Wijnreis Bordeaux Médoc

ONTDEK DE WIJNEN VAN DE HAUT-MÉDOC

De Haut-Médoc: het wijngebied ten noorden van de stad Bordeaux, op de linkeroever van de Gironde is het kerngebied waar Bordeaux zijn grote naam aan te danken heeft. De beste wijnen in de Haut-Médoc zijn altijd blends en altijd rood hierdoor is er onder andere een groot verschil in het karakter van de diverse wijnen. Nergens tref je zo’n grote verzameling met prachtige wijnkastelen aan en het schittert hier door de Grands Crus. Natuurlijk bezoek je tijdens deze reis zo’n Grand Cru. Fantastisch om te zien en heerlijk om te proeven. Maar je bezoekt ook een eenvoudiger Château waar de wijnen betaalbaar zijn.

Dag 1
Je logeert hier in een voormalig wijndomein dat door de gastheer en -vrouw gekocht is en op prachtige wijze gerestaureerd. Het ligt vlakbij Saint- Estèphe en Pauillac. Ze hebben 5 ruime gastenkamers met privé sanitair en elk een privé terras of tuintje. Er is een spa, sauna en relaxruimte waar je helemaal tot rust komt (€ 11,- per dag per persoon).Je wordt in de middag verwacht en we raden je aan om vanaf Bordeaux de D209/D2 te volgen. Je ziet dan al direct prachtige, indrukwekkende Châteaux met klinkende namen!
Eenmaal aangekomen settel je je in je kamer en word je ’s avonds voor het diner verwacht. (Niet op woensdag of zaterdag.) De gastvrouw houdt van koken met producten uit de tuin, bio en regionale producten en ze serveert een heerlijk menu waar je zelf de wijn bij uitkiest.

Dag 2
De dag begint met een heerlijk ontbijt en staat verder in het teken van de Médoc. ’s Ochtends word je verwacht bij een klein Château in Saint Laurent-Médoc dat dateert uit de 14e eeuw. Sinds 1964 is het in het bezit van de huidige eigenaren die het wijnhuis volledig hebben gerenoveerd en de wijngaarden opnieuw beplant. En met succes: de prachtige wijnen vallen met regelmaat in de prijzen!
Daarna staat een bijzonder bezoek op het programma aan een bijzonder prestigieus wijnchâteau in Margaux. Tussendoor kun je lekker gaan lunchen in “Lion d’Or” in Arcins. Hier zie je bijna alleen wijnboeren en locals eten.

Dag 3
Na het ontbijt zit de ontdekkingstocht in de Haut-Médoc erop. Deze reis kun je uitstekend combineren met de stad Bordeaux of Saint-Émilion!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in de Haut-Médoc
  • ’s Ochtends staat er een smaakvol ontbijt voor je klaar
  • Op de eerste avond geniet je van table d’hôte
  • Bezoek, rondleiding en proeverij bij een Château in Margaux
  • Bezoek, rondleiding en proeverij bij een klein Château in Saint Laurent-Médoc
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van de periode en het type kamer, tussen de € 275,- en € 350,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie