Priorat en Penedès

Genieten in Priorat en Penedès

In het noordoosten van Spanje ligt Cataluña dat als wijngebied het meest bekend is door de Cava in de Penedès. Maar naast deze mousserende wijn worden er karaktervolle rode wijnen in de Priorat gemaakt en zijn de wijnen uit Montsant de laatste jaren sterk in opkomst. Beide gebieden zijn supergoed te bereiken vanuit het kustplaatsje Altafulla, 15 km ten noorden van Tarragona waar we voor deze wijnreis een hotel hebben geselecteerd.

Dag 1
‘s Ochtends na het ontbijt check je uit en rijd je in anderhalf uur naar Gratallops in het wijngebied Priorat. Je wordt aan het eind van de ochtend verwacht bij een top wijnhuis. Hier worden prachtige wijnen van Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon en Carignan gemaakt. Deels biodynamische wijnen maar ook natuurwijnen. Naast het lageren op eikenhoutenvaten worden hier de wijnen ook in amfora’s en glazen stolpen gelagerd. De wijnmaker zelf zal zijn wijnen en filosofie aan je presenteren. En, hoe leuk is dat!, je maakt een tour met een 4×4 door de wijngaard!
Naast wijn proef je ook hun olijfolie. Na deze proeverij is er een lekkere tapas-lunch voor je.
Na de lunch rij je door naar het hotel dat zich bevindt op 1 km van zee, in het plaatsje Altafulla, in een historisch monument met moderne aanbouw. Een unieke plek! Het heeft 39 charmante kamers verdeeld over deze 2 gebouwen. De kamers zijn allemaal anders, maar altijd sfeervol, ruim en verzorgd. Er is een klein zwembad, ligbedden, spa, een mooie lobbybar, een gastronomisch restaurant en in de zomer een heerlijk terras voor een drankje en een hapje.
’s Avonds dineer je in het restaurant van het hotel. Het is een van de beste restaurants van de streek. Hier worden klassieke recepten opnieuw geïnterpreteerd. Er wordt vers gekookt en de gerechten zijn verfijnd en elegant. Bij de gerechten worden mooie wijnen geserveerd.

Dag 2
Na het ontbijt vertrek je naar de Penedès. Na een prachtige autorit van ongeveer 30 minuten ben je al in de Penedès. Overal zie je de bekende Cava-namen maar wij hebben een afspraak voor je bij een Cava-huis dat in een klein straatje verscholen ligt. Eenmaal binnen zul je verrast zijn door de sfeer, de grootte, de kwaliteit. Eigenlijk maken ze geen Cava maar Corpinnat. Ze gaan het je toelichten evenals hun biodynamische manier van werken! Het zijn in ieder geval topwijnen die zich prima kunnen meten met de beste Champagnes. Aansluitend geniet je van heerlijk ham, worst en kazen.
Na deze lunch is het aan jou om lekker door de Penedès te toeren of terug te gaan naar het hotel om te relaxen en te genieten van de Mediterrane sfeer.

Dag 3
Na het ontbijt zit deze wijnreis er op.

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen in een 2 persoonskamer in een historisch monument-hotel
  • ’s ochtends een lekker ontbijt
  • Bezoek aan een top wijnhuis in de Priorat, rondleiding, tour met een 4×4 door de wijngaard, proeverij en tapaslunch
  • Gastronomisch diner met mooie wijnen in het restaurant van het hotel
  • Bezoek aan een biodynamisch “Cava”huis in de Penedès, rondleiding, proeverij en lunch met ham, worst en kaas

 

De prijs voor deze wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 725,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie