Champagnereis Reims

DE SMAAK VAN CHAMPAGNE

Champagne klinkt niet alleen feestelijk, het is ook super feestelijk!
Voor deze reis hebben we voor een modern 4-sterrenhotel midden in Reims gekozen, op loopafstand van terrasjes, restaurants en uitgaansleven.
Het is een groot hotel maar dat valt eigenlijk niet zo op. De kamers zijn modern en eigentijds, er is een sfeervolle ‘design’-bar, een restaurant-brasserie, een prachtig terras en een overdekt zwembad, jacuzzi, hammam en fitness.

Dag 1
Op de dag van aankomst word je om 18:00 uur in een wijnbar op loopafstand van het hotel verwacht. Hier krijg je 2 glazen Champagne, één van een kleine wijnboer en één van een groot Champagnehuis. De smaak, herkomst en de verschillen worden hier toegelicht.
Daarna loop je lekker terug naar het hotel waar je voor het 3-gangenmenu verwacht wordt in de brasserie. Hier begin je met een glaasje Ratafia: een origineel aperitief uit de Champagne en aansluitend het diner met wijn en als afsluiter een kopje koffie. De bar is open dus ben je in de mood voor nog een glaasje bubbels…

Dag 2
De volgende ochtend geniet je eerst van je een lekker ontbijt en daarna kun je lekker Reims in. Om half 12 heb je een afspraak bij een elegante brasserie voor een heerlijk glas Champagne met 6 oesters.
’s Middags rijd je naar een Champagnehuis zo’n 22 km van Reims. Je wordt ontvangen in hun ‘Maison de Maître’ uit de 19e eeuw met gewelfde kelders. Ze maken prachtige Champagnes vol passie en liefde voor hun vak. Ze ontvangen je allerhartelijkst en laten je graag iets zien van hun levenswerk. Aansluitend proef je 3 Champagnes.
Rond half acht loop je naar een heel leuk restaurant . Hier word je ontvangen met een glas Champagne en geniet je van een ‘Menu Champenois’.

Dag 3
De volgende dag, na het ontbijt, zit het er op maar laat dat je er niet van weerhouden om nog even in Reims te shoppen, flaneren en lunchen.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een modern hotel in het centrum van Reims
 • ’s Ochtends een lekker ontbijt
 • Proeverij van 2 Champagnes
 • 3-gangen diner inclusief halve fles wijn, water en koffie
 • Proeverij van Champagne en oesters
 • Bezoek aan mooi Champagnehuis met rondleiding en proeverij van 3 Champagnes
 • 4-gangen diner inclusief halve fles wijn (Côteaux Champenois), water en koffie
De prijs van deze driedaagse reis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 540,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Cor en Marloes

  wij hebben deze reis, de smaak van champagne, al in mei 2018 geboekt, bewust zo vroeg.
  wij wilden graag het champagne gebied verkennen, en een en ander opsteken over de bereiding van druif tot een heerlijke champagne, en daarbij de verschillende smaken tot ons nemen.
  wij als echte wijn liefhebbers weten dat er bij een mooi glas zeker ook een mooi hapje vergezeld moet gaan en dat is ook zeker ook bij champagne!!
  de reis is in dat opzicht voor ons voor 100% geslaagd, super omgeving (weer speelde ook perfect mee) prachtig hotel en proeverijen en rondleidingen waren heel bijzonder.
  wij zeggen dank voor de organisatie en wellicht tot een volgende reis.

 • Renate, Marcel en Gérard

  Onze eerste (en waarschijnlijk niet de laatste) ervaring met een door Cazebonne georganiseerd tripje was boven verwachting.
  Tot in de kleinste details was alles tijdens het weekend naar Reims geregeld.

 • Astrid Kobus

  Wauw, wat een reis! Zeer goed georganiseerd. De ligging, restaurantjes, champagne; alles op loop afstand. De rondleidingen door de kleinere Champagnehuizen waren zeer informatief, aangenaam en oh zo lekker. Na Reims zijn we ook naar Epernay geweest. Mooie route naar beneden, fantastisch verblijf, en opnieuw waren het eten en de champagne super. We kijken er naar uit om dit jaar weer een reisje te plannen. Bedankt Martha voor het organiseren.

 • Lisa

  We hebben het onwijs naar ons zin gehad en onze complimenten voor de geweldige reis!
  Alles was super geregeld en we hebben heerlijk gegeten en gedronken!
  We hebben een heel leuk adresje gevonden waar we wat Champagne hebben ingeslagen! Ik zal thuis even kijken naar het adres en de naam van dit adresje.
  Ik zal een berichtje plaatsen op Facebook met wat foto’s!
  Nogmaals erg bedankt en waarschijnlijk tot een volgende keer voor een nieuwe reis! 🙂