Culinaire kookvakantie Umbrië

Proef de smaken van Umbrië

Deze gastronomische reis is een spannende ontdekkingstocht naar de culinaire tradities in Umbrië. Een vruchtbaar gebied met groene heuvels bedekt met wijn- en olijfgaarden afgewisseld door mooie middeleeuwse stadjes.

Dag 1
Je overnacht in een sfeervol landelijk hotel in de buurt van Trevi. Het dateert uit de 18e eeuw en is verbouwd volgens de normen van eco-architectuur: prachtige appartementen, een heerlijke tuin, zoutwater zwembad en een restaurant waar lokale producten gebruikt worden als saffraan, truffels, kruiden, olijfolie, noten en honing.
Je wordt in de middag verwacht en kunt je heerlijk settelen in je kamer. ’s Avonds geniet je van een smaakvol diner in het restaurant.

Dag 2
Na het ontbijt heb je de gelegenheid om een bezoek aan de middeleeuwse stadjes Bevagna of Montefalco te brengen. Montefalco wordt ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd vanwege het prachtige uitzicht.
In de vroege middag heb je een workshop kruiden zoeken met een professor die in wilde kruiden gespecialiseerd is. Hij vertelt waarom je bepaalde kruiden kunt gebruiken in de keuken als smaakmakers en welke kruiden goed zijn voor je gezondheid. Na deze tocht volgt een kookworkshop met als thema lokale gerechten met de kruiden die jullie ’s ochtends geplukt hebben. En daarna proef je de gemaakte gerechten in het restaurant.

Dag 3
Na het ontbijt staat er een truffelzoektocht op het programma in de bergen achter Trevi. Het zoeken naar truffels doe je samen met een truffeljager met truffelhond. Hij heeft er een scherpe neus voor!
Na de zoektocht bezoek je een kaasboerderij en geniet je als lunch van een heerlijk truffelgerecht.
‘s Avonds ben je vrij om ergens op eigen gelegenheid te dineren.

Dag 4
Na het ontbijt ga je naar Spello, waar je een kookcursus hebt in een restaurant. Je bereid een antipasto, primo (pasta-, risotto gerecht), secondo (vleesgerecht, vegetarisch op verzoek) en dolce.
In plaats van de kookcursus is het ook mogelijk om een wijncursus ‘Degustare e assaggiare l’Umbria’ te boeken. Tijdens deze cursus leer je lokale Umbrische wijnen te proeven en te combineren met de diverse smaken van lokale producten.
Zowel de kookcursus als de wijncursus wordt afgesloten met een lunch.
Na de lunch heb je tijd om Assisi te verkennen dat 8 km van Spello gelegen is. Je krijgt een beschrijving van een culturele wandeling die je langs de meest bekende monumenten van de stad voert.
‘s Avonds ben je vrij om op eigen gelegenheid te dineren.

Dag 5
Na het ontbijt zit het gastronomisch genieten er op.

De ingrediënten:

  • Vier overnachtingen in een hotel bij Trevi inclusief ontbijt
  • Smaakvol diner exclusief wijn in restaurant bij het hotel
  • Workshop kruiden zoeken met een expert
  • Brochure over wilde kruiden
  • Kookworkshop met de kruiden die je geplukt hebt en aansluitend diner exclusief wijn
  • Truffelzoektocht met truffellunch
  • Bezoek aan kaasboerderij
  • Kookworkshop Italiaanse lunch en aansluitend lunch exclusief wijn of Wijncursus Umbrische wijnen met aansluitend lunch exclusief wijn
  • Beschrijving culturele wandelroute in Assisi
De prijs voor deze vijfdaagse kookreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 850,- per persoon.

 

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie