Wijnreis Piemonte

WIJNPROEVEN IN PIEMONTE

In het hart van Piemonte glooien prachtige, groene heuvels tegen het decor van witte Alpentoppen. Wijnland van Barolo’s en Barbaresco’s, van truffels en ‘bagna cauda’, van fijne chocolade, kazen en pittige worsten. Het is hier onbekommerd genieten in de bakermat van de ‘Slow Food’ organisatie, in 1986 opgericht in Bra.
Midden in Bra vonden we een fantastisch 4-sterren hotel, gevestigd in een ‘Cantine’ (wijnhuis). De Cantine is natuurlijk totaal gerenoveerd, rekening houdend met de natuurlijke en traditionele vormgeving maar onder moderne architectuur met een post-industriële look. De kamers zijn op minimalistische wijze gestyled, ze zijn ruim met prima sanitair en in alle kamers heb je ingemetselde verrekijkers waardoor je enkele hoogtepunten van de stad kunt bewonderen vanuit de kamer.
Je overnacht hier twee nachten en geniet ’s morgens van een uitgebreid ontbijtbuffet met specialiteiten uit de regio.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht en krijgt rond 17:30 uur een rondleiding op het domein en je proeft een aantal mooie wijnen die hier gemaakt worden zoals Barolo’s, Dolcetta d’Alba en Montalupa. Omdat de wijnen vrij zwaar zijn serveren ze er kaas en worst bij.
Aansluitend geniet je van een diner met Piemontese specialiteiten met de wijnen van het wijnhuis waar je logeert.

Dag 2
Na het ontbijt heb je de ochtend aan jezelf en is het leuk om naar Alba te rijden. Je krijgt dan een goed beeld van de streek. Het landschap lijkt wel een lapjesdeken. Je passeert vele wijngaarden, wijndorpjes en uiteindelijk kom je in de truffelstad Alba aan. Op zaterdag is er een markt vol met regionale specialiteiten en op de andere dagen koop je deze ook in de winkels.
Na het bezoek aan Alba rijd je door naar Barolo, midden tussen de beroemde wijngaarden, in Barolo, midden tussen de beroemde wijngaarden, waar je een afspraak hebt met een klein familie wijndomein dat zich bevindt aan de voet van de berg waar La Morra op gelegen is. Zowel de vader als zijn twee oudste zoons zijn actief in het bedrijf dat 30 hectare aan wijngaarden beslaat. Ze hebben een uitstekende reputatie voor wat betreft hun Barolo’s maar zij maken ook hele goede klassieke Piemonte wijnen.
Voor ’s avonds hebben we een paar tips: een enoteca in Bra of eentje in Cherasco, bij reservering krijg je de adresjes van ons mee.

Dag 3
Nog even lekker ontbijten en dan is het programma ten einde.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een wijndomein/4-sterrenhotel
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Rondleiding en proeverij bij wijndomein waar je overnacht
 • Smaakvol diner inclusief wijn bij het wijndomein waar je overnacht
 • Rondleiding en proeverij bij een mooi klein wijnhuis in Barolo
De prijs voor deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 315,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Adriaan

  Goed geregelde wijnreis in Piemonte. Hotel was door de industriële uitstraling bijzonder. Goede en klantvriendelijke service. Wij hebben genoten van het diner en de wijn in het restaurant bij het hotel. De wijnproeverijen waren interessant en we werden ontvangen door enthousiaste gastheren/vrouw.

 • Manuela & Rens

  Dag Martha, de trip was erg ‘lekker’ met mooi weer, fantastisch eten en goede wijnen. Het leuke is dat de oogst volop bezig was. Hierdoor was de rondleiding en proeverij bij de familie verzorgd door de ‘oma’ want de zoon was druk bezig. De rondleiding was wel in het Italiaans, maar erg leuk gegeven (echt alles gezien) en ze bleef wijnen openen.
  Echt ontdekkingen hebben we niet gedaan, maar het restaurant bij het hotel is zoals jullie al adviseerden, een echt aanrader! Gerund door de dochter en schoonzoon van de familie begrepen we.
  Dagje extra in Turijn maakte de trip compleet, Prima hotel op goede lokatie.

 • Jegor

  Wij willen jullie hartelijk danken voor de goed georganiseerde reis.
  Aangezien we beiden met allergieen te maken hebben was het echte culinaire eten voor ons helaas niet mogelijk. Maar er is in de streek voldoende keus, dus dat mocht de pret niet drukken! En daarnaast, een Pizza gaat er altijd in!
  Even in het kort onze bevindingen.
  Het hotel is zeer goed! Vriendelijke mensen, rustig en ruim opgezet. Ook het welkomstcadeau viel in goede smaak. Daarnaast zijn ook de kijkgaten in de muur erg uniek en maken je hotelkamer net iets meer dan een slaapplaats.
  Het ontbijt was goed verzorgd. Goede variatie van brood/zuivel/beleg/fruit en zoetwaren. Daarnaast was er voor de mensen met een allergie voor tarwe/gluten voldoende aanwezig, zoals crackers cornflakes en zoetwaren. Dit is zeker een pluspunt, omdat ik weet hoe moeilijk het is om ‘zorgenvrij’ te ontbijten. Er is eigenlijk overal aan gedacht en dat is erg prettig verblijven.
  Proeverij in Alba:
  Erg mooi groot en ruim opgezet. Je ziet dat het voor toerisme is gemaakt, maar merkt dat zeker niet als je eenmaal binnen bent. Je krijgt de ruimte om vrij rond te lopen dus dat is erg prettig. De wijnen die geserveerd werden waren goed, de mensen die er werken kunnen goed engels dus al met al een goede kennismaking met een wijnproeverij.
  Proeverij in Bra:
  We kregen een persoonlijke rondleiding van de zoon. Deze duurde ruim 2,5 uur en dit was toch wel echt de kers op de taart. Vol passie kregen wij het hele proces voorgeschoteld (tevens in perfect engels). en konden we vragen wat we wilde. Op elke vraag kreeg je een bevredigend antwoord.
  Naast de proeverij was het ook erg indrukwekkend om de opslag van de wijnen te zien. Een echte aanrader!!
  Ik heb bijgevoegd nog een aantal foto’s, gemaakt met mijn mobiel. Helaas is de kwaliteit niet denderend maar het is iets. Thuis hebben we nog veel meer foto’s en mochten jullie willen, kan ik de mooiste aan jullie door sturen. Zeker van de wijncollectie hebben we nog een aantal mooie foto’s.

 • Mark

  Het was fantastisch!
  De hotels waren super. Het eten geweldig!
  Mn de wijnproeverij bij het hotel was een belevenis. Maar ook die in Barolo.
  De proeverij in La Morra was iets minder in verhouding tot de andere twee.
  We hebben extreem veel gelachen, veel geleerd en bijzonder genoten.
  We zullen reclame voor je maken.
  Je kunt op mijn Facebook pagina de nodige foto’s terug vinden! Die zijn openbaar!
  We weten je de volgende keer weer te vinden

 • Cor

  Het was kort maar krachtig! We hebben genoten van de Barolo-wijnen! Het hotel was prima en de rondleiding door de eigenaar was heel goed. Hij was zo gepassioneerd en er werd natuurlijk gewerkt. Er werd al volop gefermenteerd. Heel interessant! Na de mooie proeverij hebben we heerlijk in het naastgelegen restaurant genoten van de lunch op het terras.
  De terugreis met een stop in de Elzas is goed bevallen. Het hotel ligt heerlijk weggestopt. We hebben genoten van het diner. Beetje korte reis was het wel, smaakt naar meer. Dat wordt een ander jaar!