Wijnreis Wachau

WIJNPROEVEN IN DE WACHAU

De Wachau is het meest bekende wijngebied van Oostenrijk en zeker ook het mooiste. Vandaar dat de Wachau opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ligt tussen de steden Melk en Krems, zo’n 75 km van Wenen. Op de oevers van de Donau, van laag tot hoog op de extreem steile terrassen. Dit zorgt voor een verschil in bodemsoort en stelt de wijnmakers in staat om Grüner Veltliners en Rieslings te maken die tot de beste van de wereld horen.
Niet alleen wijnliefhebbers maar ook iedereen die van kunst, cultuur en geschiedenis houdt kan hier z’n hart ophalen.

Dag 1
Op de aankomstdag word je in de middag verwacht in het hotel dat bij een wijnhuis hoort. Het ligt in Palt op de grens van de Wachau en Kremstal aan de ‘overkant’ van de Donau. Het is een bijzonder adres, tussen de wijngaarden en modern qua interieur. De prachtige kamers hebben een eigen balkon of terras met grote panoramadeuren waardoor je een prachtig uitzicht hebt. ’s Ochtends staat er een uitzonderlijk goed ontbijt voor je klaar.
Als je je gesetteld hebt krijg je een rondleiding en maak je gelijk kennis met de wijnen van het huis. Ze maken voornamelijk witte wijn (die bijzonder goed zijn) maar ook rood en rosé.
Vanavond dineer je in een restaurant op ± 4 km afstand waar heel smaakvol biologisch gekookt wordt en er worden biologische wijnen van eigen wijngaard bij geserveerd.

Dag 2
Eerst even heerlijk genieten van het ontbijt en dan heb je een afspraak bij een prachtig wijndomein met een fraai barok kasteeltje. Het is een coöperatie van zo’n 250 families die gezamenlijk meer dan 2500 zeer kleine wijngaarden bezitten (450 hectare wijngaard). Je krijgt een goede uitleg over hun wijngaarden, de variëteit in terroir en het kwalificatiesysteem. Je proeft een selectie van de beste wijnen van het wijngoed met een verbluffend goede prijs/kwaliteitsverhouding. De Engelse wijnjournalist Stuart Pigott bestempelde dit wijngoed als “the best co-operative winery of the world”.
Na dit bezoek kun je lekker rondtoeren of leuke stadjes bezoeken.

Dag 3
De volgende dag na het ontbijt zit het erop maar je kunt als je wilt een nachtje verlengen of deze reis combineren met één van onze andere reizen.

  • Twee overnachtingen in een leuk hotel bij een wijnhuis
  • Elke ochtend een uitzonderlijk goed ontbijt
  • Rondleiding en proeverij bij het wijnhuis van het hotel
  • Smaakvol diner met begeleidende biologische wijnen in een restaurant in Mautern
  • Bezoek aan prachtig wijndomein met uitleg en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer, tussen de € 375,- en € 475,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie