Wijnreis Bourgogne Beaune

DE SMAAK VAN BOURGOGNE

Welkom in Beaune!
In het hartje van Beaune hebben we een leuke chambre d’hôte ontdekt in een pand uit de vorige eeuw. Bij mooi weer wordt het ontbijt op het heerlijke terras in de tuin geserveerd! Er zijn 2 kamers en een suite die verzorgd en sfeervol zijn ingericht.
De wijnreis bestaat uit 3 dagen, 2 nachten.

Dag 1
Op de dag van aankomst word je in de middag verwacht en parkeer je je auto op hun privé parkeerplaats en is het heerlijk om na de autorit even door Beaune te lopen. Het heeft zo’n pittoresk centrum waar het heerlijk ronddolen is. Op het Place Carnot zijn twee terrasjes waar je misschien kunt starten met een Bourgondische versnapering zoals een Kir, een glaasje Crémant de Bourgogne of een glas Aligoté.
Voor vanavond hebben we een tafeltje gereserveerd in het restaurant van de weduwe van Bernard Loiseau. Een uniek concept want er is een wijnkaart met wel 70 open wijnen. Je krijgt een 4-gangen menu geserveerd en selecteert zelf de wijn erbij. Dit restaurant is op zondag en maandag gesloten, in dat geval reserveren we een tafel bij Le Bénaton.

Dag 2
Na het ontbijt bezoek je ‘s ochtends een wijnproefinstituut. Let wel, hier proef je 8 wijnen en je krijgt een uitleg over het wijngebied, de druivensoorten, et cetera. Heel leerzaam en interessant. (Niet op zaterdag en zondag, dan verzorgen we op een ander adres een lunch met proeverij en uitleg over de wijnen.)
’s Middags hebben we een afspraak voor je gemaakt bij een wijnhuis in Beaune. Een klein wijnbouw bedrijf gevestigd in het hart van Beaune. Van de wijnstok tot in het glas, worden traditionele technieken gebruikt voor de teelt van druiven. Deze laatste zijn met de hand geplukt door seizoenarbeiders. Om een hoge kwaliteit wijnen te produceren, heeft hij de vinificatie toevertrouwd aan een kelderhouder wiens jarenlange ervaring garant staan voor een wijn die prachtig onthult en met het bijzondere karakter van de streek. Daarom, hetzij in de wijngaarden of in de kelders, het hele wijn proces geschiedt bij dit Domaine met de grootste zorg voor het milieu.
De rest van de dag is aan jullie en heb je volop de tijd om van en in Beaune te genieten.
Bij reservering krijg je tips mee voor een aantal leuke restaurants in Beaune.

Dag 3
De volgende ochtend, na het ontbijt, keer je, veel wijnkennis rijker, weer huiswaarts.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in het hartje van Beaune
 • Ontbijt, indien mogelijk op het terras
 • Diner in een bijzonder restaurant, exclusief drankjes
 • Proeverij van 8 wijnen bij wijnproefinstituut
 • Bezoek aan ambachtelijk wijndomein in Beaune met uitleg en proeverij
 • Restauranttips
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoons kamer en bedraagt € 365,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Jan

  Het was een leuke en mooie reis het cambre hotel was lastig te vinden we zijn er 4 x voorbijgereden maar eenmaal aangekomen zeer vriendelijk onthaald.
  Ruime kamers en allemaal schoon goed ontbijt en Beaune is een mooie stad met leuke zaakjes.
  De wijn proeverij bij het wijn instituut was ook heel interessant alleen ze waren verhuist en stonden bij het oude adres, maar alles is goed gekomen en we hebben genoten.

 • Hermine

  We hadden een zeer mooi verlengweekend. De chambre d’hôte is een zeer leuk plekje met een charmante gastvrouw en heer. Onze voertaal met hen was Frans omdat we dit beter beheersen dan Engels (Belgen, hè). Ook de fietstocht en de wijnproeverij waren geslaagd.
  Bedankt voor de organisatie.

 • Marion

  We hebben een hele leuke tijd gehad in de Bourgogne. De mensen van de Chambre d’hôte waren erg aardig en we hebben genoten van
  het diner met de wijn.
  Vooral de wijn-spijslunch was erg geslaagd!

 • Frits & Ineke

  Zeer goede plek. Bijzonder vriendelijke en gastvrije hoteleigenaren.

 • Lisette

  Onze vakantie was super en we hebben erg genoten.
  In Beaune was de wijnproeverij echt geweldig met veel uitleg en zeer verschillende wijnen. Ook het restaurant met het zeer grote aanbod aan open wijnen was een succes.