Wijnreis Chablis

WIJNPROEVEN IN DE CHABLIS

Tussen de Champagne en de Côte d’Or ligt het noordelijkste wijngebiedje van de Bourgogne, de Chablis. Dat Chablis tot de Bourgogne behoort, is min of meer toevallig want wat ligging, klimaat en bodem betreft zou het net zo goed bij de Champagne kunnen behoren. Weinig witte wijnen zijn zo bekend, zo beroemd en zo klassiek als Chablis met als bijnaam ‘oesterwater’ omdat ze perfect samengaan met deze heerlijke zeevruchten.

Dag 1
Je logeert in een 18e eeuwse Chambre d’hôte in de Chablis. Een heerlijk plekje op loopafstand van het centrum. De 3 gastenkamers zijn ruim, royaal en comfortabel en ze beschikken alle drie over een privé badkamer. ’s Ochtends wordt er een heerlijk ontbijt verzorgd.
Vraag even naar hun Cave want ze hebben een sfeervolle kelder en laten je graag kennismaken met de biologische Chablis van het familiedomein.

Dag 2
Na het ontbijt heb je rond 11 uur een afspraak bij een wijnboer in de omgeving. Kleinschalig met een mooie kwaliteit.
En daarna kun je heerlijk wandelen in de wijngaarden of bossen. Of je maakt een cultureel uitstapje naar bijvoorbeeld Château de Tanlay of L’Ancien Hôpital in Vézelay.

Dag 3
De derde dag is je vertrek- of doorreisdag. Geniet nog maar even van een lekker ontbijtje en vergeet niet wijn mee te nemen voor thuis!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een chambre d’hôte in Chablis
  • Lekker Frans ontbijtje
  • Eén fles wijn in je kamer
  • Kennismaken met de biologische Chablis van je overnachtingsadres
  • Bezoek wijnhuis met uitleg en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 150,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Jan & Tineke

    Even een berichtje om je te laten weten dat de start van onze wijnreis in de Chablis helemaal super is. Het was inderdaad niet zo ver rijden en wat is Chablis een leuk plaatsje. We hebben heerlijke wijnen geproefd en de wijnboer maakte zelfs nog een hele oude fles open. Hij vindt het heel leuk dat jullie hem steeds mensen sturen. Wij gaan nu door naar de Bourgogne en houden je op de hoogte!