Wijnreis Loire

WIJNPROEVEN IN DE LOIRE

Geen wonder dat zoveel mensen graag hun wijnen kopen in het wijngebied waar de wijn vandaan komt. Het is ongetwijfeld de beste manier om meer van wijn te begrijpen. Het zien van de wijngaarden, de terroir, het contact met de wijnboer en zijn uitleg over zijn wijnen maakt dat je van het begin tot het eind geboeid bent. Tijdens deze wijnreis bezoek je het hartje van het Loire-gebied daar waar de rode wijnen van Chinon, Saint Nicolas de Bourgeuil, Bourgeuil, Touraine en de witte wijnen van Vouvray, Montlouis en Tourraine vandaan komen. Een verrukkelijk gebied!
Het is een vrijheid-blijheid-reis en je boekt wanneer je wilt!

Dag 1
Op de aankomstdag ben je in de middag welkom bij je overnachtingsadres: een prachtige lokatie, 10 ten noordwesten van Chinon. Het is leuk en landelijk gelegen en een prima uitgangspunt om de kastelen bij Chinon en Azay-le-Rideau te bezoeken. Er is een prachtige tuin met terras om te relaxen en de kamers zijn stijlvol en ruim. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag verzorgt de eigenaresse table d’hôte (± € 25,- per persoon exclusief wijn). Laat het even weten als je hier gebruik van wilt maken.

Dag 2
Vandaag heb je twee afspraken bij wijnboeren die wij bijzonder vinden: allereerst een klein wijnhuis in Panzoult. Ze hebben 14 hectare wijngaard en maken een heerlijke rode Chinon en, heel uitzonderlijk in deze streek, een beetje rosé.
In de middag rijd je oostwaarts en heb je een afspraak bij een relatief nieuw en jong domein in Montlouis-sur-Loire. Twee jonge enthousiaste wijnmakers, Lise en Bertrand, hebben inmiddels een gevestigde naam in Frankrijk. Maak kennis met deze twee eigenzinnige wijnmakers die geheel hun eigen weg gaan!
‘s Avonds is het wellicht een idee om even in het sfeervolle Chinon rond te kijken en een hapje te eten.

Dag 3
Na het ontbijt, zou je via de Sancerre terug kunnen rijden en wil je meer wijn dan maken we met plezier een afspraak bij een bijzondere wijnboer met de allerheerlijkste Sancerres!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een karakteristiek huis op een prachtige locatie
  • ’s Ochtends een lekker ontbijt
  • Bezoek aan wijnhuis in Panzoult met rondleiding en proeverij
  • Bezoek aan wijnhuis in Montlouis-sur-Loire met rondleiding en proeverij

Optioneel:

  • Bezoek aan wijnhuis in de Sancerre of Bourgeuil met rondleiding en proeverij (± € 10,- per persoon)
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer tussen de € 150,- en € 175,- per persoon.
Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Jeroen & Marjolein

    Wij hebben een prima vakantie gehad. De bezoeken aan de wijnhuizen zijn goed verlopen. Zijn overal goed ontvangen. Was leuk om bij ieder wijnhuis te zien hoe zij met hun product omgaan. We hebben er veel van geleerd. De wijnboeren waren erg enthousiast. De wijn was heerlijk. We hebben overal wijn gekocht om aan ons assortiment wijnen toe te voegen. De omgeving was ook fabelachtig mooi. Met name chateau du Tetre was erg imposant. Het was vaak wel even zoeken waar we precies moesten zijn. Zo stonden we bij in Champagne voor een oud woonhuis, waarbij we ons afvroegen of het wel de goede plek kon zijn. Het had ook z’n charme, toch adviseren wij hen een bordje op zijn huis te hangen. We hebben een hoop mooie foto’s gemaakt van alle locaties. We sturen enkele foto’s via wetransfer.
    Bedankt voor de organisatie en tot een volgende reis