Zoek op land, regio of reis

×

Noord-Portugal...

Noord-Portugal

Noord-Portugal ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het noorden van Portugal en bevat de wijngebieden Minho, Trás-os-Montes en de Dourovallei. Het noorden van Portugal is duidelijk anders dan de rest van Portugal. Het is er puur en soms lijkt het of de tijd er even heeft stilgestaan. De natuur is hier overweldigend, de mensen super gastvrij en de keuken is hier uitnodigend. Ze maken veel gebruik van hetgeen er op dat moment groeit. De ‘caldo verde’ is een goed voorbeeld en dat zie je ook overal op de kaart staan. Het is een soep van groene kool, aardappelen, uien, knoflook en soms worden er stukjes pittige worst toegevoegd. Noord-Portugal staat bekend om de beste vissen als dorade, octopus maar ook om de heerlijke zachte biefstukjes met champignons ‘bifinhos com cogumelos’ of de klassieker ‘frango assado’á geroosterde kip met geroosterde aardappels, salade en rijst. Zo simpel maar zo lekker.
Naast uitstekend eten kun je hier ook heerlijke wijnen drinken. In Minho is dat voornamelijk ‘vinho verde’, een frisse, toegankelijke soms licht parelende wijn. Trás-os-Montes is de bakermat van de rosé. En de Dourovallei is voor ons qua wijn het meest aantrekkelijk. Natuurlijk port maar ook prachtige, hoog kwalitatieve rode en witte wijn! Alhoewel de Dourovallei en Porto steeds meer wijnliefhebbers trekt, hebben we hier nog steeds kleinschalige, sfeervolle hotels of ‘quinta’s’ waar je verblijft en een unieke ervaring beleeft.

Wijngebied Douro (Porto)

De Portugese Dourovallei, ten oosten van de stad Porto, is een van de mooiste wijngebieden van de wereld. Het is een diep dal met steile hellingen, in een granietmassief uitgeslepen door de rivier de Douro, die in het noorden van Spanje ontspringt en daar Duero heet. Het bergachtige landschap is spectaculair en vanwege de steile hellingen is terraswijnbouw noodzakelijk. Heel arbeidsintensief voor de wijnboer want het meeste werk moet met de hand gedaan worden. Het Dourogebied staat bekend om de Portwijnen maar vandaag de dag wordt er meer droge rode en witte wijn gemaakt dan port. Deze wijnen zijn van inheemse druivenrassen als touriga nacional, tinta barocca, touriga francesa en gouveio, esgana cao etcetera gemaakt. Heel spannend en internationaal steeds hoger gewaardeerd. De stad Porto is een charmante stad met oude wijken zoals Ribeira, kronkelende steile straatjes, kleurrijke huizen, historische panden en volop restaurants van traditioneel tot hip en gastronomisch. Het heeft zijn naam aan de portwijnen gegeven en je proeft overal port in Porto.
Wij raden je aan de Dourovallei te combineren met de stad Porto en wij zorgen ervoor dat je naar een prachtig Porthuis gaat en dat je ook hoog kwalitatieve rode wijnen gaat proeven.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers