Wijnreis Südtirol

PROEF SÜDTIROL

Bij het horen van Südtirol denken veel mensen direct aan Oostenrijk. En dat is logisch want het behoort nog maar sinds 1919 tot Italië. Zowel de Tiroolse als de Italiaanse sfeer proef je terug in de keuken, de wijnen en de architectuur en de mensen spreken 2 talen. Proef Südtirol staat voor pure wijnen: open, eerlijk en natuurlijk. Dit komt door de bergen, de wind maar vooral ook door de juiste druif op de juiste plek te zetten.

Dag 1
Je overnacht in een 4-sterren hotel buiten Bolzano en omringd door wijngaarden met uitzicht op de Dolomieten. Buiten is een heerlijk zwembad en terras waar je kunt genieten van het uitzicht op de omgeving. Verder is er een fitnessruimte, airconditioning en een goed restaurant. Vanavond geniet je in het restauarant van een smaakvol 3-gangen diner waar je zelf de wijn bij uitkiest .

Dag 2
Na het ontbijt breng je een bezoek aan een Weingut in de wijnregio Sankt Magdalena, dat dateert uit de 13e eeuw. Het is een van de oudste wijnhuizen in deze beroemde regio. Het maken van wijn is van generatie op generatie overgeleverd. Zij gebruiken nagenoeg geen bestrijdingsmiddelen en vertellen je graag over hun filosofie.
In de middag heb je een afspraak bij een wijndomein in Caldaro/Kaltern. Een landgoed dat sinds 1622 in handen van deze familie is. Toen Graaf Michael het domein in 1991 overnam van zijn oom ging het roer om: van kwantiteit naar kwaliteit. Ze behoren nu tot de top van Südtirol en de wijngaarden en wijnen zijn nu 100% biodynamisch. Proef de puurheid in hun wijnen!
Omdat Südtirol een streek is van individuele boeren (denk aan je eerste bezoek), wijndomeinen (het tweede bezoek) en kleine boeren met wijngaarden die gemiddeld onder de 3 hectare zijn, is dit ook de streek van de coöperaties. Vergis je niet, deze maken veelal kwalitatief heel goede wijnen. Heb je nog tijd, bezoek dan die in Terlan, Tramin of Caldaro/Kaltern.
Voor vanavond geven we je een aantal tips mee qua restaurants.

Dag 3
Na het ontbijt is de wijnreis helaas ten einde.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel
 • Elke ochtend een heerlijk ontbijt
 • Smaakvol diner eerste avond, exclusief wijn
 • Bezoek aan een van de oudste wijnhuizen uit de Sankt Magdalena regio met proeverij
 • Bezoek aan biologisch wijndomein
 • Flesje wijn op de kamer
 • Tips voor restaurants
De prijs voor deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 385,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Karina

  Ook dit jaar hebben wij weer een fantastische en mooie rondreis gehad door Zuid Tirol en Toscane. De logeeradressen waren alle drie wederom een sprookje! Prachtige ligging met geweldig uitzicht over de vallei. Ook het diner in restaurant La Pineta in Marina di Bibbona was hemels. Wij hebben ook dit jaar weer enorm genoten!

 • Alie

  Even een berichtje over hoe onze wijnreis naar Sud Tirol bevallen is.
  HELEMAAL SUPER…. Het hotel was echt top de mensen bijzonder vriendelijk en het eten heerlijk en ja dat uitzicht …geweldig.
  De eerste proeverij was erg ongedwongen en we werden door een hele enthousiaste eigenaar rondgeleid. Ik denk dat wij heerlijke wijnen bij hem gekocht hebben. Super leuk. Het mooie vonden wij de tegenstelling ‘s middag bij het wijnhuis, na een prachtige rondleiding door een leuke studente waar wij al onze vragen kwijt konden, hebben wij daar ook een aantal heerlijke wijnen gekocht.
  Binnenkort gaan we met een aantal mensen heerlijk proeven.
  Het is ons erg goed bevallen en ik zal in de toekomst ook zeker nog eens gebruik maken van Cazabonne en dat ook aan anderen aanbevelen.