Zoek op land, regio of reis

×

Midden-Portugal - Centro...

Midden-Portugal - Centro

Centraal-Portugal is het groene hart van Portugal. Het biedt een uitstekende combinatie tussen natuur en cultuur. In het westen grenst het aan de Atlantische oceaan, in het oosten aan Spanje, in het noorden aan Noord-Portugal en in het zuiden aan de Alentejo. Het is daarom een mix van strand, bossen, heuvels, bergen en historische stadjes. Sommige plaatsen zijn opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst, zoals de kloosters van Alcobaça en Batalha, het ‘Convento de Cristo’ en de universiteit van Coimbra. Ook op culinair gebied is het hier genieten. Kazen, worsten, visstoofpotjes, gebraden speenvarken en heerlijke zoetigheden. De keuken lijkt eenvoudig maar door de kwaliteit van ingrediënten is het bijzonder lekker.
Qua wijn zijn er eigenlijk drie wijngebieden Bairrada, Beira en Dão. Voor ons is Dão de voornaamste. De toppers uit de Dão zijn mooie geconcentreerde wijnen met zachte tannines. Kom je proeven?

Wijngebied Dão

Het Dão-wijngebied ligt in Centraal-Portugal, ten zuiden van het Douro gebied. Het wordt omsloten door bergen die bescherming bieden tegen de frisse oceaanlucht en kou uit het noorden waardoor het klimaat hier ideaal is voor wijnbouw. De Dão is een van Portugals oudste wijnstreken. Momenteel geldt dat de moderne technieken hand in hand gaan met tradities. Er worden veel authentieke druiven gebruikt touriga nacional, tinta roriz et cetera. voor rood en voor wit zijn encruzado en bical de meest gebruikte. Ook internationale druivenrassen als cabernet sauvignon en pinot noir kom je hier steeds meer tegen. Het landschap bestaat uit golvende heuvels en diepe valleien met kleine wijngaarden tussen bossen met pijnbomen en eucalyptusbomen. Het gebied is rijk aan kloosters, kapellen en kerken en kenmerkt zich door de vele charmante historische plaatsjes. Viseu is hier een mooi voorbeeld van. Het historisch centrum ligt fraai op een heuvel, omringd door stadswallen en bestaat uit een doolhof aan smalle straatjes en pittoreske pleintjes.
We hebben in de Dão een heel bijzonder overnachtingsadres voor je in een van Portugals mooiste en best bewaarde barok-paleizen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers