Wijnreis Muscadet Nantes

Combineer het wijngebied Muscadet met de stad Nantes

In het uiterste westen van de Loire, pal aan de Atlantische Oceaan, groeit de Muscadet druif in het gebied rondom de stad Nantes. Na jaren van vergetelheid is Muscadet (gelukkig) weer terug op de kaart. Het is één van Frankrijks klassieke witte wijnen die staat voor zee, zon en zuiverheid.

Dag 1
Je logeert tijdens deze wijnreis tussen de wijngaarden, op een familiewijndomein waar ook een paar gastenkamers zijn.
Je wordt in de middag verwacht en allerhartelijkst ontvangen. Je krijgt een rondleiding op het wijndomein en natuurlijk proef je hun wijnen. Al generaties lang wordt hier wijn gemaakt en dat voel en proef je!

Dag 2
Allereerst geniet je van je ontbijt en dan heb je een afspraak bij een andere wijnboer, in Saint-Fiacre-sur-Maine. Hier komen de beste Muscadets vandaan. De stokken waarvan ze de Muscadet maken zijn gemiddeld 30 jaar oud. De wijnen genieten inmiddels grote bekendheid en worden in veel sterrenrestaurants van Frankrijk geschonken.
Na dit bezoek en de proeverij heb je de tijd aan jezelf om het wijngebied verder te verkennen.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je door naar Nantes, een inmiddels hippe stad met een oud centrum met overal kunstwerken. Authentiek en modern tegelijk! Het kloppende hart van Nantes is de Middeleeuwse wijk Bouffay. Hier zijn ontzettend veel leuke straatjes met winkels, cafés en restaurants. De passage Pommeraye is een must-see, een prachtige 19e eeuwse winkelgalerij met mooie en lekkere winkels als Viamaris en Alice Délice.
Je overnacht op een unieke plek: in een boetiekhotel dat zich in een 19e eeuwse kapel bevindt met fraaie gewelven en glas-in-lood ramen. Het ligt tegenover de botanische tuinen in het centrum. De 24 designkamers hebben gewelfde plafonds en beschikken over gratis wifi en een Nespressomachine. Er is een beveiligde parking (± € 10 per nacht), wel even bij reservering aangeven dat je hier gebruik van wilt maken.
Voor ’s avonds zijn er talloze restaurants maar de bar à vin Le Jéroboam moet wel op je programma staan. Een wijnbar waar je mooie Muscadets – en natuurlijk ook andere wijnen – proeft. En je eet er nog lekker ook!

Dag 4
Na het ontbijt kun je nog even van de stad genieten voor je je reis vervolgt of weer terug gaat naar Nederland.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in het Muscadet wijngebied
  • Eén overnachting in een 2-persoonskamer in een bijzonder boetiekhotel in Nantes
  • Elke ochtend een heerlijk verzorgd ontbijt
  • Rondleiding en proeverij bij het wijnhuis waar je logeert
  • Rondleiding en proeverij bij een wijnhuis met de beste Muscadet wijnen
De prijs van deze vierdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer in Nantes vanaf € 215,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Jan en Tineke

    Martha, we wisten niet dat Nantes zo’n leuke stad was! We hebben genoten! We hebben bij Le Jéroboam super gegeten! We vonden het leuk om dat we eerst heel landelijk verbleven en te eindigen in een stad.
    We zijn verslingerd geraakt aan de Muscadet, wat een heerlijke wijn! Martha ontzettend bedankt voor het regelen van deze reis. Volgend jaar melden we ons weer!