Wijnreis Moezel

GOED GEVOEL AAN DE MOEZEL

Anders dan andere wijngebieden heeft de Moezel het voordeel dat dit wijngebied relatief dicht bij huis ligt. Goed voor een weekendje wijn ontdekken in de Moezel!
Het gebied bevindt zich globaal tussen Koblenz en Trier en op de steile hellingen langs de oevers van de Moezel kronkelen de wijngaarden zich een weg. Een romantische setting.
De Rieslingdruif zwaait hier de scepter met wijnen van ongelofelijke finesse!

Dag 1
Je logeert tijdens het arrangement in Zeltingen, in het hartje van de Moezel. Een sfeervol hotel met goed verzorgde kamers. Na het inchecken kun je het middeleeuwse plaatsje even verkennen.
’s Avonds staat er een diner op het programma dat uit typische “Moselspezialitäten” met een glas wijn naar keuze bestaat. Deze wijn is vaak de betere huiswijn van de wijnboeren die ze daar elke dag bij de maaltijd drinken. Aan de hand van de wijnkaart kun je zelf eventueel nog een flesje wijn naar keuze bestellen.

Dag 2
Na het ontbijt zijn er twee bezoeken aan wijnboeren voor je afgesproken: als eerste bij het wijngoed in Wehlen, direct naast de rivier de Moezel. Dit wijngoed heeft 16,5 hectare wijngaard met zo’n 90% Rieslingdruiven die zich voor het grootste deel op steile hellingen bevinden zodat machinale bewerking van deze wijngaarden onmogelijk is en alles nog met de hand gedaan wordt. Prachtige en elegante wijnen, van droog tot mooi zoet, zijn het resultaat. Je krijgt een rondleiding, uitleg en proeverij.
Het tweede wijngoed is in Erden met 8 hectare wijngaard. De wijnmaker is het voorbeeld van een nieuwe generatie wijnboeren die een jaar of 20 geleden vrijwel met niets begonnen zijn maar vol passie en ambitie de mooiste wijngoederen ontwikkelen. Zijn wijngaarden bevinden zich onder andere in Erdener Treppchen die qua ligging met zekerheid tot één van de beste wijngaarden behoren. Hij houdt van lage oogst, met de hand geplukt en van super kwaliteit. Hij heeft een vinotheek waar je een aantal wijnen zult proeven nadat hij, of zijn vrouw, met veel trots het bedrijf et cetera heeft laten zien. Een bijzondere ontmoeting!
’s Avonds geniet je van een mooi ‘Degustations’ diner met bijpassende wijnen in een restaurant in de omgeving, als afsluiter van dit weekendje.

Dag 3
Vanzelfsprekend kun je de volgende ochtend, na het ontbijt, nog lekker even rondkijken voor je weer naar huis terug rijdt.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een goed verzorgde 2-persoonskamer
 • ’s Ochtends een lekker ontbijtbuffet
 • Eerste avond diner “Moselspecialitäten” inclusief glas wijn naar keuze
 • Twee bezoeken aan wijnhuizen met rondleiding en proeverij
 • Laatste avond 4-gangen ‘Degustations’ diner inclusief bijpassende wijn
De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 375,- per persoon op de dagen maandag t/m donderdag en € 395,- per persoon van vrijdag t/m zondag

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Ufo

  We hebben genoten van de wijnreis. Het eten was echt super, vooral de eerste avond. Mooie lokatie midden in de natuur met (voor mij) het lekkerste eten ooit wat ik in Duitsland heb gegeten. Verder als niet echt Riesling drinkers een hoop geleerd en geproefd.

 • Roos

  We hebben het erg leuk gehad, heerlijk weer prachtige omgeving (!) en heerlijke wijnen. We hebben veel wijn gekocht, 50 flessen en dat terwijl we dachten helemaal niet zo van Riesling te houden! Het hotel was prima alleen de 1e avond was het eten niet goed, veel te zout en taai we hebben het niet opgegeten. Ik heb op mijn eigen fb wel iets over het wijnreisje gezet, misschien kan je dat delen? Volgende keer gaan we weer met jullie

 • Stefanie

  Wij hebben het erg naar ons zin gehad! De wijnproeverijen waren heel erg leuk. Verder was de service van het hotel erg goed en de kamer waren groot en goed schoon.

 • Ans

  We hebben heerlijke dagen gehad! Veel mazzel met het weer, het was drie dagen zomer; 22 graden. Schitterende herfstkleuren, leuke en lekkere proeverijen en een prima hotel.
  Nu is het fris buiten, dus we doen de haard aan en nemen een lekker Rieslingwijntje dat we natuurlijk hebben gekocht daar…