Wijnreis Provence Rhône Séguret

ONTDEK DE CÔTE DU RHÔNE

De Côte du Rhône begint ten zuiden van Montelimar maar is misschien op z’n mooist bij de Côte du Rhône Villages: Cairanne, Rasteau, Sablet en Séguret. Tijdens deze wijnreis overnacht je tussen de bekende wijngaarden van Gigondas en Vacqueyras, tegenover Séguret ‘l’un des plus beaux villages de France’ en met de Mont Ventoux – die door UNESCO tot biosfeerreservaat is uitgeroepen – om de hoek.
De wijnreis bestaat uit 5 dagen. Het eerste wat opvalt als je aankomt is het adembenemende uitzicht. Het tweede is de hartelijke ontvangst door de Nederlandse gastheer en -vrouw. Ze vinden het leuk om het je helemaal naar de zin te maken.

Op het programma staan diverse afspraken maar je hebt uiteraard ook tijd om heerlijk te ontspannen en te relaxen.
Het gedetailleerde programma met de afspraken ontvang je na reservering maar in ieder geval wordt er op één van de avonden het diner verzorgd, startend met een apéro en vervolgens een 4-gangen diner inclusief wijn op het terras onder de wijnranken, uitkijkend op de wijngaarden van Séguret.Verder maak je een wandeling door de wijngaarden van Rasteau en je bezoekt een biologische wijnboer in Vacqueyras waar je eerst een kijkje krijgt in de wijngaarden en je hun biologische filosofie hoort en aansluitend hun wijnen proeft.
Op één van de dagen organiseren we een uitgebreide Provençaalse lunch in een privé tuin van een wijnboer met prachtig uitzicht op zijn wijngaarden en de Mont Ventoux. Dit wijndomein is uitgeroepen tot een van de top 10 mooiste in Frankrijk en is onder andere bekend door hun monocépages.

Kortom, een veelzijdig programma waarbij je alle tijd hebt dit gebied en haar wijnen te ontdekken!

De ingrediënten:

  • Vier overnachtingen in een 2-persoonskamer met privé terras
  • ’s Ochtends wordt er een heerlijk ontbijtje verzorgd
  • 4-gangen diner inclusief wijn bij het overnachtingadres
  • Wandeling door de wijngaarden van Rasteau
  • Bezoek en proeverij aan biologisch wijnhuis in Vacqueyras
  • Eén lunch inclusief wijn bij een wijndomein met prachtig uitzicht
De prijs van deze vijfdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 425,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie