Zoek op land, regio of reis

×

Luxe culinaire kookreis Umbrie...

Top Genieten!

Norcia in Umbrië geniet wereldwijd bekendheid om zijn keur aan culinaire specialiteiten: zwarte truffels, pecorino, prosciutto, salami en diverse soorten salsicce van varkens- en wild zwijn. Minder bekend maar zeker zo interessant, zijn de Montefalco-wijnen uit Umbrië. Niet alleen in Italië in opkomst maar ook internationaal, want er worden bijzondere droge rode wijnen gemaakt en heerlijke zoete passito’s. De rode wijnen zijn niet elegant te noemen maar brute kracht in fluweel verpakt en dat matcht natuurlijk prima met de Norcia-specialiteiten!

Vanaf 1481,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 18/12/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 5 dagen | Italië

Tijdens deze reis ga je van al deze topproducten genieten met al je zintuigen en logeer je op twee bijzondere plekken.

Dag 1: Regionaal diner in Montefalco

De wijnreis start aan de voet van het heuvelstadje Montefalco. Hier ligt het mooie landelijke hotel waar je de eerste twee nachten overnacht. De oudste vleugel dateert uit de 16e eeuw. Het wordt omgeven door wijngaarden en een mooie parkachtige tuin met bijzondere bomen en planten. Er is een royaal zwembad (20 x 10) en een terras om te relaxen. Het interieur is klassiek met een mooie salon, art-nouveaustijl bar en de kamers zijn comfortabel, ruim en stijlvol verzorgd.
Je wordt in de middag verwacht. Nadat je je gesetteld hebt ben je vanavond welkom in het restaurant waar naast de creatieve chef een ’signora’ uit Montefalco de scepter zwaait. Ze kookt de traditionele gerechten als geen ander. Er wordt een menu met regionale specialiteiten geserveerd waar je zelf een wijn uit de regio bij uitkiest.

Dag 2: Wandeling door de wijngaarden met proeverij wijn, olijfolie en Umbrische specialiteiten

Om 09:30 uur heb je een afspraak bij een wijnhuis met een Engelstalige gids die je meeneemt voor een wandeling door de wijngaarden en het mooie centrum van Montefalco (± 7 km). Je eindigt weer bij het wijnhuis waar je uitleg krijgt over hun prachtige Montefalco wijnen en een proeverij, gecombineerd met een bruschetta om de biologische olie van het huis te proeven en andere ‘Umbrische’ specialiteiten.
De dag is verder vrij in te vullen.

Dag 3: Slapen in authentiek paleis in Norcia en mooi diner

Na het ontbijt check je uit en ga je op weg naar Norcia. Onderweg raad ik je aan een stop te maken in Spoleto. Het middeleeuwse centrum is gebouwd op een heuveltop en heeft veel te bieden: de domkerk met fresco’s van Filippo Lippi, een prachtig kasteel, het aquaduct Ponte delle Torri, een Romeins huis, vele kerken en musea. En het is ook nog een gezellige stad om te winkelen en te shoppen.
Norcia is een lieflijk dorpje met overal winkels waar de hammen en worsten hangen te pronken en waar al je zintuigen geprikkeld worden. Je overnacht in een prachtig authentiek paleis in het historische centrum. Authenticiteit in combinatie met modern geeft het geheel een tijdloos karakter. De kamers zijn tot in detail verzorgd en van alle gemakken voorzien. Er is een mooie bibliotheek en een lounge, een kleine wellness en een fantastisch restaurant met 1 Michelin ster. Hier ga je vanavond op en top genieten. Bij mooi weer op het terras en bij minder op een mooi plekje in het stijlvolle restaurant. Hier wordt onder leiding van de chef heel verfijnd gekookt en innovatief omgegaan met kleuren, aroma’s en smaken. De producten komen van het eigen land en van lokale producenten. Er wordt een mooi 4-gangen menu geserveerd en de wijn selecteer je zelf of met de hulp van de sommelier.

Dag 4: Kookles met Michelin-chef, lunch en truffels zoeken

Na het ontbijt heb je een kookles van een uur of twee met de Michelin chef-kok van het restaurant bij je overnachtingsadres. Je proeft de elegante creaties die je maakt tijdens de les.
In Norcia is truffel zoeken een ‘experience’. Vanmiddag ga je samen met de truffelzoeker en zijn honden op zoek naar ‘het zwarte goud’. Daarnaast geniet je van een picknick en proef je ricotta terwijl de kaasmaker je laat zien hoe dit gemaakt wordt.
‘s Avonds ben je vrij om ergens in Norcia te gaan eten.

Dag 5: Het was echt top genieten!

Nog even lekker ontbijten en dan is het programma ten einde.

Palazzo Seneca

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in San Luca, Villa Santa Barbara
Dag 2: San Luca, Villa Santa Barbara
Dag 3: San Luca - Norcia, Relais Palazzo Seneca
Dag 4: Norcia, Relais Palazzo Seneca
Dag 5: Einde reis

Wil je langer verblijven op deze mooie plekken of toch liever de reis anders invullen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
- Gourmet diner in je eerste overnachtingsadres
- Wandeling door de wijngaarden en het centrum van Montefalco met een Engelstalige gids
- Diner menu Orto, Terra of Acqua in het restaurant bij je overnachtingsadres (1 Michelin ster)
- Kookles van ± 2 uur waarbij je aansluitend de gerechtjes proeft
- Truffelzoektocht met picknick en aansluitend kaasproeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Villa Santa Barbara

In het heuvelstadje Montefalco ligt het mooie landelijke hotel Villa Santa Barbara. De oudste vleugel dateert uit de 16e eeuw. Het wordt omgeven door wijngaarden en een mooie parkachtige tuin met bijzondere bomen en planten. Er is een royaal zwembad (20 x 10) en een terras om te relaxen. Het interieur is klassiek met een mooie salon, art-nouveaustijl bar en de kamers zijn comfortabel, ruim en stijlvol verzorgd en er is een restaurant waar naast de creatieve chef een ’signora’ uit Montefalco de scepter zwaait. Ze kookt de traditionele gerechten als geen ander.

Relais Palazzo Seneca

Norcia is een lieflijk dorpje met overal winkels waar de hammen en worsten hangen te pronken en waar al je zintuigen geprikkeld worden. Je overnacht in een prachtig authentiek paleis in het historische centrum. Authenticiteit in combinatie met modern geeft het geheel een tijdloos karakter. De kamers zijn tot in detail verzorgd en van alle gemakken voorzien. Er is een mooie bibliotheek en een lounge, een kleine wellness en een fantastisch restaurant met 1 Michelin ster.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers