Proef de smaken van Umbrië

Deze gastronomische reis is een spannende ontdekkingstocht naar de culinaire tradities in Umbrië. Een vruchtbaar gebied met groene heuvels bedekt met wijn- en olijfgaarden afgewisseld door mooie middeleeuwse stadjes.

Dag 1
Je overnacht de eerste twee nachten in een sfeervol landelijk hotel in de buurt van Trevi. Het dateert uit de 18e eeuw en is verbouwd volgens de normen van eco-architectuur: prachtige appartementen, een heerlijke tuin, zoutwater zwembad en een restaurant waar lokale producten gebruikt worden als saffraan, truffels, kruiden, olijfolie, noten en honing.
Je wordt in de middag verwacht en kunt je heerlijk settelen in je kamer. ’s Avonds geniet je van een smaakvol diner in het restaurant.

Dag 2
Na het ontbijt heb je de gelegenheid om een bezoek aan de middeleeuwse stadjes Bevagna of Montefalco te brengen. Montefalco wordt ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd vanwege het prachtige uitzicht.
In de vroege middag heb je een workshop kruiden zoeken met een professor die in wilde kruiden gespecialiseerd is. Hij vertelt waarom je bepaalde kruiden kunt gebruiken in de keuken als smaakmakers en welke kruiden goed zijn voor je gezondheid. Na deze tocht heb je een kookworkshop met als thema lokale gerechten met de kruiden die jullie ’s ochtends geplukt hebben. En daarna proef je de gemaakte gerechten in het restaurant.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en staat er een truffelzoektocht op het programma in de bergen achter Trevi. Het zoeken naar truffels doe je samen met een truffeljager met truffelhond. Hij heeft er een scherpe neus voor!
Na de zoektocht bezoek je een kaasboerderij en geniet je als lunch van een heerlijk truffelgerecht.
Vervolgens rijd je naar je hotel aan de voet van Assisi waar je de komende twee nachten verblijft. Het is kleinschalig met slechts 8 kamers, elk stylish ingericht en bijzonder. Na het inchecken loop je zo Assisi in. Het heeft een wirwar van kleine straatjes en gezellige pleintjes waar je geniet van de historische panden. We geven je graag een goede tip mee voor een mooi restaurant.

Dag 4
Je krijgt bij reservering een beschrijving mee voor een culturele wandeling door Assisi zodat je na het ontbijt heerlijk en doelgericht langs de meest bekende monumenten van de stad loopt.
Na de wandeling is het misschien lekker om even te relaxen bij of in het zwembad van het hotel en te genieten van de rust en het uitzicht.
Later in de middag heb je een kookworkshop waar je – samen met de Italiaanse kokkin – een prima (pasta of risotto gerecht), een secondo (vleesgerecht) en een dolce gaat bereiden. ’s Avonds proef je deze heerlijkheden in het restaurant.

Dag 5
Na het ontbijt zit het gastronomisch genieten er op.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een hotel bij Trevi inclusief ontbijt
 • Smaakvol diner exclusief wijn in restaurant bij het hotel
 • Workshop kruiden zoeken met een expert
 • Brochure over wilde kruiden
 • Kookworkshop met de kruiden die je geplukt hebt en aansluitend diner exclusief wijn
 • Truffelzoektocht met truffellunch
 • Bezoek aan kaasboerderij
 • Twee overnachtingen in een hotel in Assisi inclusief ontbijt
 • Beschrijving culturele wandelroute in Assisi
 • Kookworkshop Italiaans diner en aansluitend diner exclusief wijn
 • Restauranttips
De prijs voor deze vijfdaagse kookreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 890,- per persoon.

 

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie