Truffelreis Rhône

Truffels zoeken in de Rhône

Tijdens de wintermaanden (half november – eind februari) is het de periode waarin je bij uitstek kunt jagen op truffels. Een bijzondere bezigheid! Hier in de Rhône zoek je naar de lekkerste zwarte truffel, de ‘Tuber Melanosporum’. Voor het jagen op truffels heb je een vergunning nodig en een ‘truffelhond’. Dus je gaat samen met een truffeljager en zijn hond op jacht naar de zwarte diamant. Naast het zoeken naar truffels zie je overal truffels op de markten in Richerenches of Saint-Paul-Trois-Chateaux en er is ook een leuk truffelmuseum met een presentatie van ongeveer alles wat er over de truffel te vertellen valt.

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag verwacht in het charmante 4-sterren hotel in Saint-Paul-Trois-Chateaux, prachtig gelegen in een park van 4000 m² met een zwembad dat van mei tot oktober verwarmd is. De kamers zijn goed verzorgd en van alle gemakken voorzien.
’s Avonds geniet je van een heerlijk 5-gangen diner met bijpassende wijn, water en koffie in het gastronomische restaurant. De chef heeft het koken van zijn moeder en grootmoeder geleerd en besloot al op jonge leeftijd om hier zijn beroep van te maken. Hij kookt met respect voor de tradities maar met moderne invloeden. Hij houdt van producten uit de streek en gebruikt ook een aantal producten uit andere streken van Frankrijk waar hij een goed gevoel bij heeft.

Dag 2
Het ontbijt is super verzorgd (ook voor gluten- en lactose allergieën) met verse producten, afhankelijk van het seizoen.
Vandaag staat het truffel zoeken op het programma en heb je een afspraak met onze truffeljager op ongeveer 20 minuten van het hotel.
En vanavond geniet je nog lekker verder van de truffel want er wordt een 4-gangen diner geserveerd en in het hoofdgerecht is truffel verwerkt. Er worden bijpassende wijnen, water en koffie bij geserveerd.

Dag 3
Na het lekkere ontbijt zit het er helaas op maar neem gerust een truffeltje mee naar huis om nog even na te genieten!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een charmant 4-sterren hotel
  • Elke ochtend een super verzorgd ontbijt met verse producten
  • Heerlijk 5-gangen diner met bijpassende wijn, water en koffie in het gastronomische restaurant
  • Truffel zoeken met truffeljager en ‘truffelhond’
  • 4-gangen diner met truffel in het hoofdgerecht en bijpassende wijnen, water en koffie

 

De prijs van deze driedaagse truffelreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, € 495,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie