Wijnreis Bordeaux Margaux

LOGEREN OP EEN GRAND CRU CLASSÉ

Met trots presenteren wij de mogelijkheid om op een topchâteau in Margaux (Bordeaux) te kunnen overnachten: Château Giscours een troisième cru classé. Het Château is in handen van de familie Albada Jelgersma.
In 1995 koos Eric Albada Jelgersma op rigoureuze wijze voor kwaliteitsverbetering en dat heeft zijn vruchten afgeworpen want Giscours behoort bij de top. Sinds 2018 zetten Dennis, Derk en Valerie Albada Jelgersma deze koers voort.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht bij Château Giscours. Het Château is rustiek en ademt een gemoedelijke sfeer uit. Er zijn maar 3 kamers die zich in de voormalige écurie bevinden. Deze zijn uitermate sfeervol en landelijk. Het is een bijzondere ervaring om hier te logeren! Overdag is er veel reuring maar als alle werknemers naar huis zijn is er een ongekende rust en is het een groot genot om met een glaasje nog even in de wijngaarden te zitten.
Bij aankomst word je hartelijk ontvangen en krijg je een rondleiding met uitleg waarna je hun wijnen proeft. Op 1,5 km afstand is een gastronomisch restaurant waar je – als je wilt – kunt genieten van een smaakvol 7-gangen menu waar je zelf de wijn bij uitkiest (± € 70 per persoon). Je krijgt het adres van ons mee maar je moet wel even reserveren!

Dag 2
Na het ontbijt heb je de dag aan jezelf om de Route de Vin te rijden langs de befaamde châteaux.  Bij het Maison du Tourisme kun je overigens een routebeschrijving halen “Circuit architecture des Châteaux” waarmee je langs diverse fraaie wijnkastelen in de Médoc reist. Het is een route van zo’n 52 km die ook per fiets in ongeveer 3 uur afgelegd kan worden.
‘s Middags ben je welkom bij een ander Château in Margaux. Het Château draagt sinds 1760 de naam van de toenmalige eigenaar. Sinds 1925 is het in handen van de familie Schyler en is het door de tijd heen uitgebreid en aangepast. Er is 37 hectare wijngaard waarvan de wijnstokken gemiddeld 27 jaar oud zijn. Er worden twee wijnen gemaakt. Je krijgt een rondleiding en uitleg en proeft na afloop de twee wijnen. Voor vanavond kun je zelf een keuze maken voor een restaurant.

Dag 3
Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen maar je hebt prachtige wijnen ontdekt waarvan je er vast een paar mee naar huis neemt

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen “Au Château”
 • Elke ochtend een lekker ontbijt
 • Bezoek aan Château Giscours met proeverij
 • Bezoek aan een Château in Margaux met proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 295,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Marijke

  Geweldige locatie, buitengewoon gastvrij ontvangen en verzorgd, meer dan prima ontbijt.
  Boeken via internet ging ook prima, alle vragen werden snel beantwoord.

 • Liyen

  Wij hebben het erg naar onze zin gehad. Wij hebben genoten van de wijntour en de proeverij. Ontbijt is goed geregeld en de medewerkers zijn zeer gastvrij. In het algemeen zijn we tevreden. We zijn van plan in de toekomst andere wijngebieden te bezoeken.

 • Matthijs

  We hebben genoten! Ontvangst was prima, kamer romantisch, het bed Frans, ontbijt heerlijk. We waren de enige gasten en waanden ons even kasteelheer en vrouwe. Volgend jaar naar Chateau du Tertre.