Culinaire wijnrondreis Andalusië

Proef authentiek Andalusië

Andalusië is het andere Spanje. Spanje met een Moors tintje, dat zie je aan de prachtige steden als Granada, Cordoba en Malaga. En ook aan al die witte dorpjes in het berglandschap. We stippelden een rondreis uit die anders is dan anders: we combineren 2 steden met een nog onontdekt wijngebied en een ongekend mooi olijvenlandschap waar je zover je kunt kijken alleen maar olijfbomen ziet. Je begint in het wijngebied en vervolgens bezoek je Granada en Cordoba en overal proef je lokale specialiteiten.

Dag 1
Het beste is om op Malaga te vliegen met een ochtendvlucht. Aan het eind van de middag bezoek je een hammendrogerij met rondleiding en proeverij van Serranoham.
Na dit bezoek word je bij je overnachtingsadres in Cadiar verwacht, een rustiek hotel dat prachtig gelegen is op een heuvel boven de rivier de Guadalfeo met uitzicht op de bergen van de Contraviesa en de Sierra Nevada. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen met kamers voorzien van tegelvloeren, houten balken en een privé badkamer. Buiten is een heerlijk terras met geweldig uitzicht en zwembad.
Vanavond wordt er vers voor je gekookt en smul je van regionale gerechten en wijnen.

Dag 2
Je hebt ’s ochtends een afspraak bij een authentiek wijnhuis met een verhaal, het is een biologisch domein, meer dan 100 jaar oud, waar je een uitleg krijgt en uiteraard hun wijnen van onder andere de vijiriegadruif proeft. De uitleg is Spaanstalig, vandaar dat er een gids meegaat om te vertalen. Na de proeverij wandel je met deze gids door de wijngaarden, lunch je samen en bezoek je een kurkeikenbos waar hij een en ander over vertelt.  Later in de middag bezoek je een jonger wijnhuis in de Laujarvallei, verder oostwaarts richting Almeria.
Ook vanavond wordt het diner op je overnachtingsadres geserveerd.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en verruil je het wijngebied voor de stad Granada. Je volgt een mooie route via Lanjáron en Órgiva en bij aankomst in Granada settel je je in ons plezierig gelegen 3-sterren hotel en dan kun je de stad in waar we voor vanavond een modern ‘wijnrestaurant’ gereserveerd hebben waar je een mooi diner geserveerd krijgt met wijnen uit de streek, water en een kopje koffie toe.

Dag 4
Je checkt uit en reist naar een sfeervol hotel dat gelegen is in het meest natuurlijke hart van Andalusië. Onderweg hebben we een afspraak voor je bij een 19e eeuwse authentieke familiebodega in het Montilla wijngebied. Montilla wordt onder dezelfde noemer als sherry geplaatst. De wijn wordt echter niet van dezelfde druif gemaakt en er wordt geen extra alcohol aan toegevoegd. Je doet hier een rondleiding met een Nederlandstalige audio en je proeft daarna samen met een nazaat van de oprichter de wijnen en enkele tapas.
Na dit bezoek rijd je door naar je overnachtingsadres. Het is een karakteristieke Andalusische boerderij die is omgetoverd tot een boetiekhotel met witte muren en mooie arcades. Geen kamer is gelijk maar ze zijn allemaal heel verzorgd en comfortabel. Er is een Spa, een openluchtzwembad en patio. Overal zijn plekjes om even te relaxen.
Vanavond wordt het diner geserveerd in het restaurant bij het hotel.

Dag 5
Na het ontbijt check je uit en onderweg naar Cordoba rijd je door de ‘olijfolieschuur’ van Spanje met honderdduizenden olijfbomen. Hier word je bij een biologische olijfolieboerderij verwacht, waar ze verschillende soorten olijfolie van hun eigen olijven maken.
Daarna rijd je door naar Cordoba waar je incheckt in een bijzonder stijlvol hotel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum. Hier is een zwembad en mooie plekjes om even rustig te zitten om de sfeer en de rust op je in te laten werken. De kamers zijn mooi Spaans klassiek, sfeervol en uiterst goed verzorgd met goed sanitair. Op loopafstand van het hotel hebben we een Spaans restaurant voor je gereserveerd. Hier wordt door een jonge kok en zijn team de Spaanse keuken en die van Cordoba op moderne wijze geïnterpreteerd. Ze serveren een mooi menu met bijpassende wijnen. Proef ook even de olijfolie die op tafel staat!

Dag 6
De rest van de dag heb je alle tijd om Cordoba te ontdekken, te shoppen en cultuur te snuiven. Waan je terug in de tijd als je door de eeuwenoude wereldberoemde Moorse moskee de Mezquita en de smalle straatjes slentert. En ’s avonds lekker tapas eten ergens buiten op de Paseo de la Ribera met uitzicht op de rivier of juist in een zijstraatje van de Paseo, in het kleine straatje Enrique Romero de Torres.

Dag 7
Na het ontbijt check je uit en rijd je op je gemak terug naar de luchthaven van Malaga. We raden je aan een late vlucht terug te nemen zodat je nog een stop in Malaga kunt maken.

De ingrediënten

 • Twee overnachtingen in het wijngebied met ’s ochtends een smaakvol ontbijt
 • Twee avonden een regionaal diner inclusief wijn
 • Bezoek aan hammendrogerij met Spaanstalige uitleg en proeverij
 • Bezoek aan authentiek, biologisch wijnhuis met Spaanstalige uitleg en proeverij (Engels- of Nederlandstalige tolk voor vertaling)
 • Bezoek kurkeikenbos
 • Lunch samen met Engels- of Nederlandstalige tolk
 • Bezoek aan wijnhuis in de Laujarvallei met Spaanstalige uitleg en proeverij (Engels- of Nederlandstalige tolk voor vertaling)
 • Eén overnachting in Granada met ’s ochtends een goed verzorgd ontbijt
 • Diner in mooi wijnrestaurant met begeleidende wijnen, water en koffie
 • Bezoek aan 19e eeuwse authentieke bodega met audio-rondleiding en proeverij
 • Eén overnachting in een karakteristieke Andalusische boerderij inclusief ontbijt
 • Diner inclusief wijn in het restaurant bij je overnachtingsadres
 • Bezoek aan olijfolieboerderij met uitleg en proeverij
 • Twee overnachtingen in Cordoba met elke ochtend een heerlijk ontbijt
 • Uitgebreid diner in goed restaurant met wijn, water en koffie
 • Lijst met tips van onze local
 • 10% korting bij je eerste wijnbestelling via www.granadawijnen.nl

Optioneel:
Wil je langer in Granada of Cordoba blijven dan kunnen we een extra nacht voor je reserveren

De prijs voor deze zevendaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en is, afhankelijk van de periode, vanaf € 1195,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie