Miriam: "Pure smaakbeleving daar gaat het hier om. Laat even weten of je de voorkeur geeft aan Riesling, Gewurztraminer of Pinot Gris. We passen de reis graag aan jouw smaak aan.

DE SMAAK VAN DE ELZAS

De Elzas is nu 100% Frans maar doet Duits aan. Zowel op het gebied van geschiedenis, landschap, architectuur, gastronomie en wijnbouw zijn de Duitse invloeden onmiskenbaar aanwezig. Witte wijn regeert hier, in allerlei verschillende stijlen en de rode Pinot Noir kan, mits van goede bodem en boer, concurreren met de Bourgogne.
Om de smaak van de Elzas te ontdekken, kozen we voor een sfeervol hotel in Lapoutroie, zo’n 20 km ten noordwesten van Colmar. De kamers zijn cosy met veelal prachtig uitzicht.

Dag 1
Op de dag van aankomst word je aan het eind van de middag bij een distilleerderij verwacht waar sinds 3 generaties de heerlijkste ‘eaux de vie’s’ van peren, frambozen, kersen en druiven gemaakt worden. Je bezoekt de distilleerderij, de tuin waar diverse kruiden staan die geplukt worden. Je krijgt een goede uitleg en aansluitend een proeverij.
Daarna rijd je naar het hotel waar je hartelijk ontvangen wordt en alle tijd hebt om uit de rusten van de reis en te settelen. Het diner is vanavond in het restaurant van het hotel. Hier wordt heerlijk vers gekookt, veelal met producten uit de regio. Bij het menu worden natuurlijk wijnen uit de Elzas geserveerd.

Dag 2
Vandaag start je met een smaakvol ontbijt. We hebben 2 afspraken voor je: één bij de lokale kaasmaker waar de lekkerste Munsterkaasjes gemaakt worden. Ze lichten toe hoe ze dit doen en laten je graag proeven.
De andere afspraak is bij een kleine wijnfamilie waar vader, moeder en hun zoon hun 5 hectare wijngaarden onderhouden en bewerken. Het milieu wordt zoveel mogelijk gespaard en dat maakt het extra interessant om hen te ontmoeten en te horen waarom ze zo denken en hun wijnen zo maken. Je proeft hun passie en kennis weer terug in de wijnen: mooie Riesling met zelfs een Grand Cru en een Gewürztraminer in Grand Cru en een mooie Vendange Tardive.
De rest van de dag vul je zelf in en voor het diner ben je vrij om bijvoorbeeld naar de authentieke ‘Winstub’ te gaan of naar een moderner restaurant.

Dag 3
Na het ontbijt is het programma ten einde.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een sfeervol hotel
  • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
  • Diner met begeleidende Elzasser wijnen in het restaurant van het hotel
  • Bezoek aan distilleerderij met uitleg en proeverij van de heerlijkste ‘eaux de vie’s’
  • Bezoek aan lokale kaasmaker met uitleg en proeverij
  • Bezoek aan klein familiebedrijf met uitleg en proeverij

    De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode, tussen de € 245,- en € 295,- per persoon.
    Upgrade naar suite is mogelijk.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie