Wijnreis Toscane

WIJNPROEVEN IN TOSCANE

Een wijnreis voor liefhebbers van het goede leven!

Dag 1
je logeert hier 2 km buiten San Gimignano (het stadje met de wereldberoemde torens), 50 km ten zuiden van Florence, op een agriturismo met 8 kamers en 1 logement. De kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-televisie en privé sanitair. Buiten is er veel ruimte en een heerlijk zwembad, een restaurant en een winkeltje waar ze hun eigen producten verkopen (wijn, grappa, vinsanto, olijfolie, honing en saffraan).
Je wordt in de middag verwacht en hebt alle tijd om je te settelen. Daarna wacht in het restaurant een heerlijke Italiaans 3-gangen diner op waar je zelf de wijn bij uitkiest.

Dag 2
De volgende dag rijd je naar het bekende Chianti-gebied dat ± 45 km ten oosten van het domein gelegen is. Er zijn diverse leuke dorpjes en wijngaarden waardoor het een geweldig leuke tocht is. Om 13:00 uur bezoek je een klein Chianti wijnhuis waar Daniela al op je wacht. Een klein, onbekend familiebedrijf waar ze respect hebben voor de natuur en biologisch werken. Daniela vertelt over haar wijnen en laat ze proeven met allerlei lekkere hapjes waardoor je gelijk geluncht hebt!

Dag 3
Na het ontbijt heb je vandaag de tijd aan jezelf. We raden je aan om lekker een dagje naar Florence te gaan.
Vanavond geniet je opnieuw van een lekker 3-gangen diner min het restaurant bij je overnachtingsadres.

Dag 4
De laatste dag nog lekker ontbijten en dan is het programma ten einde.

De ingrediënten:

 • Drie overnachtingen in een 2-persoons gastenkamer in een voormalige boerderij
 • Drie heerlijke Italiaanse ontbijtjes
 • Welkomstdiner (3 gangen) exclusief wijn
 • Bezoek aan Chianti wijnhuis met proeverij
 • Laatste avond 3-gangen diner exclusief wijn
De prijs voor deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer en de periode € 350,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Guusta

  In een woord Geweldig,

 • Liza

  Fantastisch! Super leuke adresjes zonder veel toeristen, het echte Toscane ervaren!

 • Susanna

  Top en super!

 • Rian

  De reis was helemaal super. De accommodatie klopte helemaal!
  Bedankt voor alles we hebben een heerlijk verblijf gehad.

 • Anita

  Wilde u even bedanken voor de heerlijke Toscane reis.
  Alles was prima verzorgd en we hebben echt genoten van de gastvrijheid in Toscane.

 • Frank en Marionne

  Wij hebben een supervakantie gehad met de combinatie Piemonte, Ligurië en de wijnreis Toscane!
  Alles was zo goed geregeld. We voelden ons overal enorm welkom en verwend.

  De logeeradressen waren zonder uitzondering geweldig. Allemaal adressen waar we waarschijnlijk zelf niet terecht gekomen waren.
  De fijnste ervaring hadden we in Soave. Niet alleen de B&B (met zwembad, bij 38 graden erg fijn) was prima, ook met de zeer jonge beheerders Sara en Niccolo hebben we erg goede ervaringen. Vol energie zorgden ze voor alles maar toen ik door een adder werd gebeten lieten ze meteen alles vallen en zijn met ons naar het ziekenhuis gereden. (Gelukkig was de adder niet giftig). Super!

  De volgorde van proeverijen was voor ons ook erg leuk. In Bra werd het hele wijnmaakproces uitgelegd door de zeer gedreven Giuliano, bij latere proeverijen ging het alleen om het proeven van de wijn waarbij we met veel plezier terugdenken aan Daniela in Gaiole.

  De diners waren goed tot zeer goed waarbij we een aantal keren ook de enige gasten waren waardoor we ons zeer in de watten gelegd voelden.

  Of we nog tips hebben: Om de dorpjes van Cinque Terre te bezoeken hebben wij de boot genomen. Heel toeristisch maar erg lekker met de hoge temperatuur. Op een terras in Portevenere kan je heerlijk vis eten.

  Kortom, wij hebben een hele fijne vakantie gehad waar we met veel plezier aan terugdenken.
  En we komen zeker bij jullie terug als we weer culinair op reis willen gaan.

 • Robert & Annett

  Wij hebben genoten van onze reis naar Toscane. De wijnproeverijen waren prima. Vooral de proeverij die gecombineerd met de lunch sprak ons erg aan. Dat geldt ook voor de beide wijnboerderijen waar we gelogeerd hebben. Het ontbijt op ons eerste adres vonden we wat karig. We hadden wat meer streekproducten verwacht, maar de ontvangst was prima en de medewerkers waren erg attent.
  Misschien nog een tip. Bij het zoeken naar het tweede adres waren wij gefocust op borden aan de rechterkant van de weg. We hadden deze beter kunnen vinden als we het logo van het bedrijf hadden gehad. De kookworkshop was ook prima en het tweede adres had net iets meer luxe dan het eerste. Maar beide onderkomens waren prima.
  We kijken terug op een mooie reis waar we nog vaak onder het genot van een mooie Chianti aan terug zullen denken.

 • Harry

  Inmiddels weer thuis denk ik met heel veel genoegen aan onze wijn en spijs trip.
  Donderdag:
  Bejegening en ontvangst aldaar was uitstekend (behalve dan de onterechte wijnberekening, maar die is later hersteld). Ook hetgeen geserveerd werd was van prima kwaliteit.
  Kamers netjes en schoon. WIFI matig.
  Vrijdag:
  Gezamenlijk koken was leuk. Pasta maken en door de pastamachine halen.
  We hebben ravioli en lasagne gemaakt. De saus was al klaar.
  Ook hebben we creme brûlee gemaakt.
  De presentatie en wijnproeverij in de namiddag van Mario (eigenaar wijnhuis) was een hoogtepunt; boeiend, leerzaam en inspirerend.
  ‘s Avonds naar een typisch italiaans restaurant in Fiesole.
  Hoewel niet in het programma, maar wel een aanrader.
  Zaterdag:
  Het bezoek aan de slagerij in Panzano en de rit er naar toe waren beide zeer geslaagd.
  We lunchten in Strada in Chianti (ook aanrader; Da Padellina) en die liep zodanig uit dat we niet meer toegekomen zijn aan het middagprogramma in Gaiole. Dat speet me wel. We hebben netjes afgebeld.
  Zondag weer naar huis.
  Het is wel wenselijk om een navigatiesysteem mee te nemen.
  Al met al een geweldige paar dagen!
  Hartelijk dank!

 • Frank

  Wij hebben fijne dagen gehad in Toscane. De kamers zijn ruim en schoon, het sanitair ook en de plek waar het wijngoed ligt is prachtig. Wij konden het ook gemakkelijk vinden. Wij werden enthousiast en gastvrij ontvangen door Olga, die meteen het programma even met ons doornam voor ze ons onze kamers wees. Flexibiliteit en afstemming met de gasten stond voorop. Afgesproken dat we de proeverij op het wijngoed van hun zelf pas op dinsdagavond 18.00 uur zouden doen. Voorafgaand aan het diner. Zo zouden wij de hele dinsdag naar Florence kunnen. Prima suggestie van Olga, die ons goed paste. De proeverij op het wijngoed bij Gaiole was op de maandag gepland en ging bovendien vergezeld van een fantastische lunch ( hebben jullie niet in je programma staan, maar is het vermelden meer dan waard!). Ook dit tijdstip in overleg op 12.30 uur vastgesteld, waarna Olga dit later telefonisch met Daniëlla heeft geregeld. De ontvangst bij Daniëlla was hartelijk en zoals gezegd had zij voor ons een geweldige lunch van 5 gangen bereid welke samen ging met het proeven van haar wijnen (8), daarna nog een dessertwijn en een grappa. Zij is trots op haar wijngoed, haar wijnen en olijfolie en aan de andere kant erg bescheiden. Het was vooraf even zoeken om het te vinden, maar het was de moeite meer dan waard. Daarna voldaan door de Chianti streek weer richting Rufina gereden met stops in Radda en Panzano en Greve. In Panzano niet naar Mario geweest (waren we eerder al eens geweest) maar in Greve op het centrale plein wel bij een andere geweldige slager binnengelopen. De proeverij met een van de eigenaren was ook erg goed. De man liet zien dat hij technisch verschrikkelijk goed onderlegd is en zijn 3 wijnen smaakten voortreffelijk. Er was geen wandeling over het wijngoed, maar wij vonden dat prima. Er is in deze tijd van het jaar ook nog niet veel te doen en te zien. Wat de diners in het restaurant betreft was de kwaliteit goed.
  Kortom: wij hebben een heerlijk verblijf gehad en genoten van Toscane, de Chianti(streek), Florence en de mensen die ons allemaal zo gastvrij hebben ontvangen.
  Dank jullie voor jullie service en het samenstellen van deze geweldige trip en succes met Cazebonne.

 • Freek & Monique

  Het is allemaal perfect verlopen erg mooie locatie met prima personeel
  De wijnproeverij die je voor ons had geregeld was helemaal top met eten erbij
  Kortom een aanrader voor iedereen die “iets” met Italië heeft
  De tweede proeverij was bij het appartement en ook goed

 • Koos

  We hebben het heel erg naar onze zin gehad. Je alles heel goed geregeld. Heel fijn en bedankt daarvoor.
  De proeverij bij het eerste wijnhuis viel goed in de zin omdat het daar erg mooi was. Het proeven zelf hield twee cuvee’s in. De reden daarvoor was, denk ik, dat we met een grote groep waren. Misschien een man of 15. De gids vond ik goed. Ze sprak goed Engels, was vriendelijk en wist waar ze het over had. De cuvee’s die we te proeven kregen waren Chianti’s met een DOCG en daarom de zwaardere uit het assortiment, wetende dat ze veel meer maken die ook toegankelijker zijn. Dat vond ik jammer.
  De proeverij in Greve bleek uiteindelijk een soort VIP-behandeling. Mijn broer en ik hebben een ruime anderhalf uur in de proeverij doorgebracht, alle beschikbare cuvee’s geproefd, met geroosterd brood en olio. Deze wijnen waren een stuk toegankelijker en het persoonlijke element van de dame die ons liet proeven, bestond uit een goed en oprecht verhaal in goed Engels. Heel erg leuk.
  Het verblijf in Greve is ons ook erg goed bevallen. Vriendelijk, op z’n Italiaans, goed verzorgde kamers en een goed verzorgd ontbijt. En uiteraard een prachtig uitzicht rondom vooral bij het zwembad.
  Het hoogtepunt echter was ons diner bij het restaurant ernaast. Wat een passie en liefde in onze maaltijd en wat een kwaliteit. Alles onder het mom van de kracht en pracht van eenvoud. De wijnen aldaar waren kwaliteit, maar wel tegen de dure kant. Gelukkig kon er gekozen worden uit een zeer goed gevulde kelder.
  Al met al een zeer goed en geslaagd weekend. We kunnen er voorlopig weer tegenaan.

 • Edward

  Een hele goede reis gehad. Weer was fantastisch en de plek uitmuntend. echt een aanrader.
  De eerste dag zijn we naar casanuova di ama gereden via kleine weggetjes en Toscane goed kunnen bekijken. Misschien wel nog een tip om de routebeschrijving of aanwijzingen ter plekke te verbeteren. Maar verder prima ontvangen goede uitleg gehad, wijntjes geproefd en gekocht en weer rustig terug gereden.
  Het restaurant wordt 2 bijzondere mensen gerund die moeilijk te peilen waren. De eerste 2 dagen was het eten fantastisch de laatste dag viel het tegen. Misschien waren de verwachtingen na 2 dagen te hoog…

  Wat niet op de agenda stond was de tweede wijnproeverij op het wijndomein zelf. Die stond gepland op vrijdag om 1100 uur, maar we hebben gevraagd of dat eerder kon zodat we nog naar Florence konden. Gelukkig kon dat en begon de proeverij om 10.00 uur. Die werd geleid door de zoon van de eigenaresse die feitelijk de leiding heeft over de verkoop van hun wijnen. En ook van de olijfolie die werkelijk bijzonder lekker is. Heel anders dan wat je vindt hier in de supermarkt. Erg interessant allemaal en weer heel anders dan het andere wijnhuis.

  Florence was erg toeristisch en hebben we alleen kort kunnen bekijken vrijdagmiddag. We zijn nog wel even ook naar het stadion van Fiorentina geweest en konden zelfs daar nog naar binnen. ook erg leuk (als je van voetbal houdt).

  Zaterdag in 1 ruk naar huis gereden en nu aan het nagenieten. Gelukkig hebben we de wijnen nog…