Wijnreis Rheingau

ONTDEK DE RHEINGAU

De wijnstreek Rheingau vertegenwoordigt een van de meest indrukwekkende en cultuurhistorische delen van Duitsland, die terecht deels werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.
Al in de 18e eeuw werd hier wijn gemaakt, denk aan Schloss Johannisberg en Kloster Eberbach. Maar ook de huidige generatie wijnboeren maken moderne, prachtige Rieslings en Spätburgunders.

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag in ons hotel verwacht in het centrum van het karakteristieke wijnstadje Rüdesheim. Allerlei restaurants, vinotheken en terrasjes zijn op loopafstand en je bent zo aan de oever van de Rijn. Het hotel heeft een twintigtal kamers, een binnen plaats waar je heerlijk even kunt zitten met een glaasje wijn en een restaurant waar de regionale keuken wordt geserveerd.
Vanavond geniet je van een 3-gangen diner met begeleidende wijnen bij het restaurant dat bij het hotel hoort.

Dag 2
De dag begint met een goed ontbijt en dan kan de wandeling door de wijngaarden beginnen. Doe wel goede schoenen aan! Je ontmoet de kundige gids bij de receptie van het hotel en dan wandel je samen naar de wijngaarden waar hij je alles vertelt over de bodemsoorten, druiven, terroir en klimaat. In 2 uurtjes wordt het wijngebied Rheingau je veel duidelijker en geniet je met een glas wijn van het prachtige uitzicht.
In de namiddag bezoek je Johannishof- in het beroemde dorp Johannisberg in de regio Rheingau, onder het Johannisberg-klooster en naast de Elsterbachkreek. Johannes en Sabine Eser, de 10e generatie van de familie, beheren sinds 1999 het lot van de wijnmakerij, die behoort tot de VDP (“Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter”). Bij een gedetailleerde uitleg proef je samen hun mooie kwaliteitswijn.
Als je weer terug bent in Rüdesheim raden we je aan om naar de vinotheek te gaan die gelegen is naast het restaurant waar je vanavond dineert. In de vinotheek kun je uitgebreid diverse wijnen uit de Rheingau regio proeven en delicatessen kopen. Echt heerlijk om even rond te kijken en rustig te zitten en te proeven. Vervolgens ben je welkom in het gastronomische restaurant in dit voormalige industriële pand. Er wordt een 3-gangen diner geserveerd waar je zelf de wijn bij uitkiest. Een smakelijke afsluiting van deze reis.

Dag 3
Geniet lekker van je ontbijt voordat je – veel wijnkennis rijker – weer richting huis gaat.

De ingrediënten

 • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een gemoedelijk hotel in de wijnplaats Rüdesheim
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijtbuffet
 • 3-gangen menu met begeleidende wijn in restaurant bij het hotel
 • Wijnbergwandeling met gids inclusief een glas wijn
 • Bezoek aan familie wijndomein met uitleg en proeverij
 • 3-gangen menu exclusief wijn bij een gastronomisch restaurant op loopafstand
De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 450,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Judith

  Wij hebben ontzettend genoten van onze trip naar Rheingau. Wat een geweldig mooie omgeving langs de Rijn. Bij aankomst in Lorch klaarde de lucht op en hebben wij met stralend weer gewandeld door de wijngaarden, wijn geproefd en een bezoek gebracht aan o.a. Rudesheim en Lorely. Heerlijk ’s avonds op het terras gegeten met bijpassende wijnen. Met een paar dozen wijn en behoorlijk wat kennis over de Riesling wijn zijn wij via Boppard en Koblenz weer richting huis gereden.
  Geweldig! Dank voor de goede zorgen