Een beetje wijnliefhebber wil de Bordeaux zeker op deze manier leren kennen. Wat een 'terroirs' ga je proeven!"

RONDREIS DOOR DE WIJNGAARDEN VAN BORDEAUX

Het gebied rondom de wijnstad Bordeaux brengt ’s werelds mooiste wijnen voort!

Speciaal voor de liefhebbers stelden wij deze rondreis samen. Deze kan op elke dag van de week ingaan behalve op donderdag.

Dag 1
Je eerste overnachtingsadres ligt in het hartje van de Medocstreek, in Saint-Estèphe. Het kasteel waar je overnacht heeft de uitstraling van een Italiaanse villa en wordt omringd door bomen. Je hebt een geweldig weids uitzicht. Er zijn in total 10 kamers, een gastronomisch restaurant met terras en uitzichtop het park en een wijnbar. Het is dan ook een genoegen hier een nachtje te blijven. Het kasteelhotel heeft drie sterren, is goed verzorgd met slechts 10 kamers. Elke kamer heeft privé sanitair.
Vanavond eet je in het restaurant van het hotel dat bekend staat om zijn goede keuken.

Dag 2
Vandaag kun je na het ontbijt op eigen gelegenheid naar het Maison des Vins in Pauillac.
’s Middags word je om 14:00 uur bij het Château Lafite Rothschild (Premier Cru Clássé) verwacht voor een rondleiding. (Indien dit bezoek niet mogelijk is zorgen we voor een bezoek aan een ander château zoals Lynch-Bages of Mouton Rothschild.)
’s Middag word je in één van de oudste wijndomeinen van de Médoc verwacht met 112 hectare wijngaarden waarvan 40 hectare Margaux. De rondleiding door de kelders en het park met een aantal sculpturen wordt afgesloten met een proeverij van Cru Bourgeois wijnen van Haut Médoc en de Margaux. Bij vertrek krijg je een aantal flessen Haut Médoc mee. (Indien dit bezoek niet mogelijk is wordt er een afspraak bij een ander Château gemaakt.)
Vervolgens rijd je naar Bordeaux waar je even de tijd hebt om op eigen wijze de stad te verkennen. Je logeert in een 3-sterrenhotel in Bordeaux en dineert hartje centrum, in een sfeervol en traditioneel restaurant op loopafstand van je overnachtingsadres.

Dag 3
Vandaag vertrek je richting Libourne voor een bezoek aan een wijndomein waar een goede Pomerol wordt gemaakt.
Aan het eind van de middag rijd je naar Saint-Émilion, naar een Château uit de 18e eeuw waar je logeert en waar de eigenaar ook graag over zijn wijnen vertelt en ze natuurlijk laat proeven. ’s Avonds dineer je op een paar kilometer afstand in een restaurantje in Saint-Émilion.

Dag 4
Na het ontbijt breng je ’s ochtends een bezoek aan Couvent des Jacobins, in het centrum van Saint-Émilion. Het huidige Château bevindt zich op de plek van een voormalige, 13e eeuws klooster. Je krijgt hier een uitleg met privé proeverij.
Vervolgens kun je op je gemakje even rondkijken in ’s werelds meest geliefde en fotogenieke wijnstadje Saint-Émilion.
Daarna rijd je naar het Sauternesgebied voor het diner en je overnachting. De eigenaren zullen je heel hartelijk ontvangen en graag meer vertellen over hun wijndomein.

Dag 5
De eigenaar van je overnachtingsadres laat je graag het domein even zien en dan vertrek je naar Cadillac waar je het beroemde huis Château Smith Haut Lafitte bezoekt, een prachtig wijnhuis met prachtige wijnen!
’s Avonds logeer je in en chambre d’hôte uit de 18e eeuw.
Als afronding van deze veelzijdige reis geniet je – voordat je morgen weer naar huis reist – van een heerlijk gastronomisch diner bij Les Sources de Caudalie!

Dag 6
Na het ontbijt is de rondreis ten einde maar wil je niet in één keer naar huis dan regelen we graag een leuk adresje in de Loire voor je!

De ingrediënten:

 • Vijf overnachtingen op verschillende bijzondere locaties
 • Elke dag is het ontbijt verzorgd
 • Elke avond wordt het diner geserveerd, inclusief ¼ fles wijn, water en koffie (eerste avond is wijn en koffie niet inbegrepen)
 • Begeleid bezoek bij Château in Pauillac
 • Bezoek en proeverij bij één van de oudste wijndomeinen
 • Bezoek en proeverij Château in Pomerol
 • Bezoek en proeverij Château bij Saint-Émilion
 • Bezoek en proeverij Château Smith Haut Lafitte
 • Mini-wijncursus Saint-Émilion
 • Cadeau met flessen wijn
 • Roadbook (Engelstalig)
De prijs van deze zesdaagse rondreis is op basis van een 2-persoonskamer 950,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Maarten & Jeanette

  Wij hebben enorm genoten van onze wijnrondreis door de Bordeaux. De rondreis geeft een goede indruk van de verschillende soorten wijngebieden. Ten aanzien van de accommodatie hebben we geen op- of aanmerkingen, het was goed verzorgd en persoonlijk vonden wij de kasteelaccommodatie in Barsac een schitterende locatie om te overnachten. De wijnproeverijen waren zeer goed verzorgd en erg leuk om mee te maken.
  Tips:
  Bij Maison du Tourisme et du Vin de Pauillac hebben we nog een routebeschrijving gekregen: ‘Circuit architecture des châteaux’, waarop de mooiste wijnkastelen in de Médoc staan vermeld om langs te rijden. (een route van 52 km, deze kan ook per fiets worden afgelegd in 3 uur).
  Château Margaux hebben wij vanwege de prachtige architectuur ook bezocht (geen rondleiding), het chateau is een lust voor het oog. Wellicht een tip om in uw programma als bezienswaardigheid te vermelden.
  Graag gaan wij in de toekomst met Cazebonne nog eens op reis.