Wijnwandel- en kookreis Umbrië

WIJNWANDELEN EN KOKEN IN UMBRIË

Wandelen door het groene en heuvelachtige Umbrië is een combinatie van natuur, cultuur, wijn en culinaire tradities. Tijdens deze veelzijdige wandelreis overnacht je op drie verschillende adressen, in Assisi, Spello en Spoleto.
Assisi is een fraai middeleeuws stadje met heuvelachtige, smalle straatjes, pittoreske winkeltjes en heeft door haar ligging een imposant uitzicht over het dal.
Spello is een klein stadje met een typisch Umbrische sfeer. Het is minder bekend dan Assisi, maar zeker zo mooi. Het oude centrum ligt tamelijk steil tegen de helling van de Monte Subasio, en bestaat uit smalle straatjes en enkele pleinen. De olijfolie van Spello is een aanrader, ze is bekend om haar uitstekende kwaliteit.
Spoleto, een voormalige Romeinse vestingstad, is volgens velen de mooiste stad van Umbrië met prachtige historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal en de Ponte delle Torri.
De wandel- en kookreis is mogelijk van 1 april t/m 31 oktober, met uitzondering van 23 juni t/m 9 juli in verband met het Spoleto muziekfestival.

Dag 1
Je reis begint in Assisi waar je vanmiddag verwacht wordt in een 4-sterren hotel in Assisi. Vanaf het hotel heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Bij het hotel is een restaurant met een uitgebreide wijnkelder.
Bij aankomst ontvang je alle informatie voor het programma met de wandelroutes voor de komende dagen. Vervolgens proef je de twee olijfolies die hier vervaardigd worden en aansluitend wordt het diner exclusief wijn geserveerd in het restaurant dat bij het hotel hoort.

Dag 2
Na het ontbijt maak je een intrigerende stadswandeling door Assisi (8 km) die je eventueel kunt verlengen door een route via rustige landwegen naar Santa Maria degli Angeli (6 km).
Voor het diner kun je zelf een adresje uitkiezen uit een van de vele gezellige restaurantjes in Assisi.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en volg je een route van zo’n 11 km via de hellingen van Monte Subasio naar Spello. Je loopt door olijfboomgaarden en hebt een geweldig uitzicht over de Umbrische vallei. Onderweg maak je een stop bij een biologische wijnmakerij voordat je in Spello aankomt. Het is een echt Italiaans klein familiebedrijf. De familie bezit ± 40 hectare wijngaarden die uitgestrekt liggen op de zuidelijke hellingen van de Monte Subasio, in de nabijheid van de prachtige historische stad Assisi.

Het wijnhuis dat de eeuwenoude familietraditie van het wijn maken voortzet was in 1997 de eerste producent in de regio van biologische wijnen met een Assisi DOC status, evenals dat men de eerste producent was van biologische olijfolie Extra Virgine. De wijnen worden geproduceerd van druiven enkel geoogst uit de eigen wijngaarden rond Assisi.
Je krijgt hier een goede uitleg en geniet van een lunch met proeverij van hun wijnen. Na de lunch vervolg je je wandeling en ben je in de middag welkom bij het 4-sterren hotel in het historische centrum van Spello waar je de komende twee nachten overnacht. Het is gevestigd in een voormalige molen uit de 17e eeuw met goed verzorgde kamers, een zwembad met prachtig uitzicht over de vallei en een spa met massagemogelijkheden.
Voor het diner kun je een keuze maken uit de verschillende restaurants in Spello.

Dag 4
Eerst even lekker ontbijten en dan begin je aan een wandeling van ± 12,5 km in de omgeving van Spello waarbij je het oude Romeinse aquaduct naar Collepino volgt. Het landschap kenmerkt zich door tarwevelden, olijfbomen en mediterrane struikgewassen waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op Spello en de omliggende heuvels.
Vanavond ben je welkom in een lokale enoteca in het centrum van Spello waar een ‘menu degustazione’ met seizoensproducten en bijpassende wijnen, water, koffie en een grappa  geserveerd wordt.

Dag 5
Na het ontbijt check je uit en neem je de trein naar Spoleto waar je alle tijd hebt om de stad te ontdekken. In de middag word je in je 4-sterren hotel verwacht in Spoleto dat in het historische centrum van Spoleto gelegen is. Een sfeervol hotel met een restaurant met weids uitzicht over de omgeving. Nadat je je gesetteld hebt heb je ’s middags een kookles waarbij je, samen met de chef, een voorgerecht en eerste gang bereid waar je ’s avonds van geniet tijdens het diner.

Dag 6
Vandaag wandel je na het ontbijt een route van ± 11 km, beginnend bij de Ponte delle Torri waar je ongeveer 4 uur over doet. Na de wandeling kun je heerlijk relaxen bij het hotel of verder van de omgeving genieten. Vanavond kun je zelf een keuze maken uit de restaurantjes in Spoleto.

Dag 7
Na het ontbijt is het programma helaas ten einde.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen inclusief ontbijt in een leuk hotel in het centrum met geweldig uitzicht
 • Proeverij twee olijfolies
 • Diner exclusief wijn in restaurant bij het hotel
 • Intrigerende stadswandeling door Assisi
 • Bezoek aan biologische wijnmaker met uitleg, lunch en proeverij
 • Twee overnachtingen in een 4-sterrenhotel in Spello inclusief ontbijt
 • 5-gangen menu met seizoensproducten en bijpassende wijn in een leuk restaurant/wijnbar in Spello
 • Twee overnachtingen in een 4-sterrenhotel in Spoleto inclusief ontbijt
 • Kookcursus met aansluitend diner exclusief wijn
 • Wandelroutes met routebeschrijvingen en kaarten
 • Bagagetransport
 • Treinticket van Spello naar Spoleto
De prijs van deze zevendaagse wijnwandel- en kookreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 895,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie