Wijnreis Rheingau

ONTDEK DE RHEINGAU

De wijnstreek Rheingau vertegenwoordigt een van de meest indrukwekkende en cultuurhistorische delen van Duitsland, die terecht deels werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.
Al in de 18e eeuw werd hier wijn gemaakt, denk aan Schloss Johannisberg en Kloster Eberbach. Maar ook de huidige generatie wijnboeren maken moderne, prachtige Rieslings en Spätburgunders.

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag in ons hotel verwacht in het karakteristieke wijnstadje Lorch. Het hotel ligt prachtig: je bent zo in het stadje of aan de Rijn waar je een fantastisch uitzicht hebt. Het hotel is modern en alle kamers zijn met smaak ingericht.
’s Avonds loop je naar je restaurant dat gevestigd is in een historisch monument. Hier wordt vers gekookt naar gelang het seizoen. Je geniet hier van een 3-gangen diner met wijnen van een van de beste biologische wijnhuizen.

Dag 2
Na een goed ontbijt kan de wandeling door de wijngaarden beginnen. Doe wel goede schoenen aan! De kundige gids vertelt je alles over de bodemsoorten, druiven, terroir en klimaat. In 2 uurtjes wordt het wijngebied Rheingau je veel duidelijker en geniet je met een glas wijn van het prachtige uitzicht.
In de namiddag bezoek je een familie wijnhuis waar vader, moeder en zoon werkzaam zijn. Ze hebben zo’n 13 hectare wijngaard en behoren tot de VDP (“Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter”). Na een gedetailleerde uitleg proef je samen hun mooie kwaliteitswijn.
’s Avonds loop je in een kwartiertje naar het restaurant dat bij een wijndomein hoort. Hier wordt een 3-gangen diner geserveerd. De gerechten worden aangepast aan de wijnen die erbij geserveerd worden.

Dag 3
Geniet lekker van je ontbijt voordat je – veel wijnkennis rijker – weer richting huis gaat.

De ingrediënten

 • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een gemoedelijk hotel in wijnstadje Lorch
 • Elke ochtend een lekker ontbijt
 • Welkomstglas Sekt
 • 3-gangen menu met begeleidende wijn in een restaurant op loopafstand
 • Wijnbergwandeling met gids inclusief een glas wijn
 • Bezoek aan familie wijndomein met uitleg en proeverij
 • 3-gangen menu met begeleidende wijn bij een restaurant dat bij een wijndomein hoort
De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 450,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Judith

  Wij hebben ontzettend genoten van onze trip naar Rheingau. Wat een geweldig mooie omgeving langs de Rijn. Bij aankomst in Lorch klaarde de lucht op en hebben wij met stralend weer gewandeld door de wijngaarden, wijn geproefd en een bezoek gebracht aan o.a. Rudesheim en Lorely. Heerlijk ’s avonds op het terras gegeten met bijpassende wijnen. Met een paar dozen wijn en behoorlijk wat kennis over de Riesling wijn zijn wij via Boppard en Koblenz weer richting huis gereden.
  Geweldig! Dank voor de goede zorgen