Culinaire kookvakantie Umbrië

Proef de smaken van Umbrië

Deze gastronomische reis is een spannende ontdekkingstocht naar de culinaire tradities in Umbrië. Een vruchtbaar gebied met groene heuvels bedekt met wijn- en olijfgaarden afgewisseld door mooie middeleeuwse stadjes.

Dag 1
Je overnacht in een sfeervol landelijk hotel in de buurt van Trevi. Het dateert uit de 18e eeuw en is verbouwd volgens de normen van eco-architectuur: prachtige appartementen, een heerlijke tuin, zoutwater zwembad en een restaurant waar lokale producten gebruikt worden als saffraan, truffels, kruiden, olijfolie, noten en honing.
Je wordt in de middag verwacht en kunt je heerlijk settelen in je kamer. ’s Avonds geniet je van een smaakvol diner in het restaurant.

Dag 2
Na het ontbijt heb je de gelegenheid om een bezoek aan de middeleeuwse stadjes Bevagna of Montefalco te brengen. Montefalco wordt ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd vanwege het prachtige uitzicht.
Vanmiddag is er een kookworkshop met als thema lokale gerechten. En daarna proef je de gemaakte gerechten in het restaurant.

Dag 3
Na het ontbijt staat er een truffelzoektocht op het programma in de bergen achter Trevi. Het zoeken naar truffels doe je samen met een truffeljager met truffelhond. Hij heeft er een scherpe neus voor!
Na de zoektocht bezoek je een kaasboerderij en geniet je als lunch van een heerlijk truffelgerecht.
‘s Avonds ben je vrij om ergens op eigen gelegenheid te dineren.

Dag 4
Na het ontbijt word je verwacht bij de wijnboer Tili. Eerst bezoek je de wijnkelders, dan volgt er een gezellige kookcursus met Maria en Annalaura. Tijdens de lunch proef je ook de wijnen van hun bio-wijnbedrijf. Wil je de kookcursus op basis van truffel? Dat kan ook: meerprijs € 50,- per persoon
Na de lunch heb je tijd om Assisi te verkennen dat 8 km van Spello gelegen is. Je krijgt een beschrijving van een culturele wandeling die je langs de meest bekende monumenten van de stad voert.
‘s Avonds ben je vrij om op eigen gelegenheid te dineren.

Dag 5
Na het ontbijt zit het gastronomisch genieten er op.

De ingrediënten:

  • Vier overnachtingen in een hotel bij Trevi inclusief ontbijt
  • Smaakvol diner exclusief wijn in restaurant bij het hotel
  • Kookworkshop lokale gerechten met aansluitend diner
  • Truffelzoektocht met truffellunch
  • Bezoek aan kaasboerderij
  • Kookworkshop Italiaanse lunch en aansluitend lunch exclusief wijn
  • Beschrijving culturele wandelroute in Assisi
De prijs voor deze vijfdaagse kookreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 895,- per persoon.

 

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie