Wijnreis Limburg

Wijnproeven in Limburg

Als je aan Nederlandse wijn denkt, denk je als eerste aan de wijnen uit Limburg. Niet zo verwonderlijk want de oudste wijngaard van Nederland dateert uit 1967 en ligt op de oostelijke helling van de Sint Pietersberg in Maastricht. Tijdens deze wijnreis verblijf je op een bijzonder wijndomein, vlakbij Vaals en maak je kennis met misschien wel de beste mousserende wijn van Nederland en rode en witte wijn. Naast ons programma heb je tijd om een stuk van de wijnroute te rijden, eventueel nog een domein te bezoeken of lekker te gaan shoppen in Maastricht.

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag verwacht op het sfeervolle wijndomein waar je heel gastvrij ontvangen wordt. Er zijn 5 leuke gastenkamers in het hoofdgebouw, elk anders gedecoreerd maar de basis is modern met duurzame materialen en goed sanitair. Mocht je iets royaler willen overnachten en de mogelijkheid hebben om een kopje koffie of thee te zetten dan zijn er 2 suites in de bijgebouwen. Beiden ook uiterst sfeervol, eentje heeft een prachtig zicht op de wijngaard. En ben je met 10/14 personen dan zijn jullie de enige gasten op het domein. Is dat geen feest?
Nadat je gesetteld bent word je door de gastheer rondgeleid en krijg je een uitgebreide uitleg over hun mousserende wijnen die wat ons betreft tot de beste Nederlandse mousserende wijnen van Nederland behoren. Proef maar of we gelijk hebben!
Er zijn 2 restaurants op loopafstand voor het diner.

Dag 2
Na het heerlijke ontbijt krijg je van ons een wandelkaart en wandel je door het Limburgse landschap naar een ander wijndomein van de enige Nederlandse flying wijnmaker, Stan Beurskens.
Zijn uitdaging is het maken van rode en witte wijn op niveau waar bij rode wijn zijn specialiteit is. Hij geeft uitleg en je proeft natuurlijk zijn wijnen.
De rest van de dag is vrij in te vullen!

Dag 3
Na het ontbijt is het moeilijk afscheid nemen van deze plek maar met een paar flesjes mousserende wijn onder de arm gaat het een stuk makkelijker en zul je nog vaak terugdenken aan deze wijnreis.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in 2 persoonskamer
  • ‘s Ochtends een heerlijk ontbijt
  • Rondleiding en proeverij mousserende wijnen bij je overnachtingsadres
  • Kaart met wandelroute
  • Rondleiding, uitleg en proeverij bij wijnhuis
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 185,- per persoon en op basis van een suite inclusief bubbels bij het eerste ontbijt € 245,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Emmy

    Gastvrijheid,ambiance, comfort, omgeving, allemaal top ! Ook het programma was leuk en interessant.