Wijnreis Saint-Émilion Wijnvaten

BIJZONDER OVERNACHTEN TUSSEN DE WIJNGAARDEN VAN SAINT-ÉMILION

Midden tussen de wijngaarden van Saint-Émilion, 11 km ten zuiden van het dorp Saint-Émilion, liggen 2 grote wijnvaten die normaliter gebruikt worden als gistingsvaten in de kelders van een wijnhuis. Deze twee zijn volgens de traditie gemaakt maar worden als gastverblijf aangeboden. Een unieke ervaring!
De vaten zijn 100% van hout en doen denken aan een hotelkamer: goede kwaliteit 2-persoonsbed (1,60 m x 2 m), een kitchenette met koelkast, waterkoker en Nespressoapparaat, een douche, toilet en wastafel, satelliettelevisie, wifi, 2 fauteuils voor binnen en 2 voor buiten. ’s Ochtends om 08:30 uur staan voor de deur de ingrediënten voor je ontbijt klaar: vers stokbrood, croissants, pain au chocolat en verder vind je jam, boter, jus d’orange, koffie en thee in de kitchenette.

Dag 1
Op de dag van aankomst ben je vanaf 15:00 uur welkom. Je wordt welkom geheten met een heerlijk glas Crémant de Bordeaux Blanc met kleine lekkernijen erbij. Je krijgt van hen een begeleide rondleiding door de wijngaard en proeft hun verschillende wijnen. Spreek bij aankomst even met hen af op welk moment tijdens de reis deze rondleiding het best uitkomt. Er staat op je overnachtingsadres ook een fles wijn op je te wachten dus geniet nog even van een glaasje op het terras of gezellig binnen. En vanavond hoef je de deur niet meer uit want er wordt een 3-gangen diner geserveerd waar je zelf de wijn bij uitkiest.

Dag 2
Na het ontbijt haal je de fietsen op die we voor je gereserveerd hebben voor een mooie fietstocht door de wijngaarden en langs de mooie Grand Cru Châteaux. Je hebt een afspraak bij een mooi biologisch wijnhuis waar je hoort waarom en hoe ze overgegaan zijn op biologische wijnen. Na de uitleg en rondleiding proef je 2 wijnen waaronder een mooie Grand Cru wijn. ’s Avonds raden we je aan om naar het middeleeuwse centrum van Saint-Émilion te gaan. Saint-Émilion staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO! We hebben een tafel voor je gereserveerd bij een superleuk wijnrestaurant waar je zelf een lekkere keuze kunt maken.

Dag 3
Met een lekker ontbijtje sluit je deze bijzondere dagen af.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een wijnvat
 • Elke ochtend ontbijt
 • Een welkomstglas Crémant de Bordeaux Blanc met kleine lekkernijen
 • Een fles wijn voor 2 personen bij aankomst
 • Rondleiding door de wijngaard en aansluitend proeverij
 • 3-gangen diner exclusief wijn bij je overnachtingsadres
 • Eén dag fietshuur
 • Bezoek aan biologisch Château met rondleiding en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoons wijnvat en bedraagt € 315,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Maarten

  Het arrangement is ons zeer goed bevallen. De ontvangst was vriendelijk en de kamer was netjes en goed verzorgt. Eten en drinken voor het ontbijt stonden klaar in de keuken en koelkast. ‘s morgens werden er lekker verse croissantjes, chocoladebroodjes en bacquette voor de deur neergezet. Het stadje zelf was ook leuk maar zeer toeristisch. Wij hebben meegedaan aan het alternatief “biologische zondag in de wijngaarden van st emilion” dat jullie voor ons geregeld hadden. Dit is ons zeer goed bevallen!

  De leiding was heel vriendelijk en had veel geduld om dingen goed en duidelijk in NL en FR uit te leggen. Na een wandeltocht van ongeveer 45 minuten waren we bij het biologische wijndomein en kwam de eigenaar met zijn honden ons begroeten, waarna we over zijn behoorlijke landgoed ook flink wat gelopen hebben en uitleg kregen. Ook dit alles werd met liefde en geduld uitgelegd. Nadat we bij de wijnboer in zijn “keuken” en kelder hadden gekeken zijn we begonnen aan de picknick. Er gezellig en behoorlijk uitgebreid! En dit alles was totaal NIET met commercieel oogpunt wat we bij andere reizen en wijnboeren vaker als toch wel wat verplicht hebben ervaren. Toen sommige mensen achteraf toch wat wijn wilden kopen was men zelfs enigszins verbaasd en moest de wijnboer zelfs met ons terug naar zijn verkooppunt om dit te regelen. Ook viel ons op dat de gemiddelde leeftijd van dit arrangement onder de 35 jaar was, iets wat we ook niet verwacht hadden.