Wijnreis Sancerre

DÉCOUVERTE DE SANCERRE

Wijnproeven bij kleine wijnboertjes die nog de tijd voor je nemen, je uitgebreid en vol passie vertellen over de wijnbouw en de vinificatie en je ‘finalement’ vol trots hun wijnen laten proeven. Het is altijd weer een speurtocht naar dit soort adresjes maar van ons krijg je er meteen al twee mee!
De wijnreis bestaat uit drie dagen en twee overnachtingen en je kunt zelf bepalen op welke dag je aankomt. Als logeeradres hebben we een leuk hotel in de wijngaarden in Sancerre. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en er is wifi. Elke kamer biedt een uniek uitzicht op de heuvels van Sancerre.
Het ligt zo heerlijk centraal dat je gemakkelijk het wijngebied van Sancerre, Menetou-Salon et cetera kunt verkennen.

Dag 1
Op de dag van aankomst stop je eventueel in Gien om de porseleinfabriek met grote koophal te bekijken. Daarna kun je op je gemak naar het hotel rijden.
Voor ‘s avonds hebben we een tafeltje in een restaurant gereserveerd waar je smult van de regionale gerechten.

Dag 2
De volgende ochtend, na het ontbijt, begint je verkenningstocht. Allereerst ga je naar een geitenkaasboerderij in Neuvy-2-Clochers. Want een glaasje Sancerre kan niet zonder een stukje geitenkaas! Vervolgens heb je een afspraak bij een wijnboer die je vol passie over zijn wijnen vertelt, met name Sancerre. Ben je een echte liefhebber dan raden we je aan om in het geitenkaasdorpje Chavignol te lunchen bij “Au P’tit Goûter”. Niet te veel eten want ‘s avonds staat er een gastronomisch diner op het programma!
Aan het einde van de middag word je bij een wijnboer in Menetou-Salon verwacht, om de Menetou-Salon wijnen te proeven die op de Sancerre lijken maar minder bekend zijn. Proef het verschil!

Dag 3
Je sluit de wijnreis af met het ontbijt. Natuurlijk combineert het ook prima met een van onze andere Loirereizen zodat je op en top de Loire en het brede scala aan wijnen ontdekt!

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een leuk hotel in de wijngaarden
 • Twee verzorgde ontbijtjes
 • Regionaal diner, exclusief wijn
 • Gastronomisch diner, exclusief wijn
 • Bezoek aan geitenkaasboerderij met proeverij
 • Bezoek en proeverij in Sancerre
 • Bezoek aan wijnboer met proeverij Menetou-Salon wijnen
De prijs voor deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 425,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Miranda

  Het hotel is erg prettig, goede kamer, ontbijt en natuurlijk het restaurant. De bar is wat eenvoudig en oud en ook de ontbijtzaal, maar dat stoort niet echt. Het kleinschalige is heel fijn. Wij vinden Chavignol een heel mooi dorp, echt een pareltje.
  De eerste dag kwamen wij laat aan; de route leidde ons langs Parijs; hadden we niet moet doen! Alleen over dat stuk vier uur gedaan.
  We hebben de volgende dage de wijntour gedaan, echt een leerzame rondleiding gehad, waar hij inderdaad met passie over vertelt. Wat een mooi bedrijf! Heel wat dozen ingekocht.
  Gelunched bij een leuk lokaal restaurant met traditionele gerechten.
  De rondleiding bij de geitenboer was ook leerzaam; beetje lastig dat de eigenaren geen Engels spreken, maar natuurlijk heerlijke kaasjes gekocht.
  In de middag was het bezoek bij de wijnboer in Menetou-Chalon iets minder. Ook zij spreken geen Engels en ze had maar twee soorten wijn om te proeven en kopen. Niet zo lekker als de andere wijnen.
  Het diner was daarentegen fantastisch, een erg goed restaurant; hele mooie gerechten, een leuke persoonlijke benadering.
  We vonden de de proeverij in Sancerre ook een leuke ervaring. Een mooie wijnhandel; wat exclusievere wijnen. Daarna nog even de brocante markt in Sancerre over gelopen, ook echt Frans.
  Daarna gelunched in een klein dorpje langs de Loire; die moesten we ook gezien hebben. In de middag hebben we een paar uur tussen de terroirs doorgebracht, langs de route des Vins Panoramique. Een goede tip voor jullie om aan nieuwe gasten te adviseren! Prachtige foto’s gemaakt.
  We hopen dat je hier iets aan hebt. Het was echt een ideaal reisje voor vier dagen. Wij kijken uit naar een volgende trip.