Wijnreis Rioja

ONTDEK OPWINDEND RIOJA, EEN COMBINATIE VAN MODERNITEIT EN TRADITIE

De Rioja heeft een lange wijnbouwtraditie en als je aan Rioja dacht, dacht je aan hout! Maar een aantal jaren geleden is het roer omgegooid en is Rioja één van de meest dynamische wijngebieden ter wereld geworden. En dat maakt Rioja zo boeiend om te bezoeken met de auto of vliegend naar Bilbao.
Culinair is de streek ook aantrekkelijk. Toprestaurants bieden vooral een innovatieve keuken terwijl de familierestaurants vooral streekgerechten bieden.
Tijdens deze wijnreis ontdek je Riojawijnen oude stijl en nieuwe stijl en de goede moderne keuken alsook de authentieke keuken.
Je logeert op een landgoed van 300 hectare, ten zuiden van Logroño, in een stijlvol modern pand dat bij een wijnhuis behoort, met een elegant en modern interieur met ruime, lichte kamers en de publieke ruimtes bieden uitzicht op het weidse Rioja landschap maar ook op de wijnkelders die verbonden zijn met de lobby. De kamers zijn voorzien van airco, een balkon of terras en er is (tegen betaling) een Spa.

Dag 1
Op de eerste dag kom je in de middag aan en geniet je alvast van je kamer of op het terras. Aan het einde van de middag start de rondleiding door het wijnhuis met aansluitend een proeverij. Vanavond geniet je van de goede rustieke keuken met de wijnen van het wijnhuis.

Dag 2
Op de ochtend van de tweede dag breng je een bezoek aan één van de prestigieuze top bodega’s in Haro. Het is één van de oudste wijnhuizen die hoge kwaliteitswijnen produceert. Je krijgt een rondleiding waarbij je onder de indruk raakt van de spectaculair in de rotsen uitgehakte wijnkelders die openen naar de wijngaarden in de Ebrovallei. Aansluitend proef je de ‘signatuur-wijnen’ van het huis. Na dit bezoek is het leuk om in het sfeervolle, historische centrum van Haro rond te kijken.
’s Avonds dineer je in een gastronomisch restaurant. Hier worden streekgerechten opnieuw geïnterpreteerd met nadruk op ingrediënten van het seizoen. Wij waren onder de indruk van de verfijnde manier van koken.

Dag 3
Op de ochtend van de derde dag word je bij een relatief jong wijnhuis verwacht. Heel contrastrijk met het bezoek van gisteren qua bodega en qua wijnen. Maar ook dit wijnhuis behoort tot de top! Een exclusieve rondleiding bij de bodega wordt gevolgd door een uitgebreide proeverij en een lichte lunch, begeleid door een selectie wijnen.
Na de lunch heb je tijd om bijvoorbeeld het mooie stadje Laguardia te bezoeken of lekker rond te toeren. In Logroño zijn veel tapasrestaurants in de “Calle de Laurel”. Het is leuk om hier in diverse restaurantjes een paar tapas te eten maar je kunt ook een tafeltje reserveren in het restaurant van het hotel.

Dag 4
Op de vierde dag check je uit en hebben we nog één wijnhuisbezoek op het programma staan. Mocht je vroeg willen vertrekken dan plannen we dit bezoek op één van de middagen. Deze bodega is weer anders dan de vorige. De wijnen die hier gemaakt worden zijn van de allerhoogste kwaliteit en formeel erkend met de status “Pago”, dit is het hoogste niveau binnen het nationale Spaanse classificatiesysteem. De bodega bestaat uit een historisch deel en met 130 hectare wijngaard waar de druiven organisch geteeld worden. Voor het vinificatieonderdeel werd een schitterend gebouw neergezet dat harmonieert met de historische gebouwen. De rondleiding wordt gevolgd door een proeverij met een uitgelezen selectie karakteristieke wijnen en een tapaslunch bij het wijnhuis of een lichte lunch in een fijn lokaal eethuis vlakbij het wijnhuis. Een smaakvolle afronding van deze reis.

De ingrediënten:

 • Drie overnachtingen in een exclusief wijnhuis/modern hotel in de Rioja
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Rondleiding en proeverij bij wijnhuis/hotel
 • Eén diner in wijnhuis/hotel inclusief wijn
 • Eén diner in gastronomisch restaurant inclusief wijn
 • Eén rondleiding en proeverij bij klassiek Rioja wijnhuis
 • Twee rondleidingen en proeverij bij moderne Rioja wijnhuizen met tapaslunch inclusief wijn
De prijs voor deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 725,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Farhad

  zeer tevreden. goed geregeld. mooie plekken.

 • Piet en Tine

  Wat een ongelooflijk leuke reis was dit. Heel verrassend om de contrasten te zien in de wijnhuizen. Van traditioneel tot heel modern.
  Heel leerzaam en beslist een gebied om terug te keren! Dank voor de perfecte organisatie!