Wijnreis Südsteiermark

WIJNPROEVEN IN HET WIJNGEBIED SÜDSTEIERMARK

Südsteiermark, ook wel het Toscane van Oostenrijk genoemd, is een wijngebied waar je niet zomaar aan voorbij kunt gaan. Een prachtige wijnroute van Ehrenhausen naar Leutschach met smalle landweggetjes door idyllische wijndorpjes, langs hellingen met prachtige wijngaarden. Kenmerkend voor deze streek zijn de vele kleine ambachtelijke wijndomeinen. Er worden prachtige Sauvignon Blancs gemaakt, aromatische Traminers maar ook smakelijke “kernöl” (pompoenpitolie) en lekkere marmelades.

Dag 1
Heel verrassend zijn onze moderne lodges tussen de wijngaarden waar je heerlijk relaxt en volop geniet van het goede leven. De lodges zijn zeer comfortabel en voorzien van eigen badkamer, koelkast, wijnkast, terras met uitzicht op de wijngaarden en een open haard.
Je bepaalt zelf welke dag je aankomt en wordt in de middag verwacht.
Nadat je gesetteld bent heb je een rondleiding in het bijbehorende familiewijnbedrijf en proef je hun wijnen midden tussen de wijngaarden. Ze werken hier in en met de natuur, zo duurzaam mogelijk en dat proef je! ’s Avonds wordt er een mooi 5-gangen diner geserveerd met bijpassende wijnen in een restaurant in Seggauberg (15 km).  Hier wordt de regionale keuken op innovatieve en creatieve wijze bereid.

Dag 2
Je begint de dag met een ontbijt zoals je dat alleen in Oostenrijk ziet! Na het ontbijt staat er een e-bike voor je klaar om een stuk van de wijnroute te verkennen bijvoorbeeld van Leutschach richting Schlossberg , Possnitz, Langegg, Spielfeld, Sernauberg en terug naar Leutschach. Een fantastische route van zo’n 50 km. (Weinstrassenausfahrt – Panoramaradweg – Südsteierische Weinstrasse.)
Misschien kun je aansluitend in Leutschach lekker gaan eten.

Dag 3
Na het ontbijt zit het er helaas op. We weten dat je in deze omgeving heerlijk kunt wandelen, fietsen en tot rust komen dus mocht je langer willen blijven dan kunnen we hier uiteraard een voorstel voor maken.

Ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een moderne lodge tussen de wijngaarden
  • Iedere ochtend een heerlijk ontbijt
  • De eerste dag een 4-gangen diner exclusief wijn in restaurant in Ehrenhausen
  • Voor dag 2 is er een fiets gereserveerd
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 495,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie