Zoek op land, regio of reis

×

Culinaire wijnreis Verona en Veneto...

Verona en het indrukwekkende wijngebied Veneto

Veneto is het wijngebied rondom de romantische kunststad Verona. Hier komen de beste wijnen vandaan: Soave, Valpolicella, Ripasso en de meest vermaarde is ongetwijfeld de Amarone. Het woord ‘Amarone’ heeft een magische uitwerking in de wijnwereld. Het gaat om een wijn die staat als een huis. Het wijnbereidingsproces is bijzonder en dat zul je hier zeker ervaren. Je verblijft twee nachten in het wijngebied en je sluit af met één nacht in Verona. Verona moet je beleven en voelen, het is een fascinerende kunststad met een rijke geschiedenis met monumentale schoonheden, pleinen, de rivier en kronkelende straten met winkels, enoteca’s, restaurants en terrassen.

Vanaf 939,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 04/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Stedentrip | 4 dagen | Italië

De reis begint met een overnachting in een landelijk en sfeervol hotel waar je in de tuin heerlijk uit kunt rusten. Je bezoekt deze dagen verschillende wijnhuizen en kelders en geniet van twee heerlijke diners. De reis wordt vervolgd met een verblijf in het centrum van Verona, waar je met een gids de stad ontdekt. Op de laatste avond staat er wederom een karakteristiek Veronees diner voor je klaar.

Dag 1: Regionaal diner in het Amarone/Valpolicella gebied

Je overnacht in het Amarone/Valpolicella gebied in een landelijk en sfeervol hotel met heerlijke tuin om te relaxen, 25 km van de stad Verona. De kamers zijn goed verzorgd en natuurlijk voorzien van privé sanitair. Het hotel heeft een restaurant in de wijnkelder met vooral regionale gerechten en in het tweede restaurant eet je meer gastronomisch. De keuken uit Veneto wordt hier op creatieve en innoverende wijze toegepast.
De eerste avond geniet je van de regionale gerechten met natuurlijk de regionale wijn.

Dag 2: Wijnproeven Soave, Valpolicella en gastronomisch diner

Na het ontbijt bezoek je het eerste wijnhuis. Oorspronkelijk werd hier alleen Soave gemaakt en dan ook hele mooie prijswinnende Soaves. Maar kort na het aantreden van de 5e generatie werd het domein uitgebreid met wijngaarden met DOC Valpolicella status. Ook met de rode wijn maken zij hoge onderscheidende kwaliteit. Een uitgebreide rondleiding en bezoek aan de ‘droogruimte’ en een proeverij staan op het programma. Je proeft de verschillen tussen de Valpolicella, de Ripasso en de Amarone. Aansluitend volgt een informele lichte lunch met heerlijke lokale worsten, hammen en kazen.
In de middag bezoek je een familie wijnhuis dat in het centrum van het mooie Soave gelegen is. De familie werkt met liefde en veel respect voor de natuur. Vader en dochter kiezen voor kwaliteit en samen maken ze echte Soaves van vulkanische bodems. Proef zelf maar.
Vanavond wordt er een gastronomisch diner met een mooie Amarone geserveerd in het restaurant bij je overnachtingsadres.

Dag 3: Moderne suites hartje Verona en Menu Degustazione in Bistro op loopafstand

Na het ontbijt check je uit en rijd je op je gemak naar het centrum van Verona. Hier logeer je op een klein overnachtingsadres dat 300 m van de Arena gelegen is. Er zijn 6 kamers die ieder in een eigen stijl zijn ingericht, soms met een zithoekje en een terras of balkon en altijd privé sanitair.
Een Engelstalige gids neemt je mee voor een privé wandeling door het centrum van Verona zodat je snel inzicht krijgt in deze charmante stad en alle ins en outs hoort op artistiek, cultureel en culinair gebied. (De eventuele entreeprijzen ter plaatse te voldoen).
Vanavond ben je welkom bij een leuke bistro op loopafstand van je overnachtingsadres. Een heerlijke plek met mooie regionale maar ook internationale gerechten. Je geniet hier van een smaakvol ‘Menu Degustazione’ waarbij je een keuze kunt maken voor een menu gebaseerd op vlees of vis.

Dag 4: Ontbijten en afscheid nemen

Nog even lekker ontbijten en dan is het programma afgelopen.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Tregnago, Villa de Winckels
Dag 2: Tregnago, Villa de Winckels
Dag 3: Tregnago - Verona, Massimago Wine Suites
Dag 4: Einde reis

Wil je verder reizen naar Piemonte of Umbrie? Vraag bij ons een reisvoorstel op maat aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Diner met regionale gerechten en regionale wijnen
- Bezoek aan het beste wijndomein in de Valpolicella met proeverij van mooie Valpolicella’s
- Bezoek aan een familiedomein met proeverij van Soave en Valpolicella
- Gastronomisch diner met mooie Amarone
- Eén overnachting in een kleinschalig overnachtingsadres in het centrum van Verona inclusief ontbijt
- Privé wandeling met Engelstalige gids door het centrum van Verona (entreeprijzen ter plaatse te voldoen)
- Regionale specialiteiten diner met bijpassende wijn in een karakteristiek restaurant
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Villa De Winckels

Je overnacht in het Amarone/Valpolicella gebied in een landelijk en sfeervol hotel met heerlijke tuin om te relaxen, 25 km van de stad Verona. De kamers zijn goed verzorgd en natuurlijk voorzien van privé sanitair. Het hotel heeft een restaurant in de wijnkelder met vooral regionale gerechten en in het tweede restaurant eet je meer gastronomisch. De keuken uit Veneto wordt hier op creatieve en innoverende wijze toegepast.

Massimago Wine Suites

Een klein overnachtingsadres in een historisch pand dat 300 m van de Arena gelegen is. De eigenaar heeft tevens een Wine Relais in Veneto en een wijnhuis. Ze laten je met alle plezier hun wijnen proeven en vertellen er meer over. Er zijn 6 kamers die ieder in een eigen stijl zijn ingericht, soms met een zithoekje en een terras of balkon en altijd privé sanitair. Het geheel is in aardetinten uitgevoerd en dat geeft het een speciale touch. Er is een kleine parkeerplaats waar je een plaatsje kunt reserveren. Het ontbijt bestaat uit biologische producten en wordt op de kamer geserveerd. Als je wilt kan er een wijnproeverij of privé diner georganiseerd worden in de historische kelder van het gebouw.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers