Wijnreis Rhône Provence – Châteauneuf-du-Pape

DÉCOUVERTE DE CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE

Het dorp Châteauneuf-du-Pape ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm kasteel. Dit was het zomerverblijf van de pausen van Avignon. Na diverse vernielingen is er nu niet veel meer over dan een kale muur maar de prachtige druivencultuur die in die jaren hoog in aanzien stond is gebleven. Vele druivenrassen komen hier voor, op de met kiezelstenen bedekte grond. Het is een natuurwonder dat hier zulke mooie en hoge kwaliteitswijnen vandaan komen. Een wijngebiedje om je in te verdiepen!
En dat is precies de inhoud van deze wijnreis.

Dag 1
Je overnacht op een charmant adresje met 4 kamers. De eigenaresse is sommelier en ze verzorgt op één van de dagen een uitgebreide proeverij met uitleg over de wijnen en vertelt je hier graag alles over!
Vanavond avond eet je in een restaurant op loopafstand waar de eigenaar heerlijk Frans kookt. Ze geven je met plezier de wijnkaart zodat je zelf een Châteauneuf-du-Pape kunt uitzoeken. Probeer ook eens een witte!

Dag 2
De volgende dag staan er leuke dingen op het programma, natúúrlijk in het teken van wijn: allereerst een uitgebreide uitleg en proeverij bij je overnachtingsadres. De eigenaresse is namelijk sommelier laat je diverse wijnen uit de omgeving proeven en kan je werkelijk alle ins en outs vertellen! Een betere start is er niet!
Aan het eind van de middag bezoek je een wijnhuis in de omgeving waar je een rondleiding en proeverij hebt.

Dag 3
En dan, na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen… Eén ding weten we zeker: je gaat met heel veel meer Châteauneuf-du-Pape wijnkennis terug!

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een huis in het centrum van Châteauneuf-du-Pape
 • Elke ochtend een smakelijk ontbijt
 • Eerste avond een lekker verwendiner in een restaurant, exclusief drankjes
 • Uitgebreide proeverij van wijnen uit de omgeving met uitleg van een sommelière
 • Bezoek aan wijnhuis, rondleiding en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 230,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Sabine

  We hebben het erg leuk gehad in Chateauneuf-du-Pape. Vooral met Daniele. Die maakte het verblijf echt bijzonder. Zij heeft ons naar de beste wijnboeren gestuurd en als aperitief hebben wij van een geweldige ‘les’ met proeverij in haar wijnkelder genoten. In deze cave Femmes Vignes Rhone vertelt zij vol passie over deze vereniging van wijnboerinnen en de fantastische wijnen die zij maken.
  Het door jullie gereserveerde restaurant was goed. De andere avond hebben we gegeten in een ander restaurantje, boven in het dorp bij het chateau. Prachtig uitzicht op de omgeving en heerlijk gegeten.
  ‘s Middags de lunch had een voortreffelijk menuutje.
  Een tip is nog de leuke winkel in de hoofdstraat met allerlei lekkernijen. Een aardige gastvrouw. Ook bij haar kun je wijnproeven en daarbij meteen een kaasplankje laten serveren of charcuterie nemen.
  Als God in Frankrijk…………………

 • Wim

  Mijn dochter en ik hebben erg genoten van jullie reis. De overnachtingsplekken waren fantastisch, het eten in Beaune uitzonderlijk goed, de wijn heerlijk. De proeverijen heel leerzaam en vriendelijk, net als de rondleiding op de wijngaard in Mercurey. Enige smetje was dat men bij domaine Sabon niet op de hoogte waren van onze komst vandaag. We waren daar dus helaas snel weer weg.
  We gaan voldaan en wijnwijzer weer terug morgen. Dank voor alles. Het was tres bon!