Wijnreis Franken

ONTDEK MOOIE PURE FRANKISCHE WIJNEN

Zacht glooiende heuvels en steile rotsen omzomen de Main en de zijrivieren. Hier groeien de druiven voor de Frankische wijn die de afgelopen decennia een flinke upgrade heeft gehad. Frankenwein is in, en op de wijnkaarten van de betere restaurants prijkt steeds meer het ‘Bocksbeuteltje’, de karakteristieke fles van Frankische wijn.

Dag 1
Je arriveert in de middag in het persoonlijke, kleinschalige hotel in het stadje Nordheim. De parkeerplaats is zo’n 100 à 200 m van het hotel. Je settelt je in de comfortabele kamer. Na het settelen staat er een heerlijk glas Frankische Sekt voor je klaar. ’s Avonds dineer je in het restaurant van het hotel. Er wordt een mooi 3-gangen diner geserveerd, gebaseerd op de Frankische keuken met bijpassende wijnen.

Dag 2
Je begint de dag met een goed ontbijtbuffet en dan heb je een afspraak met een gids die je meeneemt de wijngaarden in. Zo wordt in 2 uur tijd het wijngebied Franken duidelijk voor je. Terroir, klimaat en de druivensoorten worden uitgebreid besproken. Denk er wel aan goede schoenen aan te trekken!
Op eigen gelegenheid zoek je een plekje voor de lunch en later in de middag heb je een afspraak bij een wijnhuis waar de verantwoorde omgang met de natuur een belangrijke rol speelt. Ze lichten je hun filosofie toe en je proeft dat zeker terug in hun wijnen.
Voor vanavond reserveren we een restaurant in Dettelbach (kwartiertje rijden of je neemt een taxi). Hier wordt een verfijnd 3-gangen diner geserveerd met bijpassende wijnen. Voor het diner is het leuk om het historische wijnstadje te bezoeken met het moderne culturele centrum waar ook een vinotheek gevestigd is.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en eventueel kun je deze reis combineren met een andere wijnreis in Duitsland.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een kleinschalig hotel in Nordheim
 • Elke ochtend een lekker ontbijt
 • Welkomst glas Frankische Sekt
 • Mooi 3-gangen diner met begeleidende wijnen in het restaurant van het hotel
 • Wijnbergwandeling met gids inclusief een glas wijn
 • Bezoek aan wijndomein met uitleg en proeverij
 • Verfijnd 3-gangen diner met bijpassende wijnen in een restaurant in Dettelbach
De prijs voor deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 425,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Wim & Ans

  Het was voor ons de eerste keer dat we in dit wijngebied waren en we zijn nog lang niet uitgekeken en geproefd!
  Het was echt super! Wat een prachtige wijnhuizen en wat een heerlijke wijn. Daar genieten we ook lekker van thuis want we hebben heel veel flesjes meegenomen.
  Het hotel was boven verwachting en we hebben heerlijk gegeten.
  Ontzettend bedankt voor het organiseren van deze reis en ik denk dat we in het najaar nog een keer willen gaan. Ik bel of mail dan wel even.