Special – Ellen laat je graag de spätburgunder uit Baden proeven.

Lekker eten, drinken en genieten in Baden!

Baden in het zuidwesten van Duitsland, grenzend aan de Elzas, is het warmste wijngebied van Duitsland. De wijnliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Wat een variëteit en verscheidenheid in karakter en stijl. De hele Pinot-familie is hier vertegenwoordigd. De spätburgunder (pinot noir), grauburgunder en weissburgunder, maar ook de riesling en de minder bekende auxerrois. Tijdens deze wijnreis concentreren wij ons op het hart van Baden, de Ortenau, een lang smal wijngebied met zo’n 1700 zonuren per jaar. De reden, samen met de bodem van graniet en zandsteen, waarom de spätburgunder het hier zo goed doet. Naast wijngebied is Baden een heerlijk vakantiegebied, natuurlijk door het mediterrane klimaat maar ook door het afwisselende fraaie landschap, de idyllische wijndorpjes, de historische bezienswaardigheden en de hartelijkheid van de mensen. Lekker eten, drinken en genieten staan hier hoog in het vaandel!

Periode
Vrijdag 20.05 – zondag 22.05.2022
3 dagen / 2 nachten

Aantal personen
Minimaal 18, maximaal 24

Overnachtingsadres
Aan de rand van het vakwerkstadje Gengenbach ligt ons wijnhotel***, in het hart van het wijngebied Ortenau. De eigenaar en zijn vrouw hebben sinds 2012 ook wijngaarden en maken zowel rode als witte wijnen. Het hotel is modern en sfeervol van binnen. De kamers zijn goed verzorgd, natuurlijk met privé-sanitair. Er is een parkeerplaats, een heerlijk terras, een wijnbar, lounge, restaurant en op vele plekken een mooi uitzicht op de groene omgeving. We hebben 10 x 2 persoonskamers en 2 x 1 persoonskamers gereserveerd.

Gids
Voor velen een bekende! Ellen Dekkers, vinoloog en wijnschrijfster, begeleidt al jaren onze wijnreizen. Ze is een liefhebber van een glas Duitse spätburgunder bij een heerlijk stukje gegrild tonijn of zwaardvis. Ze laat je graag de spätburgunder uit Baden proeven.

Vervoer
Eigen vervoer
Bus ter plaatse op de middag en avond van dag 2

Programma
Dag 1, vrijdag 20.05.2022
Vanaf 15:00 uur ben je welkom in het hotel. Aan het einde van de middag ontmoet je in de Vinothek, onder het genot van een mooi glas sekt van het domein en heerlijke ‘Schwarzwalder Schinken’, de andere wijnreizigers en Ellen.
‘s Avonds geniet je in het restaurant van een 4 gangen menu. Hier wordt met verse producten op hoogwaardig niveau gekookt en bij mooi weer dineer je heerlijk op het terras. Bij de gerechten worden wijnen van het eigen domein geserveerd en toegelicht. De wijnboer maakt wijn met respect voor de natuur en wij zijn enthousiast over het resultaat.

Dag 2, zaterdag 21.05.2022
Na het ontbijt bezoek je een wijnhuis in Offenburg. Het motto van de wijnmaker is “less is more”. De kwaliteit van de wijn begint in de wijngaard en door zo weinig mogelijk te doen en de natuur zijn gang te laten gaan wordt de wijn uiteindelijk beter. Er wordt daar waar noodzakelijk veel met de hand gedaan. En je proeft het in de wijnen terug: prachtige droge witte wijnen en buitengewoon mooie rode wijn.
Na de rondleiding en proeverij kun je op eigen gelegenheid ergens gaan lunchen. Je krijgt tips van ons mee.
In de namiddag word je met de bus opgehaald en ga je naar het wijnhuis Heinrich in Durbach. Het is het oudste wijnhuis in Durbach en een van de oudste van Baden. Het is een klein wijnhuis met 6,5 hectare wijngaard. Hun streven is hoge kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een wijnmaker met een verhaal. Vol trots laat hij zijn wijnen proeven en kun je je ervan overtuigen dat hij tot de beste wijnmakers van Baden hoort.
Na de proeverij word je naar een restaurant gebracht waar een 3 gangen diner geserveerd wordt met mooie regionale wijnen. Alles wat hier uit de keuken komt is goed! De gerechten zijn vaak traditioneel in de basis maar met een vernieuwende touch.

Dag 3, zondag 22.05.2022
Na het ontbijt check je uit en rijd je op eigen gelegenheid naar Oberkirch naar het wijnhuis Julius Renner. Je proeft hier de traditie, de kennis, de passie en de liefde van de wijnmaker en zijn vrouw. Ze nemen je mee de wijngaard in en vertellen je over de historie van dit wijngebied, over de bodem, over het wijn maken en je geniet van prachtige vergezichten.
Het bezoek eindigt met het proeven van een paar mooie wijnen en wat fingerfood als lichte lunch.
Na dit bezoek is het afscheid daar!

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen in een modern wijnhotel in Gengenbach
  • ’s Ochtends staat er een mooi ontbijt voor je klaar
  • Welkomst glas met ‘Schwarzwalder Schinken’
  • 4-gangen diner met wijnen van het huis in het restaurant van het hotel
  • Bezoek aan een wijnhuis in Offenbach met rondleiding en proeverij
  • Bezoek aan een wijnhuis in Durbach met rondleiding en proeverij
  • 3 gangen diner met begeleidende wijnen
  • Wandeling door de wijngaarden met proeverij en fingerfood-lunch
  • Busvervoer middag en avond dag 2
  • Begeleiding Ellen Dekkers
[table “310” not found /]

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie