Wijnreis Limburg

Wijnproeven in Limburg

Als je aan Nederlandse wijn denkt, denk je als eerste aan de wijnen uit Limburg. Niet zo verwonderlijk want de oudste wijngaard van Nederland dateert uit 1967 en ligt op de oostelijke helling van de Sint Pietersberg in Maastricht. Tijdens deze wijnreis verblijf je op een bijzonder wijndomein, vlakbij Vaals en maak je kennis met misschien wel de beste mousserende wijn van Nederland en rode en witte wijn. Naast ons programma heb je tijd om een stuk van de wijnroute te rijden, eventueel nog een domein te bezoeken of lekker te gaan shoppen in Maastricht.

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag verwacht op het sfeervolle wijndomein waar je heel gastvrij ontvangen wordt met een glas bubbels. Er zijn 5 leuke gastenkamers in het hoofdgebouw, elk anders gedecoreerd maar de basis is modern met duurzame materialen en goed sanitair. Mocht je iets royaler willen overnachten en de mogelijkheid hebben om een kopje koffie of thee te zetten dan zijn er 2 suites in de bijgebouwen. Beiden ook uiterst sfeervol, eentje heeft een prachtig zicht op de wijngaard. En ben je met 10/14 personen dan zijn jullie de enige gasten op het domein. Is dat geen feest?
Als je op je kamer komt staat er al een lekker flesje bubbels voor je klaar. Heerlijk beginnen met een glaasje bubbels! En nadat je gesetteld bent word je door de gastheer rondgeleid en krijg je een uitgebreide uitleg over hun mousserende wijnen die wat ons betreft tot de beste Nederlandse mousserende wijnen van Nederland behoren. Proef maar of we gelijk hebben! De proeverij gaat vergezeld van een paar lekkere bites.
Er zijn 2 restaurants op loopafstand voor het diner.

Dag 2
Na het heerlijke ontbijt wandel je door het Limburgse landschap naar een ander wijndomein van de enige Nederlandse flying wijnmaker, Stan Beurskens.
Zijn uitdaging is het maken van rode en witte wijn op niveau waar bij rode wijn zijn specialiteit is. Je proeft drie van zijn wijnen.
De rest van de dag is vrij in te vullen.

Dag 3
Na het ontbijt is het moeilijk afscheid nemen van deze plek maar met een paar flesjes mousserende wijn onder de arm gaat het een stuk makkelijker en zul je nog vaak terugdenken aan deze wijnreis.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in 2 persoonskamer
  • ‘s Ochtends een heerlijk ontbijt (waarvan één met een glas heerlijk mousserende wijn)
  • Glas bubbels bij aankomst
  • Flesje bubbels op je kamer
  • Rondleiding, uitleg en proeverij mousserende wijnen met wat bites bij je overnachtingsadres
  • Proeverij 3 wijnen bij wijnhuis

Optioneel:

Als het wilt kun je nog een aantal extra’s erbij reserveren: een heerlijke borrelplank in plaats van bites en een wat grotere fles mousserende wijn op je kamer. Meerprijs € 30,- per persoon.

De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 275,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Emmy

    Gastvrijheid,ambiance, comfort, omgeving, allemaal top ! Ook het programma was leuk en interessant.