Kookreis Toscane

KOKEN IN TOSCANE

Hier in Toscane hebben de heuvels precies de juiste golving, lopen de weggetjes pittoresk naar roestkleurige landhuizen en bekronen rijen zwarte cipressen het landschap dat, zo lijkt het, alleen maar wijn- en olijfboomgaarden kent. We stelden hier een relaxte wijn- en kookreis samen en omdat je hier zo mooi tussen de cultuursteden Florence en Siena in zit moet je daar beslist een dagje voor uittrekken.
De weg naar dit adresje gaat langs olijfbomen, cipressen en wijnstokken. Het domein ligt op zo’n 400 m hoogte en eenmaal boven geniet je van een magnifiek uitzicht op de stad Siena!

Dag 1
Je komt in de middag aan en wordt hartelijk ontvangen. Het valt direct op dat deze mensen zorgzaam zijn, kijk naar de tuin, het terras, de buitenkant van het huis en de kamers en logementen!
Zo tegen achten word je verwacht voor het diner dat voor jullie bereid wordt. Dat wordt smullen…

Dag 2
Vandaag geniet je eerst van het ontbijt en kun je een prachtige wandeling maken door het bos en de wijngaarden. De middag staat in het teken van koken, in een speciale ruimte voor de kookcursus. Met groot plezier leer je een heerlijk menu bereiden, afhankelijk van het seizoen maar altijd met antipasti, 1e piatti, 2e piatti en een dolce.
Na al het koken is het tijd voor een rondleiding op hun wijndomein. Vervolgens geniet je bij het diner van de door jullie zelf bereide gerechten met begeleidende wijnen van het domein.

Dag 3
Vandaag heb je, wat ons betreft, alleen het ontbijt op het programma staan en een afspraak bij een wijnhuis in de directe omgeving. Verder kun je naar hartenlust de omgeving en de befaamde plaatsen ontdekken: wat dacht je van een dagje Siena of een dagje Florence? Of wordt het gewoon lekker relaxen bij het zwembad of op het terras?
Vanavond geniet je in ieder geval van een afscheidsdiner op het domein.

Dag 4
Deze dag, helaas de laatste, staat er wat ons betreft alleen het ontbijt nog op het programma.

De ingrediënten:

 • Drie overnachtingen op een gastvrij adresje
 • Elke ochtend geniet je van het ontbijt
 • Welkomstdiner exclusief wijn
 • Kookcursus
 • Rondleiding en wijnproeverij op het domein waar je overnacht
 • Diner zelfbereide gerechten inclusief wijn van het domein
 • Bezoek aan wijnhuis met proeverij
 • Afscheidsdiner exclusief wijn
De prijs voor deze vierdaagse wijn- en kookreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 675,- per persoon.
Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Marc & Harlyne

  Wij hebben een fantastische week gehad, eerst de kook- en wijnreis, daarna nog een paar dagen Lucca, afsluiting in Milaan. Mooi weer, lekker gegeten en veel gezien.
  De dagen op het wijndomein vlakbij Siena waren heerlijk. Gemoedelijk, lekkere wijn, rustig, mooi uitzicht en een erg leuk bezoek aan het andere wijndomein .
  In Lucca hebben we heerlijk gezeten en ook fantastisch gegeten. Dank je wel voor deze mooie reis.