Wijnreis Bourgogne Chalonnais

Ontdek het zuiden van de Bourgogne

In het zuiden van de Bourgogne voel je al een vleugje van het Mediterrane zuiden. Het klimaat is hier iets zachter en de vegetatie uitbundiger. De kleur, de geur en de smaak van de Pinot Noir druif is hier net even anders dan in de Côte d’Or. En in prijs zeker aantrekkelijker!

Dag 1
Je logeert in Mercurey, het grootste wijndorp van de Côte Chalonnaise, 30 km ten zuiden van Beaune. Hier is een prachtig landhuis met drie goed verzorgde, ruime gastenkamers, natuurlijk met eigen sanitair. In de tuin is het heerlijk genieten in of bij het verwarmde zoute zwembad, de fitness of in de sauna (€ 25 per 2 personen). En als je het vooruit even laat weten, is een massage op basis van biologische olie ook mogelijk.
Je wordt in de middag na 17:00 uur gastvrij ontvangen en naar je kamer gebracht. ’s Avonds loop je in een kwartiertje naar het lokale restaurant waar je geniet van een 4-gangen menu, alles huis gemaakt en op basis van verse lokale producten. We laten de keuze van de wijn aan jou over.

Dag 2
Na het heerlijke ontbijt – met mooi weer buiten – heb je een afspraak bij een Nederlandse wijnboer. Nadat hij zijn opleiding op de wijnschool in Beaune heeft gedaan, is hij zelf wijn gaan maken. Hij maakt zes verschillende wijnen en nog bijzonder leuke ook zoals een ‘vin de table’ van Gamay en een witte wijn van oude aligotéstokken. Hij is een groot wijnkenner en deelt zijn passie graag met je.
Daarna staat er een Bourgondische lunch voor je klaar in een leuk plaatsje waar je geniet van een smaakvol 3-gangen menu met begeleidende wijn, water en koffie.
En na de lunch kun je heerlijk verder de omgeving verkennen.

Dag 3
Na het ontbijt ga je of door naar het zuiden of terug naar Nederland.

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen in een prachtig landhuis
  • Twee heerlijke ontbijtjes
  • 4-gangen diner exclusief wijn in restaurant op loopafstand van je overnachtingsadres
  • Bezoek aan Nederlandse wijnboer met uitleg en proeverij
  • Bourgondische lunch in kleinschalige auberge
De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer en de periode € 350,- of € 375,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie