Zoek op land, regio of reis

×

Fietsreis Loire...

Fietsend de Loire ontdekken

Fietsen in de Loire betekent niet alleen genieten van landschappen, dorpjes, steden en kastelen maar ook van de vele geuren en smaken van de regionale keuken en lokale wijnen.

Vanaf 504,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 04/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fietsreis | 4 dagen | Frankrijk

Je logeert tijdens deze fietsreis op een bijzondere plek tussen Chinon en Saumur, in Savigny-en-Véron. Hier hebben we een leuk overnachtingsadres met 4 comfortabele gastenkamers met privé sanitair. Er is een heerlijke tuin met terras om te relaxen. De gastheren ontvangen je allerhartelijkst en zorgen ‘s ochtends voor een heerlijk ontbijt. Ze kennen de streek op hun duimpje en geven je graag tips.

Dag 1: Table d'hôte bij je chambre d'hôte

Je wordt in de middag verwacht en hebt alle tijd om je te settelen. Vanavond wordt er door de gastheer gekookt en geniet je van een aperitief, hoofdgerecht en een ‘homemade’ dessert. (Niet op dinsdag, woensdag en donderdag, dan reserveren we een restaurant in de omgeving voor je.) Ze hebben een wijnkaart zodat je zelf een keuze kunt maken voor de wijnen.

Dag 2 & 3: Fietsen in de omgeving en proeverij bij wijndomein Chinon en Bourgeuil

Op deze dagen staat er een e-bike voor je klaar en heb je de kans om heerlijk door de wijngaarden te toeren. Je krijgt beide dagen een picknick mee zodat je je heerlijk kunt nestelen tussen de wijnstokken of op de oever van de rivier de Loire of de Vienne.
Tijdens deze dagen heb je een afspraak bij een moderne kelder die door vader en zoon gerund wordt. Deze familie is al vele generaties wijnmaker. Hun wijngaarden beslaan 17 hectare en een deel ervan is al sinds de 15e eeuw in handen van deze familie. In 2009 is er een nieuwe kelder gebouwd, een modern architectonisch pand aan de rand van Chinon. Het symboliseert de traditie van de wijnbouw en de eigentijdsheid van de hedendaagse wijnmakers. Je bezoekt de kelders, krijgt uitleg en proeft hun wijnen. En we maken een afspraak bij een klein wijnhuis in de Bourgeuil. Het domein is mooi gelegen en op dit moment is de 7e generatie wijnmakers actief. Thierry en Christine ontvangen je hartelijk en vertellen graag over hun filosofie. Aansluitend laten ze je een aantal wijnen proeven.
Op de derde avond eet je weer lekker ‘thuis’ zodat je niet hoeft te rijden.

Dag 4: Einde reis

Na het ontbijt is het best lastig om afscheid te nemen. Mocht je op de terugweg 's ochtends nog een afspraak willen bij een wijnhuis in Vouvray die mooie witte wijnen maken, van droog tot zoet, dan kan dat zeker.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Savigny en Véron, La Magnanerie
Dag 2: Savigny en Véron, La Magnanerie
Dag 3: Savigny en Véron, La Magnanerie
Dag 4: Einde reis

Wil je de reis verlengen of combineren met een rondreis in een wijngebied? Vraag bij ons een reisvoorstel op maat aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Twee dagen huur van een e-bike
- Twee picknicks
- Twee diners exclusief wijn
- Bezoek aan wijndomein met mooie rode Chinonwijn met uitleg en proeverij
- Bezoek aan klein wijnhuis in de Bourgeuil met uitleg en proeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

La Magnanerie

Een karakteristiek pand in Savigny-en-Veron, zo’n 10 km ten westen van Chinon. De eigenaren ontvangen je allerhartelijkst. Jean is een goede kok en verzorgt van vrijdag t/m maandag table d’hôte. Het huis is met veel smaak ingericht en de 4 kamers zijn goed verzorgd met privé sanitair en uitgevoerd in materialen met natuurtinten. Rondom is een fijne tuin met diverse zitjes waar je heerlijk ontspannen kunt genieten van een goed glas wijn van wijnboeren uit de directe omgeving. Jean en André geven je graag tips voor restaurants en activiteiten in de omgeving.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers