Wijnreis Corbières

CORBIÈRES WIJNROUTE

De unieke Corbières wijnstreek ligt tussen Carcassonne en Narbonne. Het landschap is hier buitengewoon boeiend en ongewoon met katharen, kastelen, kleine weggetjes en dorpjes. De Corbièreswijnen worden in Nederland ondergewaardeerd maar eenmaal hier in de streek zul je er verslingerd aan raken.

Dag 1
Je overnacht in het kleine plaatsje Olonzac, in een voormalige limonadefabriek die is omgetoverd tot een charmant adresje met 4 kamers en 1 suite. Als je aankomt kun je je settelen in je kamer en ’s avonds geniet je van een smaakvolle table d’hôte, bij mooi weer op het terras! Je krijgt allereerst een aperitief en vervolgens een 3-gangen menu met begeleidende wijnen.

Dag 2
Je begint met een smakelijk uitgebreid ontbijt en dan heb je om 11:00 uur een afspraak bij een prachtig wijnhuis dat, naast mooie wijnen, ook fantastische olijfolie maakt.
Om 16:00 uur ben je van harte welkom bij een wijndomein in Montbrun-des-Corbières. De eigenaresse is Nederlandse en zij en Jean-Pierre Biard vertellen jullie graag alles over hun wijn, geven een rondleiding en natuurlijk een uitgebreide wijnproeverij.

Dag 3
De derde dag, na het ontbijt, zit het er helaas op. Maar je kunt het natuurlijk ook altijd combineren met een van onze andere reizen!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen op een charmante adresje
  • Elke ochtend geniet je van het uitgebreide ontbijt
  • Diner eerste avond op het wijnchâteau, inclusief aperitief en wijn
  • Twee bezoeken aan wijnhuizen met rondleiding en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer, tussen de € 210,- en € 250,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Noa

    Hallo Martha, de Corbieres was geweldig. Ons overnachtingsadres was super! Met een uitgebreid ontbijt met eieren en pannenkoekjes en heerlijke table d’hôte. De wijnhuizen waren ook top. We hebben lekker ingeslagen en kunnen er weer tegen. Super bedankt voor de toffe organisatie!