Wijnreis Rome Frascati

Rome en het pauselijk wijngebied Frascati

Rome straalt een bijzondere mix van historie en moderniteit uit. Een stad die je nooit helemaal leert kennen en waar je altijd weer terug wilt komen. Niet alleen vanwege de historische schoonheden maar ook vanwege de mooie pleinen, leuke (niet toeristische) wijken, knusse terrasjes, de heerlijke restaurants – van authentiek tot hip – en prachtige winkels. Vanuit Rome ben je in een half uurtje met de trein in Frascati, het pauselijk wijngebied. Al eeuwen lang drinken pausen deze droge wijn als aperitief of bij de maaltijd. Frascati is één van de ‘Castelli Romani’: bijzonder sfeervolle dorpjes.

Dag 1
In de niet toeristische wijk “Castro Pretorio” ligt ons hotel dat dateert uit 1870 en aanvankelijk een gastenverblijf was voor de gasten van de paus. In 1960 is het gekocht door een familie die het verbouwde tot hotel. Het is nog steeds van dezelfde familie en je proeft hier de persoonlijke sfeer met een mix van klassiek en modern. De kamers zijn stijlvol, allemaal anders en voorzien van alle faciliteiten. De ligging is gunstig ten opzichte van het Termini station (± 500 m) en bussen (40 à 50 m) naar alle bekende bezienswaardigheden.
Rome heeft heel veel goede restaurants en vanavond maak je kennis met een authentieke Taverna, midden in de wijk Trastevere gelegen, dichtbij de Tiber en favoriet bij Italiaanse beroemdheden. Prachtige kaart met authentieke antipasta’s, de heerlijkste pasta’s en originele Romeinse dolcis.

Dag 2
De volgende dag na het ontbijt staat er een privé wandeling met een Nederlandstalige gids op het programma. Ze woont al jaren in Rome en is een officiële stadsgids. Je start samen met een kopje koffie ‘al banco’ om die Italiaanse koffiesfeer te voelen en even kennis met elkaar te maken. Ze neemt je mee naar de Campo die Fiori waar ’s ochtends een klein marktje is. Vervolgens wandel je door naar de Joodse wijk en via het Tibereiland naar de schilderachtige wijk Trastevere. In 3 uurtjes hoor je van alles over de gescshiedenis, de lokale producten en er zullen een paar proeverijtjes zijn onderweg. Een leuke en ontspannende ochtend!
’s Middags verken je Rome “on your own”.
Of er voor ’s avonds een modern restaurant is? “Ma naturalemente”, we reserveren een tafeltje voor je bij een trendy enoteca een kwartiertje lopen van je hotel. Je geniet hier van een heerlijk 3-gangenmenu met een halve fles wijn per persoon, water en koffie.

Dag 3
Na het ontbijt neem je op eigen gelegenheid de trein naar Frascati. Je wordt opgewacht door onze gids die je ophaalt bij het station voor een wandeling door Frascati (eventueel met anderen, maximaal 12 personen). Je hoort over het ontstaan van Frascati, proeft de lokale ‘porchetta’ en daarna ga je naar een 16e eeuws wijnhuis waar je alles over Frascati hoort en drie verschillende Frascatis proeft. Na de proeverij ga je terug naar Frascati voor een lekkere lunch met lokale producten in een ‘Osteria’. Elk uur gaat er een trein terug naar Rome om je laatste avond nog even te genieten van deze stad.

Dag 4
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van deze imponerende stad.

  • Drie overnachtingen in een 2-persoonskamer in een stijlvol pand
  • ’s Ochtends geniet je van een echt Italiaans ontbijt met heerlijke koffie
  • Tafelreservering in authentieke Taverna
  • Privé wandeling met Nederlandstalige gids
  • Heerlijk 3-gangendiner inclusief halve fles wijn per persoon, water en koffie in een trendy enoteca
  • Wandeling met gids door Frascati met proeverij ‘porchetta’, drie verschillende Frascati’s en lunch met lokale producten
De prijs van deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer, vanaf € 625,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie