Wijnwandelreis Umbrië

WIJNWANDELEN IN UMBRIË

Wandelen door het groene en heuvelachtige Umbrië is een combinatie van natuur, cultuur, wijn en culinaire tradities. De ontdekkingstocht begint in het plaatsje Spello dat een Romeins verleden heeft! Je overnacht hier in een hotel op een prachtige plek in het dorpje Spello. Het ligt namelijk in het hogere gedeelte van het middeleeuwse centrum. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht over de vallei.

Dag 1
De aankomstdag voor deze wandelreis is op vrijdag, zaterdag of zondag aangezien de kookcursus op door de weekse dagen gegeven wordt.
Je wordt in de loop van de middag verwacht en hebt dan even tijd om je te settelen. ’s Avonds word je verwacht in een restaurant in het oude centrum van de stad voor een menu ‘degustazione’, Umbrische hapjes vergezeld van Umbrische wijnen.

Dag 2
De volgende dag, na het ontbijt, wandel je over de wandelpaden van Monte Subasio. Omhoog via de olijfgaarden en omlaag naar een lokale wijnproducent (D.O.C. Assisi). Na het bezoek en de proeverij is het nog drie kwartier lopen naar het hotel (in totaal circa 4½ uur wandelen). Voor het diner kun je zelf een adresje uitkiezen uit een van de vele gezellige restaurantjes in Spello.

Dag 3
Vandaag breng je een bezoek aan Assisi. Dit is een wandeling van zo’n 3½ uur door olijfgaarden. Vanuit Assisi kun je met de stadsbus en trein weer terug. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 4
Je neemt afscheid van Spello en kun je keizen uit twee opties: een wandeling (± 4,5 uur) door de bossen van de ‘heilige berg’ Monteluco in Spoleto of een bezoek aan Perugia, dat met haar Renaissance paleizen, vele kerken, musea en galerieën een overweldigende indruk maakt. In het hoger gelegen middeleeuwse stadscentrum is een stadswandeling uitgezet zodat je door de kleine steegjes en over de gezellige pleinen langs de belangrijkste monumenten wordt gevoerd.
Aan het einde van de middag word je op je tweede overnachtingsadres, in Spoleto, verwacht. Dit hotel ligt in het historische centrum van Spoleto, een voormalige Romeinse vestingstad die volgens velen de mooiste stad van Umbrië is. Na een welkomstdrankje ontmoet je de ‘chef’, die je de volgende dag de kookcursus zal geven. ’s Avonds wordt het diner in het restaurant bij het hotel geserveerd.

Dag 5
Om 9 uur, na het ontbijt, begint de drie uur durende kookcursus waarbij een aantal heerlijke voorafjes en primi (pastagerechten en gnocchi) gemaakt zullen worden, die tijdens de lunch geproefd zullen worden. ’s Middags ben je vrij om Spoleto te ontdekken. ’s Avonds dineer je in het restaurant van het hotel.

Dag 6
Deze dag wordt besteed aan het proeven van een aantal echte Umbrische producten. Je wordt opgehaald in het hotel en onder begeleiding van een Engelstalige gids bezoek je een olijfolieboer en een wijnboer in de omgeving van Montefalco. Je luncht in Montefalco, vervoer wordt geregeld.
’s Avonds kun je dineren in één van de vele restaurantjes in het centrum van Spoleto.

Dag 7
Op de ochtend van de 7e dag is het helaas tijd om afscheid te nemen van het Umbrische landschap met haar mooie uitzichten, wijnen en lekkernijen!

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen op een prachtige plek in Spello
  • Drie overnachtingen in het historische centrum van Spoleto
  • Elke ochtend uitgebreid ontbijten
  • ‘Menu degustazione’ op de 1e dag, inclusief wijn
  • Bezoek wijnproducent met proeverij
  • Diner op de 4e en 5e dag in restaurant van het hotel, exclusief wijn
  • Kookcursus met aansluitend lunch exclusief drankjes
  • Begeleid bezoek aan olijfolieboer en wijnboer
  • Lunch op de 6e dag exclusief drankjes
  • Beschrijvingen en wandelroutes
De prijs van deze zevendaagse wijnwandel- en kookreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 850,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie