Wijnreis Bordeaux Margaux

LOGEREN OP EEN GRAND CRU CLASSÉ

Met trots presenteren wij de mogelijkheid om op twee topchâteaux in Margaux (Bordeaux) te kunnen overnachten: Château Giscours en Château du Tertre, respectievelijk troisième en cinquième cru classé. Beide Châteaux zijn in handen van de familie Albada Jelgersma.
In 1995 koos Eric Albada Jelgersma op rigoureuze wijze voor kwaliteitsverbetering en dat heeft zijn vruchten afgeworpen want beide Châteaux behoren bij de top. Sinds 2018 zetten Dennis, Derk en Valerie Albada Jelgersma deze koers voort.
Château Giscours is de meest rustieke van de twee. Het domein ademt een gemoedelijke sfeer uit. Er zijn maar 3 kamers die zich in de voormalige écurie bevinden. Deze zijn uitermate sfeervol en landelijk. Het is een bijzondere ervaring om hier te logeren! Overdag is er veel reuring maar als alle werknemers naar huis zijn is er een ongekende rust en is het een groot genot om met een glaasje nog even in de wijngaarden te zitten.
Château du Tertre is op een heuvel gebouwd en recentelijk helemaal gestyled met een bijzondere smaak en prachtige aardse tinten. Hier zijn 5 fantastische gastenkamers.
Voor beide Châteaux geldt dat er ’s morgens een ontbijt wordt geserveerd.
De wijnreis bestaat uit twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een van beide Châteaux (je mag zelf kiezen) en een bezoek en proeverij op beide Châteaux.
Bij het Maison du Tourisme kun je overigens een routebeschrijving halen “Circuit architecture des Châteaux” waarmee je langs diverse fraaie wijnkastelen in de Médoc reist. Het is een route van zo’n 52 km die ook per fiets in ongeveer 3 uur afgelegd kan worden.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen “Au Château”
 • Elke ochtend een lekker ontbijt
 • Bezoek aan Château Giscours met proeverij
 • Bezoek aan Château du Tertre met proeverij
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 220,- per persoon als je op Château Giscours overnacht en € 395,- per persoon als je op Château du Tertre overnacht

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Marijke

  Geweldige locatie, buitengewoon gastvrij ontvangen en verzorgd, meer dan prima ontbijt.
  Boeken via internet ging ook prima, alle vragen werden snel beantwoord.

 • Liyen

  Wij hebben het erg naar onze zin gehad. Wij hebben genoten van de wijntour en de proeverij. Ontbijt is goed geregeld en de medewerkers zijn zeer gastvrij. In het algemeen zijn we tevreden. We zijn van plan in de toekomst andere wijngebieden te bezoeken.

 • Matthijs

  We hebben genoten! Ontvangst was prima, kamer romantisch, het bed Frans, ontbijt heerlijk. We waren de enige gasten en waanden ons even kasteelheer en vrouwe. Volgend jaar naar Chateau du Tertre.