Wijnreis Veneto

WIJNPROEVEN IN VENETO

Als wij aan wijnproeven in Veneto denken, denken we aan de wijngaarden rond Verona want hier komen de beste wijnen vandaan: Soave, Valpolicella, Ripasso en de meest vermaarde is ongetwijfeld de Amarone. Het woord “Amarone” heeft een magische uitwerking in de wijnwereld. Het gaat om een wijn die staat als een huis. Het begint met de kostbare grond waar de stokken op staan. De beste druiven worden voor de Amarone geselecteerd, iets later dan de rest en dan worden ze gedroogd op matten of in kratten totdat er kleine krentjes overblijven. Na de persing volgt een fermentatie van 1 tot 2 maanden en een rijping van 3 tot 6 jaar op eikenhouten vaten.
Naast wijnproeven bezoek je het romantische Verona en geniet je van de heerlijke Italiaanse keuken.

Dag 1
Als eerste bezoek je een familie wijnhuis dat in het centrum van het mooie Soave gelegen is. De familie werkt met liefde en veel respect voor de natuur. Vader en dochter kiezen voor kwaliteit en samen maken ze echte Soaves van vulkanische bodems. Proef zelf maar.
Heerlijk om met zo’n proeverij je reis te beginnen!
Je overnacht in het Amarone/Valpolicella gebied in een landelijk en sfeervol hotel met heerlijke tuin om te relaxen, 25 km van de stad Verona. De kamers zijn goed verzorgd en natuurlijk voorzien van privé sanitair. Het hotel heeft een restaurant in de wijnkelder met vooral regionale gerechten en in het tweede restaurant eet je meer gastronomisch. De keuken uit Veneto wordt hier op creatieve en innoverende wijze toegepast.
De eerste avond geniet je van de regionale gerechten met natuurlijk de regionale wijn.

Dag 2
Na het ontbijt heb je een afspraak bij een van de beste wijndomeinen in het Valpolicella gebied. Een familiebedrijf uit 1824 met zo’n 21 hectare wijngaard. Naast rood maken ze ook wit en de familie levert al jaren wijnen van onbetwiste topkwaliteit. Niet alleen de wijnen van de gedroogde druiven, maar ook de gewone Valpolicella’s mogen gelden als specialiteiten. Je krijgt een duidelijke uitleg over Amarone, het indroogproces en de vinificatie. En natuurlijk proef je hun prachtige wijnen!
De dag kun je verder zelf invullen, je kunt bijvoorbeeld naar de romantische stad Verona gaan waar je op eigen gelegenheid de stad even kunt bekijken. Verona is natuurlijk bekend vanwege de arena en Romeo & Julia. Op het Piazza delle Erbe is het heerlijk terrassen en genieten van de mooie gebouwen. De wijnwinkel Signorvino is eigenlijk een must. Er wordt een ruime selectie Italiaanse wijnen verkocht en je kunt er ook een glas wijn drinken.
Als afsluiter van deze reis geniet je vanavond van een mooi gastronomisch diner met een mooie Amarone.

Dag 3
Nog even lekker ontbijten en dan is het programma ten einde.

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een sfeervol, landelijk hotel
  • ’s Ochtends een lekker ontbijt
  • Bezoek aan een familiedomein met proeverij van Soave en Valpolicella
  • Diner met regionale gerechten en regionale wijnen
  • Bezoek aan het beste wijndomein in de Valpolicella met proeverij van mooie Valpolicella’s
  • Gastronomisch diner met mooie Amarone
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 375,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Ineke

    De wijnreis in Veneto, omgeving Verona, was weer voortreffelijk. Het hotel in het wijngebied was comfortabel , mooie tuinen , heerlijk toeven. De diners waren voortreffelijk. De bezoeken aan Soave en Amarone bijzonder, met veel enthousiasme zijn we rondgeleid , we kregen prachtige wijnen te proeven , veel informatie en antwoorden op onze vragen .