Wijnreis Saint-Émilion Pomerol

ONTDEK SAINT-ÉMILION EN POMEROL

Het ontdekken van het wijngebied Saint-Émilion nam bij ons een bijzondere plaats in. Het gelijknamige stadje is misschien wel eenvan de meest romantische en fotogenieke wijnstadjes ter wereld. Je kunt hier heerlijk door de smalle straatjes slenteren en zelfs ondergronds een prachtige wandeling maken. Het wijngebied is mooi glooiend, met kleine wijndorpjes en veel kastelen.
Pomerol is als wijngebied veel kleiner dan Saint-Émilion maar minstens zo beroemd.

Dag 1
Je logeert in Saint-Jean-de-Blaignac, zo’n 10 km ten zuiden van Saint-Émilion, op een Château uit de 17e eeuw waar je een mooi uitzicht hebt op de rivier en in de tuin is een verwarmd zwembad. Het ontbijt wordt bij mooi weer op het terras in de tuin geserveerd. Er zijn in totaal 3 kamers en 3 suites, een huisje en een loft. De kamers zijn stuk voor stuk verschillend en heel smaakvol ingericht.
Op de eerste dag word je in de middag verwacht en heb je alle tijd om je te settelen. Even buiten relaxen met een mooi glas wijn op het terras?
Kom je hier op zondag, dinsdag of woensdag aan dan geniet je van een menu inclusief wijn dat geserveerd wordt in de eetkamer van het Château met grote open haard. Op de andere dagen reserveren we het diner bij een leuk casual restaurant op 5 km afstand.

Dag 2
Na het ontbijt breng je allereerst een bezoek aan een Grand Cru Château dat naast Château Cheval Blanc gelegen is. Het Château heeft de laatste jaren een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt. Je krijgt een privé rondleiding door de kelders met toelichting en proeft 3 verschillende wijnen. Aansluitend is er een tafel voor je gereserveerd bij het aangrenzende restaurant, bij mooi weer op het terras. Hier heb je een prachtig uitzicht over de wijngaarden.
’s Middags ga je naar een wijndomein in Pomerol. Het domein heeft zo’n 10 hectare wijngaard met natuurlijk voornamelijk Merlot en een beetje Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. De druiven worden hier met de hand geplukt en stuk voor stuk gesorteerd op de sorteertafel. Het wijnhuis is volledig herbouwd met een nieuwe vatenkelder. Qua architectuur heel iets anders dan wat je hier ziet. Na de rondleiding proef je hun twee wijnen en je zult het met ons eens zijn dat ze tot de betere Pomerols behoren.
‘s Avonds ben je vrij om te eten waar je wilt.

Dag 3
De volgende ochtend, na het ontbijt, is het tijd om afscheid te nemen van Saint-Émilion. Misschien vind je het leuk om nog een dagje Bordeaux eraan vast te plakken? Vraag ons naar de mogelijkheden.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer op een fraai Château
 • Elke ochtend ontbijt
 • Eerste avond  menu inclusief wijn op het Château of in een restaurant in de omgeving
 • Bezoek aan een Grand Cru Château in Saint-Émilion met privé rondleiding en proeverij
 • Tafelreservering bij Château in Saint-Émilion
 • Bezoek aan bijzonder wijndomein in Pomerol met rondleiding en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer en de periode tussen de € 270,- en € 395,-
per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Edith

  Excellente ervaring, pro-actief, optimaal bereikbaar.

 • René & Els

  We zijn al weer even thuis maar willen je laten weten dat we het heel goed hebben gehad met onze lieve gastvrouw. Tweede avond heerlijk gegeten in hetzelfde dorpje, de wijnhuizen bekeken en uitgebreid geproefd. Laatste nachtje in Bordeaux doorgebracht. Kortom het was weer fantastisch. Op naar een volgend tripje.

 • Huguette

  Graag wilde ik je laten weten dat wij zo hebben genoten van dit geweldige weekend. Perfect georganiseerd, mooie kamer waar we overnachtten (kort Isabel op maandag ontmoet, ontzettend vriendelijk en enthousiast) en precies goed met de twee bezoekjes aan de wijnhuizen. Leuk was dat deze zo verschillend waren. Een extra compliment voor de tourleidster bij Chateau Pontet-Canet, zo enthousiast, betrokken en professioneel. Eerste avond uitstekend gegeten, heel fijn eigenlijk om in het restaurant te kunnen eten in plaats van op het chateau.
  We vonden het ook prettig dat het niet in groepsverband was, maar dat we alles zelf konden doen. Dat wisten we eigenlijk niet zeker van tevoren. Erg fijn.
  Een tip is misschien om aan te geven hoe ver de locaties van elkaar liggen. Wij waren aan het lunchen toen ik bedacht om dat even op te zoeken. Het bleek verder te zijn dan we dachten en we moesten daardoor de lunch snel afronden. Dat is helemaal geen kritiek naar jullie toe, maar misschien missen meer klanten dat. We kwamen gelukkig op de minuut aan bij Pontet-Canet?
  Al met al, geweldig, veel dank en we gaan zeker weer bij Cazebonne boeken.