Wijnreis Cahors

WIJNPROEVEN IN DE CAHORS

De wijnstreek Cahors ligt rondom de gelijknamige sfeervolle historische stad Cahors, aan de oevers van de Lot. Vroeger bekend door de zwarte wijnen maar vandaag de dag krijgt het wijngebied Cahors steeds meer internationale bekendheid, vooral dankzij de druivensoort Malbec.

Dag 1
Tijdens deze wijnreis logeer je in Mercues, zo’n 5 km ten noordwesten van het stadje Cahors. Je overnacht in een karakteristiek pand uit de 18e eeuw dat omringd wordt door een fraai park waar je heerlijk kunt relaxen. Er is ook een zwembad met ligstoelen. Nadat je je gesetteld hebt kun je lekker relaxen en vanavond geniet je van table d’hôte bij je overnachtingsadres met een lekker glas wijn er bij.

Dag 2
De Cahorswijnen zijn van oudsher stevige wijnen. Ze werden wel ‘zwarte wijnen’ genoemd, vanwege de kleur. Het waren dan ook hele stevige en tanninerijke wijnen die pas na een jaar of 15 drinkbaar werden. Nu worden er nog steeds stevige wijnen gemaakt maar deze zijn sneller op dronk. Elke wijnboer heeft wel een aangename jonge wijn voor alle dag.
Voor vandaag staan er twee bezoeken aan een wijnhuis op het programma zodat je een goede indruk van deze streek krijgt. ’s Ochtends bezoek je een familiedomein waar de gepassioneerde wijnmaker je graag inwijdt in de diverse terroirs van Cahors en ’s middag ben je welkom bij een mooi familiewijnhuis. Dit huis is sinds 2001 in handen van een Vlaamse familie die nu 21 hectare wijngaard heeft. De passie van twee Vlamingen en één zoon proef je terug in hun mooie Cahors wijn van 80% Malbec aangevuld met Tannat en Merlot.
Voor de rest ben je heerlijk vrij en kun je op eigen gelegenheid het gebied verkennen. Maar heb je nog geen genoeg van het proeven, loop dan even bij de wijnloungebar Villa Cahors Malbec naar binnen in het centrum van Cahors. Van ± € 5,- tot ± € 15,- proef je diverse mooie Cahorswijnen. En het restaurant L’O à la Bouche is een echte aanrader!

Dag 3
Geniet nog even lekker van je ontbijtje voordat je terugreist.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een karakteristiek gastenverblijf
 • Elke ochtend uitgebreid ontbijt
 • Aperitief en amuse en aansluitend een 3-gangen diner met wijnen uit Cahors
 • Bezoek aan twee familiedomeinen met rondleiding en proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 195,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Wouter

  Samen met mijn vader hebben we genoten van deze reis. Zoals je weet doen we elk jaar een andere reis om wijn in te kopen. Dit jaar was de Cahors aan de beurt! Wat een leuke wijnhuizen had je voor ons geregeld.
  Heel gepassioneerd en prachtige wijnen! We hadden de kofferbak dan ook goed vol. In de lounge-bar hebben we ook ontdekkingen gedaan dus we hebben net besloten volgend jaar nog een keer te gaan.
  In principe hetzelfde weekend en ik bel nog even over de wijnhuizen want misschien heb je nog andere leuke adressen voor ons.