Wijnwandelreis Moezel

WIJNWANDELEN IN DE MOEZEL

In de Moezel draait alles om wijn, sfeervolle dorpjes, glooiende heuvels en mooi natuurschoon. Langs de rivier loopt een wandelroute van 365 km. Wij selecteerden er een paar waardoor je een goede indruk krijgt van dit wijngebied. Je loopt zo’n 12 à 20 km per dag (4 tot 6 uur) en logeert op 3 verschillende adressen. Altijd gemütlich en comfortabel. En laat je bagage rustig achter want die wordt naar het volgende adres gebracht.

Dag 1
Je wordt op zondag of maandag aan het eind van de middag in het wijnstadje Schweich verwacht. Je rijdt naar het hotel en kunt je lekker settelen in je kamer. ’s Avonds wordt er een 3-gangen menu geserveerd met een glas wijn als welkomstglas. Bij het diner kun je à la carte zelf wijn bestellen.

Dag 2
Na een heerlijk ontbijt ga je uitgerust met een lunchpakket op pad. Je wandelt van Schweich naar Mehring (12,2 km) en geniet je van prachtige vergezichten. Je verblijft twee nachten in het overnachtingsadres in Mehring.
Het is een veelzijdig dorp waar je ’s avonds op eigen gelegenheid gaat eten. Aan de Moezelpromenade zijn een aantal restaurants met terrassen.

Dag 3
Na een versterkend ontbijt ga je op pad voor een wandelroute van 20 km die iets zwaarder is dan gisteren. Een uitdaging! Mocht je er tegenop zien dan kort je deze route in en loop je 8,3 of 13,6 km. aan jullie de keuze. Landschappelijk gezien is dit een prachtige tocht. Je krijgt een lunchpakket mee en ’s avonds word je verwend met een 3-gangen diner met bijpassende wijnen in het restaurant van het hotel.

Dag 4
Vandaag vertrek je met lunchpakket en wandel je naar Leiwen (13,5 km). met een goede conditie is deze dag geen probleem (eventueel kun je de wandeling een stuk inkorten). Opnieuw prachtige vergezichten, variërend van dennen- en sparrenbossen door een hoog beukenbos naar het idyllisch gelegen Leiwen. Hier geniet je vanavond nog even na met een mooi 3-gangen diner en bijpassende wijn.

Dag 5
Na het ontbijt hebben we een taxi voor je geregeld om je weer terug naar het eerste adres in Schweich te brengen.

De ingrediënten:

  • Vier overnachtingen in een 2-persoonskamer in drie verschillende Gasthöfer of Gästehauser
  • ’s Ochtends een stevig ontbijt
  • Drie lunchpakketten tijdens de wandeldagen
  • Welkomstdiner (3 gangen) met 1 glas wijn
  • Twee 3-gangen menu’s met begeleidende wijnen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen met wandelkaart
  • Taxitransfer dag 5
De prijs van deze vijfdaagse wijnwandelreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 595,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie