Rondreis Loire

RONDREIS DOOR DE WIJNGAARDEN VAN DE LOIRE

In de Loire lijkt alles wel om de druif te draaien want overal waar je komt zie je druivenstokken. En hoe leuk is het niet om in een kleine week de diversiteit van de Loire te proeven. Van Sancerre tot Muscadet!

Dag 1
De eerste twee nachten overnacht je in een klein wijndorpje, 9 km van Sancerre in een Chambre d’hôte dat 5 goed verzorgde kamers heeft met privé sanitair. ’s Ochtends staat er een lekker ontbijtje voor je klaar.
Op de aankomstdag word je in de middag verwacht en krijg je van ons tips mee voor een leuk restaurant in Sancerre.

Dag 2
De volgende dag, na het ontbijt, hebben we een afspraak voor je bij een wijnboer die op gepassioneerde wijze Sancerre maakt. Verder ga je naar een geitenkaasboerderij want een glaasje Sancerre kan niet zonder een stukje geitenkaas. En ben je een echte geitenkaasliefhebber dan raden we je aan om in het geitenkaasdorpje Chavignol te lunchen bij “Au P’tit Goûter”.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je naar een wijnboer in Menetou-Salon om de Menetou-Salon wijnen te proeven die op de Sancerre lijken maar minder bekend zijn.
Aansluitend rijd je door naar het hartje van het Loiregebied, de Touraine, waar je allereerst even stopt  bij een relatief nieuw en jong domein in Montlouis-sur-Loire. Twee jonge enthousiaste wijnmakers, Lise en Bertrand, hebben inmiddels een gevestigde naam in Frankrijk. Maak kennis met deze twee eigenzinnige wijnmakers die geheel hun eigen weg gaan!
Vervolgens rijd je door naar je overnachtingsadres. Je logeert in een karakteristiek landhuis. De eigenaresse heeft het met veel smaak gerestaureerd. Er zijn 5 leuke gastenkamers, elk met privé sanitair en een heel eigen stijl. ’s Ochtends verzorgt ze een prima ontbijt en op sommige avonden kookt ze voor haar gasten en eet je hier prima (± € 25,- per persoon).

Dag 4
Deze dag begint na het ontbijt met een afspraak bij een klein wijnhuis in Panzoult. Ze hebben 14 hectare wijngaard en maken een heerlijke rode Chinon en, heel uitzonderlijk in deze streek, een beetje rosé.Na dit bezoek rijd je door naar het Anjou wijngebied. Uit dit gebied komen hele uiteenlopende wijnen, van droog tot zoet en van stil tot mousserend.
Je overnacht in een 16e eeuws Manoir met 4 gastenkamers die allemaal verschillend zijn ingericht, in landelijke stijl. Uiteraard met privé sanitair.
Vanavond geniet je van table d’hôte dat door de eigenaar zelf gemaakt wordt met lokale producten en wijnen.

Dag 5
Vandaag ruil je de Anjou in voor de Muscadet. In het hartje van de wijngaarden ligt een wijnhuis waar al 5 generaties lang wijn gemaakt wordt. Op het wijndomein zijn 4 leuke gastenkamers, elk met privé sanitair. Je wordt hier allerhartelijkst ontvangen en krijgt natuurlijk een rondleiding op het wijndomein zelf.

Dag 6
De volgende ochtend, na het heerlijke ontbijtje, zit de rondreis erop en keer je, veel wijnkennis rijker, weer huiswaarts.
Mocht je je reis willen verlengen of heb je meer tijd, dan is het leuk om 1 of 2 nachtjes Nantes hieraan vast te plakken. We maken graag een voorstel voor je.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in de Sancerre
 • Eén overnachting in de Touraine
 • Eén overnachting in de Anjou
 • Eén overnachting in de Muscadet
 • Elke ochtend ontbijt
 • Bezoek aan een wijnhuis in de Sancerre met proeverij
 • Bezoek aan geitenkaasboerderij
 • Bezoek aan wijnhuis in Menetou-Salon met proeverij
 • Bezoek aan wijnhuis in Montlouis-sur-Loire met proeverij
 • Bezoek aan wijndomein in Panzoult met proeverij
 • Bezoek aan wijndomein in Anjou met proeverij
 • Table d’hôte inclusief wijn
 • Rondleiding en proeverij op het wijndomein waar je overnacht in Muscadet
De prijs voor deze zesdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer dat beschikbaar is, € 390,- of € 425,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Juliette

  Ik heb een ontzettend fijne vakantie gehad. De eerste 2 nachten in de Sancerre waren super. Wat een mooie streek. Je kan hier goed fietsen en wandelen. Een heel mooie bed and breakfast en aardige mensen. Deze bed and breakfast vond ik dan ook het mooist.
  Ook de geitenkaas proeverij was heel leuk om mee te maken. Ik zag zelfs dat Ilja Gort bij precies dezelfde op bezoek was met zijn programma Gort a la carte!
  Al met al waren alle overnachtingen prima verzorgd. En ik vond het ook fijn om soms af te wisselen met een hotel in de grotere steden. Hier spraken ze goed Engels en dat was bij de rest best lastig. Dus om een paar verbeterpunten aan te geven:
  Tijdens wijnproeverijen sprak eigenlijk niemand heel goed engels waardoor ik mijn Frans wellicht verbeterd heb maar het wel lastig te volgen was en niet alles begreep. (Ik ga de uitdaging graag aan maar wellicht dat hier iets op bedacht kan worden voor andere reizigers).

  In Tours heb ik echt heerlijk geslapen! Geluidsdicht, lekker donker en een heerlijk bed.. ik lag er half 11 in een werd de dag erna pas 11 uur wakker! Ik zal het wel nodig hebben gehad. Toen snel de stad in want ik wilde niks missen van Tours.
  Alle streken en steden waren echt super om te zien en te beleven. Leuke mensen ontmoet en bij iedere bed and breakfast waren ze bijzonder gastvrij. Het stel dat de bed and breakfast in Tigne runt is ontzettend gastvrij en bruisen van de energie. Ze namen me mee naar een wijngaard in de buurt en in de avond was er een viergangenmenu bereid.
  Eindbestemming Nantes was een goede afsluiter. Wat een leuke stad is dit! Er is van alles te doen qua bezienswaardigheden, eten, drinken en shoppen. Het hotel was top. Zeker voor herhaling vatbaar.
  Ik vond het een hele mooie reis door de Loire en met alle streken en steden die ik bezocht hebt. Goede afwisseling en ik ben heel wat wijzer geworden over wijn en het gebied zelf.
  Heel erg bedankt voor de hulp en wie weet waar mijn volgende reis naartoe zal gegaan ?

 • Marian

  We hebben een waanzinnig weekend gehad. Veel gezien, gedronken en genoten!
  Het draaiboek was perfect. In de ochtend programma en de rest van de dag vrije tijd.
  Een paar dingetjes/tips:
  De wijn boerderij in menetou salon is niet bekend in de navigatie.
  De gastheer in chinon is waanzinnig! Wat een lieve leuke man! Zeer gastvriendelijk!
  Na 4 dozen wijn en een boel geitenkaasjes zijn we voldaan weer vertrokken!
  Het leuke was dat een week later de geitenkaas boer op tv was op npo2! Heel leuk
  Dank voor de organisatie! Een belevenis voor m’n vader (en mij) voor het leven!