Wijnreis Moezel wijnproeven

WIJNPROEVEN IN DE MOEZEL

Even snuiven aan de romantiek van een wijngebied. En wat voor een wijngebied! De Moezel is misschien wel het meest spannende wijngebied van West-Europa en zo heerlijk dichtbij. Even genieten van de sfeer en de geuren van een wijnkelder en meegaan in de passie van een wijnboer.
Je logeert tijdens deze wijnreis op een paar minuten loopafstand van een wijngoed in Trittenheim. Een echt familiewijngoed met zo’n 6 hectare wijngaard, overwegend op steile hellingen. Ze staan bekend om hun mooie kwaliteitswijnen en hebben ook mooie B&B Kamers. ’s Morgens verzorgen ze een lekker ontbijtje. Deze reis is alleen mogelijk van zondag t/m vrijdag.

Dag 1
Op de dag van aankomst word je in de middag verwacht, laten ze je met plezier het wijngoed zien en hoor je alles over hun manier van wijn maken. Gelukkig mag je ze ook proeven!
Daarna geniet je van een menu met regionale specialiteiten en kies je zelf een mooie wijn erbij.

Dag 2
Na het ontbijt staat er een afspraak voor een bezoek aan een wijnboer in Wehlen, direct aan de Moezel, op het programma. Dit wijngoed heeft zo’n 16,5 hectare wijngaard met ± 90% Rieslingdruiven die zich voor het grootste deel op steile hellingen bevinden zodat machinale bewerking van deze wijngaarden onmogelijk is en alles nog met de hand wordt gedaan. Prachtige en elegante wijnen, van droog tot mooi zoet, zijn het resultaat. Je krijgt een rondleiding, uitleg en proeverij.
Daarna toer je op eigen gelegenheid door de wijngaarden en loop je  langs de Moezel. Er zijn diverse kleine wijndorpjes in de omgeving om vanavond lekker te eten.

Dag 3
Na het ontbijt heb je geen programma meer dus neem alle tijd om nog even rond te toeren voordat je weer richting huis rijdt.

De ingrediënten:
• Twee overnachtingen in een goed verzorgde 2-persoonskamer
• ’s Ochtends een lekker ontbijtbuffet
• Rondleiding op bijbehorend wijngoed met proeverij
• Regionaal diner exclusief wijn
• Bezoek aan wijnhuis in Wehlen met rondleiding en proeverij

Deze reis is mogelijk van zondag tot vrijdag. Weekend in overleg (tegen meerprijs)

De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 250,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie