het ontbijt hebben we nog een bezoek gepland (mits dat uitkomt met je tijdschema). Het betreft een prachtige bodega met veel oude wijnstokken en traditionele kelders, uitgehouwen in een berg. Verantwoordelijk voor de wijnen is de befaamde oenoloog Yolanda Garcia Viadero. Boven op de wijnkelders bevindt zich een charmant Castilliaanse proefruimte met heerlijke uitzichten over het landschap. Een verleidelijke plek voor je laatste Ribera del Duero bezoek. Je krijgt een mooie rondleiding en een lichte lunch, gecombineerd met een prachtige selectie wijnen van het huis.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Peñafiel, Pesquera AF Hotel
Dag 2: Peñafiel, Pesquera AF Hotel
Dag 3: Peñafiel, Pesquera AF Hotel
Dag 4: Einde reis

Wil je deze reis combineren met een andere wijnreis in het gebied? Neem contact met ons op voor een reisvoorstel op maat!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Twee diners inclusief wijn
- Twee bezoeken en proeverij bij wijnhuis met tapaslunch inclusief wijn
- Eén rondleiding en proeverij bij wijnhuis met tastingmenu lunch inclusief wijn
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Pesquera AF Hotel

Het hotel is gevestigd in Pieñafiel, in een markant historisch monument waar vroeger graan bewaard en gemalen werd. De prachtige panden zijn met zorg gerestaureerd en de kamers zijn uiterst ruim en comfortabel. Er is een spa (tegen betaling), een heerlijke tuin met terrassen en een goed restaurant waar naast mooie gerechten ook heerlijke wijnen worden geserveerd. De eigenaar van het hotel is wijnproducent en een van de grondleggers van de faam van Ribera del Duero. Hij heeft enkele van de beste wijnhuizen van de streek in eigendom. Er worden top wijnen gemaakt.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers