Bordeaux

Proef wat Bordeaux lekker maakt

Onze local Brigitte: “Ik weet een paar plekken om de spannendste wijnen uit de Bordeaux te proeven, plekken die je anders nooit zou vinden. Kleine, onherkenbare bars aux vins waar de flessen geen etiket hebben en de glazen ongevraagd gevuld worden. Ga je mee?”

De ingrediënten:

 • Twee nachten in een 2-persoonskamer hartje centrum van Bordeaux
 • Elke ochtend een heerlijk ontbijt
 • 5 gangen diner inclusief wijn bij een innovatieve en creatieve kok
 • Mooi diner in een echte ‘bistrot’, prachtig gelegen op het Place de la Bourse
 • Wijnwandeling Bordeaux
 • Lijst met culinaire adressen van insider Brigitte

 

De beleving:
Bordeaux is voor veel mensen, na Parijs, de mooiste stad van Frankrijk. En daar hebben ze wel een beetje gelijk in.
Natuurlijk zijn Bordeaux en wijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat op zich al voldoende reden is om Bordeaux te bezoeken.

Dag 1
Je logeert in een 3-sterren boutique hotel in het centrum van Bordeaux, tussen het Place des Grands Hommes, de allées de Tourny en la Place Gambetta. De 16 kamers zijn modern ingericht. ’s Ochtends staat er een ontbijtbuffetje voor je klaar. Parkeren kun je bij het hotel (€ 13,- per nacht). Geef het wel bij reservering door.

Vanavond eet je in een bijzonder sfeervol restaurant met een kok die alleen maar verse producten gebruikt van hoge kwaliteit en heel creatief en innovatief kookt. Er wordt een 5 gangen menu met bijpassende wijn geserveerd.

Dag 2
Net uit je bed geniet je van een mooi ontbijt dat elke dag anders kan zijn, afhankelijk van het seizoen. Ga heerlijk shoppen en bekijk de highlights van Bordeaux maar loop niet te veel want ’s middags maak je een wandeling met een Engels sprekende gids (groepje van 6 à 12 personen) met natuurlijk als thema wijn. Het wijnmuseum, de wijk Chartrons (van origine de wijnhandelaarswijk), oude kelders bezoeken, wijnproeven en veel horen over de wijnen van Bordeaux.

Vanavond wacht er een tafel op je in een heerlijke bistro waar met authentieke producten gekookt wordt. Traditionele gerechten op innovatieve wijze bereid. je kiest 3 gangen uit het menu en er wordt een heerlijke fles wijn bij geserveerd.

Dag 3
Allereerst een lekker ontbijt en vervolgens – afhankelijk van het tijdstip van je terugreis – nog even lekker de stad in.  Tip: het spectaculaire Cité du Vin. Het high-tech complex dat eruit ziet als een gigantische wijnkaraf is een must-see!

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en is vanaf ± € 499,- per persoon
Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Ron

  Top! Wij hebben een hele mooie, relaxte stedentrip naar Bordeaux gehad!

  Onbezorgd op pad! Van hotel tot bistro, van wijnwandeling tot bars aux vins.. Door Cazebonne kom je juist bij de bijzondere plekjes. En zeker niet onbelangrijk, voor een leuke prijs!