Fietsreis Bordeaux Cognac

FIETSEND VAN WIJN NAAR COGNAC

Fietsend tussen de druivenstokken van wijn naar cognac ervaar je dat hier meer is dan alleen maar wijn en cognac: prachtige afwisselende landschappen, heuvels, rotsen, rivieren, mooie dorpjes en natuurlijk lekker eten!

Wist je dat Bordeaux niet alleen met eigen vervoer maar ook per trein prima en heel gemakkelijk te bereiken is? De treinverbinding vanuit Nederland is supersnel en heel aangenaam! Vraag ons naar de informatie over de treinreis, we vertellen het je graag! En de transfer van en naar het treinstation is inbegrepen!

Dag 1
Je wordt in de middag in het kleinschalige 3-sterrenhotel in Pian Médoc verwacht. Het hotel ligt in een 6 hectare groot park met open luchtzwembad en er zijn 18 kamers, allen voorzien van airco, televisie en privé sanitair.’s Avonds geniet je van een diner in het restaurant bij je overnachtingsadres.

Dag 2
Na het ontbijt rijd je de “Route van de Châteaux” (25 – 40 km). Je fietst richting Macau, via Margaux en Saint Estèphe naar Moulis/Listrac. Een prachtige route door de wijngaarden en langs wijnhuizen en als je wilt stop je ergens en vraag je of je de kelders mag bezoeken. Je overnacht in een comfortabele chambre d’hôte waar ook het diner wordt geserveerd.

Dag 3
Vandaag fiets je 50 – 60 km. Vanaf Moulis/Listrac rijd je door de beroemde wijngaarden van de Bordeaux, van Château Latour tot Château Lafite Rothschild. Aan het eind van de middag kom je aan bij een sfeervol chambre d’hôte adres waar ’s avonds ook voor je gekookt wordt.

Dag 4
Vandaag verruil je het wijnlandschap voor een heel ander, intrigerend landschap: de rivieren de Dordogne en Garonne die hier samenkomen en in de Atlantische Oceaan stromen, kleine haventjes en het badplaatsje Soulac. Hier neem je de boot naar de overkant, naar Royan. Je arriveert aan het eind van de middag, na een fietstocht van 55 à 60 km, in een leuk 3-sterrenhotel met uitzicht op zee.

Dag 5
Je kunt ’s ochtends Royan nog een beetje bekijken en langs de Boulevard Garnier fietsen met zijn prachtige villa’s uit de 19e eeuw en genieten van het prachtige uitzicht op de rivier. Je rijdt door de oude hoofdstad van Kaviaar in Saint Seurin-d’Uzet en meer naar het zuiden naar Mortagne-sur-Gironde waar je een cognachuis bezoekt. Hier slaap en eet je in een chambre d’hôte tegenover de haven.

Dag 6
Vandaag fiets je 35 à 40 km en ga je landinwaarts meer de Cognac in via een afwisselend landschap en kleine weggetjes kom je weer terug bij de wijngaarden, ditmaal die van de Côtes de Blaye en Côtes de Bourg. Je overnacht hier in een smaakvol ingerichte chambre d’hôte in een Manoir of Maison de Maître. Je proeft ’s avonds van de regionale keuken en wijnen.

Dag 7
Via een bloemrijke route rij je richting Bourg-sur-Gironde, een oud vestingstadje, gelegen op een steile helling vanwaar je een mooi uitzicht op de Gironde hebt. Je logeert in het dorp of in een chambre d’hôte in de wijngaarden, afhankelijk van de beschikbaarheid. De route van vandaag is 50 à 60 km.

Dag 8
Na het ontbijt word je teruggebracht naar het eerste adres om je auto op te halen.

De ingrediënten:

 • Zeven overnachtingen in verschillende chambre d’hôtes en hotelletjes
 • Elke ochtend is het ontbijt verzorgd
 • Zes diners exclusief drankjes
 • Boottocht naar Royan
 • Bezoek aan cognac huis
 • Transfer van je laatste overnachtingsadres naar je auto
 • Bagagetransport
 • Roadbook (Engelstalig)

 

Optioneel:

 • Fietshuur, € 115,- per persoon, e-bike toeslag € 17,- per dag
De prijs van deze achtdaagse fietsreis is op basis van een 2-persoons kamer en bedraagt € 1195,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Paul & Marie

  Ik heb deze reis cadeau gekregen van mijn man voor ons 25 jarig huwelijk en vond het echt een unieke reis. Heel afwisselend met de wijngaarden en de prachtige Chateaux. En de boottocht was gewoon even genieten! Royan vonden we ook een leuke plek om even te zijn. We hebben er heerlijk rondgefietst alsof we inwoners van Royan waren. We hebben heerlijk vis aan de haven gegeten. Mijn man en ik zijn liefhebbers van cognac en je begrijpt wel dat we lekker geproefd hebben. De overnachtingsadressen waren allemaal heel leuk! Steeds weer een verrassing waar we terecht kwamen. Kortom we hebben een soort tweede huwelijksreis beleefd en ik wil je graag bedanken ook namens mijn man want je hebt hem heel goed geadviseerd en de reis tot in de puntjes verzorgd.