Wijnreis Provence Séguret

ONTDEK DE CÔTE DU RHÔNE

De Côte du Rhône begint ten zuiden van Montelimar maar is misschien op z’n mooist bij de Côte du Rhône Villages: Cairanne, Rasteau, Sablet en Séguret. Tijdens deze wijnreis overnacht je tussen de bekende wijngaarden van Gigondas en Vacqueyras, tegenover Séguret ‘l’un des plus beaux villages de France’ en met de Mont Ventoux – die door UNESCO tot biosfeerreservaat is uitgeroepen – om de hoek.
De wijnreis bestaat uit 4 dagen. Het eerste wat opvalt als je aankomt is het adembenemende uitzicht en de rust die het plekje uitstraalt. Het tweede is de hartelijke ontvangst.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht en we hebben een 2 persoonskamer  voor je gereserveerd in dit gastenverblijf met een privé – terras en overal in de tuin leuke zitjes om heerlijk een boek te lezen. Er is een prachtig zwembad dat je uitnodigt voor een heerlijke duik. ’s Ochtends wordt het ontbijt bij je bezorgd zodat je in alle rust geniet van je ontbijtje.|
Vanavond geniet je van een diner in een lokaal restaurant waar lekker Provencaals gekookt wordt.

Dag 2
Na het ontbijt staan er twee afspraken op het programma om de wijnen van de Zuidelijke Rhône beter te leren kennen.
Wij hebben een afspraak voor je bij een familiewijnhuis in Gigondas. Ze begonnen ooit met 7 hectare in Gigondas en hebben nu zo’n 140 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel in en om Gigondas gelegen is. De familie is nog steeds actief en ze staan voor prachtige bewaarwijnen die inmiddels al vele malen bekroond zijn. Marie ontvangt je hier persoonlijk en vertelt je alles over Gigondas en hun wijnen.
Het andere bezoek is aan een wijnhuis opgericht in 1860 en in de afgelopen 3 generaties doorgegeven van moeder op dochter. Ze hebben 22 hectare biologisch gecertificeerde wijngaarden, verdeeld over Gigondas, Vacqueyras en Côtes du Rhône. Ze gebruiken geen pesticiden en volgen de natuur. En dat proef je in hun prachtige wijnen.

Dag 3
Na het ontbijt hebben we een e-bike voor je geregeld zodat je lekker kunt gaan fietsen in de omgeving.
Voor ‘s avonds hebben we een tafel gereserveerd in een bistro in Gigondas ( L’Oustalet 3 gangen 35 plus wijn 55??) Hier eet je op een leuke plek, bij mooi weer zeker op het terras. De keuken is hier vernieuwend met de klassieke bistro keuken als basis en Provencaalse touch. Er wordt een 3 gangen menu geserveerd met bijpassende wijn.

Dag 4
Na het ontbijt zit deze Rhône-reis er op.

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen in een 2-persoonskamer met privé terras
  • ’s Ochtends wordt er een heerlijk ontbijtje verzorgd
  • Provençaals diner inclusief wijn op loopafstand van je overnachitngsadres
  • Bezoek en proeverij aan biologisch wijnhuis in Vacqueyras
  • Huur van e-bike dag 3
  • 3-Gangen diner met bijpassende wijn in een bistro in Gigondas
De prijs van deze vierdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode tussen de € 575,- per persoon en € 725,- per prsoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie