PROEF SÜDTIROL

Bij het horen van Südtirol denken veel mensen direct aan Oostenrijk. En dat is logisch want het behoort nog maar sinds 1945 tot Italië. Zowel de Tiroolse als de Italiaanse sfeer proef je terug in de keuken, de wijnen en de architectuur en de mensen spreken 2 talen. Proef Südtirol staat voor pure wijnen: open, eerlijk en natuurlijk. Dit komt door de bergen, de wind maar vooral ook door de juiste druif op de juiste plek te zetten.

Dag 1
Je overnacht in een 4-sterren hotel net buiten Bolzano, midden tussen de wijngaarden. Het is hoog gelegen waardoor je over Bolzano en op de Dolomieten uitkijkt. Echt heerlijk om hiervan te genieten op het zonneterras of een van de andere terrassen bij het hotel! Er zijn diverse categorieën kamers, een restaurant en een wellness met Turks stoombad, sauna, schoonheidsbehandelingen (tegen betaling) en een buitenzwembad.
Je wordt in de middag verwacht in het hotel en hebt de tijd om te relaxen in de tuin of bij het zwembad. Er staat een flesje wijn voor je in de kamer. Een heerlijke start met een glaasje wijn!
Vanavond geniet je van een smaakvol diner waar je zelf de wijn bij uitkiest in het restaurant van het hotel.

Dag 2
Na het ontbijt breng je een bezoek aan een Weingut. Deze wijnmaker is een van de meest vernieuwende wijnmakers in Zuid-Tirol, een vakman in hart en nieren. Kleinschalig (4 hectare) maar succesvol experimenterend met de Chardonnay en de Merlot. Naast de wijngaarden in Sankt-Magdalena heeft hij ook een perceel in Eppan-Berg, iets westelijker aan de Südtiroler Weinstrasse”.
In de middag heb je een afspraak bij een wijndomein in Caldaro/Kaltern. Een landgoed dat sinds 1622 in handen van deze familie is. Toen Graaf Michael het domein in 1991 overnam van zijn oom ging het roer om: van kwantiteit naar kwaliteit. Ze behoren nu tot de top van Südtirol en de wijngaarden en wijnen zijn nu 100% biodynamisch. Proef de puurheid in hun wijnen!
Omdat Südtirol een streek is van individuele boeren (denk aan je eerste bezoek), wijndomeinen (het tweede bezoek) en kleine boeren met wijngaarden die gemiddeld onder de 3 hectare zijn, is dit ook de streek van de coöperaties. Vergis je niet, deze maken veelal hele kwalitatief goede wijnen. Heb je nog tijd, bezoek dan die in Terlan, Tramin of Caldaro/Kaltern.
Voor vanavond geven we je een aantal tips mee qua restaurants.

Dag 3
Na het ontbijt is de wijnreis helaas ten einde.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel
  • Elke ochtend een heerlijk ontbijt
  • Smaakvol diner eerste avond, exclusief wijn
  • Bezoek aan een vernieuwende wijnmaker met proeverij
  • Bezoek aan biologisch wijndomein
  • Flesje wijn op de kamer
  • Tips voor restaurants
De prijs voor deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 350,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Alie

    Even een berichtje over hoe onze wijnreis naar Sud Tirol bevallen is.
    HELEMAAL SUPER…. Het hotel was echt top de mensen bijzonder vriendelijk en het eten heerlijk en ja dat uitzicht …geweldig.
    De eerste proeverij was erg ongedwongen en we werden door een hele enthousiaste eigenaar rondgeleid. Ik denk dat wij heerlijke wijnen bij hem gekocht hebben. Super leuk. Het mooie vonden wij de tegenstelling ’s middag bij het wijnhuis, na een prachtige rondleiding door een leuke studente waar wij al onze vragen kwijt konden, hebben wij daar ook een aantal heerlijke wijnen gekocht.
    Binnenkort gaan we met een aantal mensen heerlijk proeven.
    Het is ons erg goed bevallen en ik zal in de toekomst ook zeker nog eens gebruik maken van Cazabonne en dat ook aan anderen aanbevelen.