Wijnreis Burgenland

MAAK KENNIS MET DE WIJNEN VAN BIRGIT BRAUNSTEIN

Het is logisch dat zoveel mensen graag hun wijnen kopen in het gebied waar de wijn vandaan komt. Het is dé manier om meer van wijn te begrijpen. Het zien van de wijngaarden, het contact met de wijnboeren en de uitleg over hun wijnen maken dat je van het begin tot het eind geboeid bent.

Dag 1
Hier in Oostenrijk, op de westoever van de Neusiedlersee tref je een echte wijnfamilie. Dochter Birgit (één van de 11 Oostenrijkse wijnvrouwen) maakt de wijn, vanaf de werkzaamheden in de wijngaarden, via de kelder in de fles. Zij is gepassioneerd en zal je een uitgebreide uitleg geven en vol trots haar prachtige wijnen laten proeven. Ze spreekt Engels en Duits. Haar broer Paul runt het kleinschalige familiehotel dat ook in Purbach gelegen is. Dit is je overnachtingsadres tijdens deze wijnreis. Je overnacht in een eenvoudige maar goed verzorgde kamer met privé sanitair, telefoon, televisie en airconditioning. Je wordt in de middag verwacht en hebt de tijd om je te settelen. ’s Avonds wordt een regionaal 4-gangen diner geserveerd met 2 glazen wijn.

Dag 2
Na het ontbijt, kun je lekker op je eigen houtje dit gebied verkennen en zo tegen 16:30 uur wacht Birgit op je voor de rondleiding.

Dag 3
De derde dag vul je ook zelf in en rond 16:30 uur hebben we een afspraak voor je gemaakt bij eeen wijndomein in Breitenbrunn. Martin is de wijnmaker van Gernot Heinrich en zijn vrouw Adriana van Birgit Braunstein. Beiden ademen liefde en passie voor wijn, dus moest het tot een gemeenschappelijk project komen. 4 hectare wijngaard op kalksteen terroir van de Leithaberg, waarschijnlijk de beste terroir in Oostenrijk naast Eisenberg! Ecologische wijnbouw, spontane gisting, hout , alles met de hand gemaakt. Niet om rijk van te worden , maar alleen voor de glorie en de eer! Geniet van het bezoek aan het domein en de proeverij.
Op deze laatste avond geniet je in de Stube van een 5-gangen menu op basis van biologische producten begeleid door 4 glazen wijn.

Dag 4
Vanochtend geniet je lekker van je ontbijt en neemt vervolgens afscheid van dit heerlijke gebied.

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen in een 2-persoonskamer
  • Elke ochtend een lekker ontbijt
  • Eerste avond een regionaal 4-gangen diner inclusief 2 glazen wijn
  • Laatste avond een 5-gangen menu op basis van biologische producten inclusief 4 glazen wijn
  • Rondleiding wijndomein en proeverij door Birgit
  • Rondleiding en proeverij bij wijndomein in de omgeving
De prijs voor deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 425,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie