Wijnreis Elzas Smaak

DE SMAAK VAN DE ELZAS

De Elzas is nu 100% Frans maar doet Duits aan. Zowel op het gebied van geschiedenis, landschap, architectuur, gastronomie en wijnbouw zijn de Duitse invloeden onmiskenbaar aanwezig. Witte wijn regeert hier, in allerlei verschillende stijlen en de rode Pinot Noir kan, mits van goede bodem en boer, concurreren met de Bourgogne.
Om de smaak van de Elzas te ontdekken, kozen we voor een sfeervol hotel in Lapoutroie, zo’n 20 km ten noordwesten van Colmar. De kamers zijn cosy met veelal prachtig uitzicht.

Dag 1
Op de dag van aankomst word je aan het eind van de middag bij een distilleerderij verwacht waar sinds 3 generaties de heerlijkste ‘eaux de vie’s’ van peren, frambozen, kersen en druiven gemaakt worden. Je bezoekt de distilleerderij, de tuin waar diverse kruiden staan die geplukt worden. Je krijgt een goede uitleg en aansluitend een proeverij.
Daarna rijd je naar het hotel waar je hartelijk ontvangen wordt en alle tijd hebt om uit de rusten van de reis en te settelen. Het diner is vanavond in het restaurant van het hotel. Hier wordt heerlijk vers gekookt, veelal met producten uit de regio. Bij het menu worden natuurlijk wijnen uit de Elzas geserveerd.

Dag 2
Vandaag start je met een smaakvol ontbijt. We hebben 2 afspraken voor je: één bij de lokale kaasmaker waar de lekkerste Munsterkaasjes gemaakt worden. Tijdens de rondleiding vertellen ze je alles over het hele proces en vervolgens proef je een aantal kazen met wat brood en Gewurztraminer.
’s Middags bezoek je een familiewijnhuis in Ammerschwihr. Kleinschalig, met 10 hectare wijngaarden waarvan een deel tot de beroemde Kaefferkopf behoort en een klein deel tot de Grand Cru Mambourg. Ze maken een breed scala aan karakteristieke, strakke wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ammerschwihr heeft sinds kort een sterwaardig restaurant waar je feestelijk kunt lunchen.
De rest van de dag vul je zelf in en voor het diner ben je vrij om bijvoorbeeld naar de authentieke ‘Winstub’ te gaan of naar een moderner restaurant.

Dag 3
Na het ontbijt is het programma ten einde.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een sfeervol hotel
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Diner met begeleidende Elzasser wijnen in het restaurant van het hotel
 • Bezoek aan distilleerderij met uitleg en proeverij van de heerlijkste ‘eaux de vie’s’
 • Bezoek aan lokale kaasmaker met uitleg en proeverij
 • Bezoek aan kleinschalig familie wijnhuis met uitleg en proeverij
  De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer, tussen de € 285,- en € 410,- per persoon.
  Upgrade naar suite is mogelijk.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Hilde

  Ik heb Cazebonne ervaren als een professionele en betrokken organisatie die én heel goed benaderbaar is, snel gereageerd en persoonlijke betrokkenheid toont vanuit een passie die ze zelf hebben voor de streken en wijnen en bijbehorende extra’s. Uit de trips blijkt dat ze snappen wat hun klanten willen; sfeer, goed eten en drinken, mooie omgeving, lokale producten/activiteiten en prachtige overnachtingslocaties. Ons Bourgondische hart en leefstijl werd enorm goed in de watten gelegd!