Wijnwandelreis Elzas

WIJNWANDELEN IN DE ELZAS

Wijnwandelen in de Elzas is een belevenis! Het is een combinatie van wandelen, wijnproeven en lekker eten. Je loopt zo’n 12 à 20 km per dag (4 tot 6 uur) en logeert elke avond in een ander sfeervol en landelijk hotel, midden in het wijngebied. En je laat je bagage rustig achter in het hotel want dat wordt naar je volgende overnachtingsadres gebracht!

Dag 1
In de loop van de middag kom je aan en je settelt je in je kamer. Dan staat er een bezoek aan het Musée du Vin of een wijnproeverij bij een Cave Coopérative op het programma.
‘s Avonds kun je zelf een restaurantje uitzoeken en je voorbereiden op de wandeling van morgen.

Dag 2
Vandaag begin je met een lekker ontbijt en vervolgens ga je met een picknick op zak aan je eerste wijnwandeling beginnen. Al wandelend ontdek je de mooiste wijnlandschappen. Je wandelt zo’n 16 km (hoogteverschil +350 m, – 540 m) waar wij zo’n 5 uur voor rekenen, dus je kunt het heerlijk rustig aan doen en af en toe de tijd nemen om even bij een wijnboer aan te wippen. Ook vanavond kun je zelf een restaurantje uitkiezen.

Dag 3
Staat in het teken van de Vogezen en geniet je van het ongerepte: de weilanden, heuvels en karakteristieke dorpjes, we hebben ervoor gezorgd dat je bij een leuke ‘auberge de montagne’ tussen de middag goed kunt bijtanken. Mocht deze toevallig gesloten zijn op jullie dag dan krijg je een lekkere lunchmand mee.
Aan het eind van de dag is er een bezoek gepland aan het Musée des Eaux de Vie of de distilleerderij. Al met al loop je zo’n 20 km (6½ uur, hoogteverschil +540 m, – 750 m). ‘s Avonds geniet je van een heerlijk diner met regionale specialiteiten.

Dag 4
De volgende dag, na het ontbijt, is deze wijnwandelreis ten einde. Vind je het leuk om de reis nog met een laatste bezoek aan een wijnboer af te sluiten om niet met lege handen maar met een gevulde auto thuis te komen? Laat het me weten, dan maak ik een afspraak voor je!

De ingrediënten:

 • Drie overnachtingen in drie verschillende sfeervolle hotels
 • Drie maal ontbijt
 • Eén avond diner met regionale specialiteiten, exclusief drankjes
 • Pick-nick tijdens de eerste wandeling
 • Op de tweede wandeldag is de lunch in een ‘auberge de montagne’ of een lunchmand inbegrepen
 • Bezoek aan Musée du Vin of een wijnproeverij
 • Bezoek aan wijnhuis met proeverij
 • Bezoek aan Musée des Eaux de Vie of distilleerderij
 • Bagagetransport
 • Toeristenbelasting

Optioneel:

 • Bezoek aan wijnhuis op de laatste dag, nadat je je auto opgehaald hebt (± € 10 per persoon)
De prijs voor deze vierdaagse reis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt in de periode april t/m november € 395,- per persoon.
Toeristenbelasting ter plaatse te voldoen.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Mike & Jolanda

  We hebben geweldig genoten van de mooie vakantie. Het was allemaal prima geregeld, waarvoor dank. Sfeervolle hotels, lekker eten, mooie kamers, prachtige omgeving en vriendelijke mensen.

  Misschien is het een idee om de wandelroutes wat eerder bekend te maken. We vonden het soms wat lastig te vinden. Het is blijkbaar mogelijk de routes te downloaden op de smartphone. Dan is het mogelijk zonder dataverkeer de route onderweg digitaal te raadplegen.

  Maar alles bij elkaar zijn we heel tevreden.

 • Claudia

  We hebben genoten van een heerlijke en unieke (en helaas korte) vakantie. Leuk concept, goed afgewisseld, mooie plaatsen en bijzondere adresjes. Geluk gehad met het prachtige weer, in de auto terug naar Nederland begon het pas te regenen (en behoorlijk). Hoewel toch wel een relatief lange heen- en terugreis, was het allemaal zeker de moeite waard.
  Eigenlijk heb ik helemaal geen kritiek- of verbeterpunten.
  Binnen ons clubje zijn we op zoek naar afwisseling, we zullen dus niet jaarlijks een dergelijke tocht in de Elzas maken. Maar, gezien het succes en de positieve reacties zou het best kunnen dat we over een paar jaar weer die kant op gaan. En dan weten we waar we moeten zijn. Dank je.